Ahoj všem,
mám Vénu r.v 2011, najeto cca 30k km, jde mi o to, že na hraně mezi střechou a čelním oknem mám odrbanej vrchní lak a někde i s barvou, když jsem byl v servisu, tak mi přijímací technik sdělil, že to už viděl, že to je od kamínků, ale že ho s reklamací vyhodí, stejně mi to nejde do palice, je to jen na půlce hrany na straně řidiče, to obroušení končí v místě u vnitřního zpětného zrcátka a druhá polovina lomu je neporušená, včera jsem si vzal podložku a zkoušel jsem výškový rozdíl mezi oknem a střechou a opravdu na straně spolujezdce je okno vyšší než ta hrana střechy, kdežto okno na straně řidiče je utopené (asi menší vrstva lepidla, nebo větší tlak při montáži), co by jste radili? Trvat na reklamaci? nebo to neřešit? Díky všem za přínosné postřehy a nápady.
Lak karoserie
Lak karoserie
Ex Avensis T25 kombi Executive 2.0 D4D 85 kW (2004)
Ex Avensis T27 kombi Business Plus 2.0 D4D 93 kW (2011)
Ex Avensis T27 kombi Active Trend+ 2.0 D4D 105 kW (2016)
Ex Rav4 IV Selection 2.5 Hybrid FWD 145 kW (2018)
Camry v70 executive VIP
Ex Avensis T27 kombi Business Plus 2.0 D4D 93 kW (2011)
Ex Avensis T27 kombi Active Trend+ 2.0 D4D 105 kW (2016)
Ex Rav4 IV Selection 2.5 Hybrid FWD 145 kW (2018)
Camry v70 executive VIP
Otázkou je co je to znamená nakřivo a kdy je to správně jestli rozdíl setiny milimetru nebo 0,5cm
Nic není dokonalé a proto záleží jak velký rozdíl tam je zda je to patrné pouhým okem a jeto jako "pěst na oko". Jinak ze zákona máš právo reklamovat cokoliv a Prodávající je povinen reklamaci s tebou sepsat. Ovšem můžou Ti hned na fleku napsat že se jedná o neoprávněnou reklamaci a teď to bude na Tobě zda to dáš k občansko pravnímu sporu a zajistíš si nějaký znalecký posudek že rozdíl je opravdu velký a ofšem vadu na kráse máš možnost reklamovat asi jen do prvních 6ti měsíců ale to si raděj zavolej na ČOI českou obchodní inspekci a tam se zeptej jak bys měl postupovat a jestli máš ještě právo něco takového reklamovat.

Avensis 2.2 D-cat
Re: Lak karoserie
to by boli zazracne kamienky aby sa triafali vzdy na tu hranu a nikde inde - ak by to bolo od kamienkov bolo by aj na celnom skle ("tupky") a prednej kapote. pravdepodobnost ze by sa niekolko kamienkov trafilo akurat na tu hranu a nikde inde - to uz je vyssia na prvu cenu v sportkechudy píše:Ahoj všem,
na hraně mezi střechou a čelním oknem mám odrbanej vrchní lak a někde i s barvou, když jsem byl v servisu, tak mi přijímací technik sdělil, že to už viděl, že to je od kamínků

ako tu niekde napisal: skrabanie ladu z celneho skla v zime. nechat zamrazit v mraziaku kocky ladu, po zmrazeni rozbit a ostrou hranou skusit skrabat lak na tej hrane. ak pojde dolu = roklamacia, spatne vypaleny lak vo vyrobe, nie je dostatocne tvrdy (nie je dostatocne "zapeceny"). farba nie je tvrda, od toho je lak.
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008