Yaris geometrie - vraci se volant?
Už se ti to povedlo odstranit? Bylo to tou geometrií? Na Yardovi nám to dělá to samé. Když vytocim volant a rozjezdu se, částečně se vrátí, ale ne úplně, zůstane vytočený tak na 10 resp.na 2 hodinách a sám se navrací.
VW Golf 7 1,2 TSi Comfortline r.v. 2013
VW Golf 6 1,4 TSi Highline r.v. 2010
Yaris 1,0 VVT-i r.v. 2001 (na prodej v sekci Auta-nabídka)
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nepodarilo
Ted pujde do servisu na prozkoumani lozisek rizeni, jestli nejsou zanesena a pak doladit geometrii, nejsou uplne serizene odklony prednich kol, ale to pry nema na vraceni volantu vliv, uvidime.
Jeden znamy z Toyoty mi rikal, ze mozna bude hnutej snek ve skrince rizeni, tak to je az dalsi moznost...
To nevraceni volantu je nesymetricke, na jedne strane vic, na druhe min

Jeden znamy z Toyoty mi rikal, ze mozna bude hnutej snek ve skrince rizeni, tak to je az dalsi moznost...
To nevraceni volantu je nesymetricke, na jedne strane vic, na druhe min
Pri zlej geometrii auto nedrží stopu-teda presnejšie povedané, ak pustíš volant počas jazdy a bude ťahať do jednej strany,tak ju treba nastaviť. Samozrejme ak sa nemýlim, pri geometrii by sa mal nastavovať aj "odklon" kolies a zbiehavosť . 
Dôležité však pri zisťovaní je ,aby si predovšetkým mal rovnako nafukané pneu- aby ti neťahalo do jednej strany-teda do strany,kde je pneu podhustená.

Dôležité však pri zisťovaní je ,aby si predovšetkým mal rovnako nafukané pneu- aby ti neťahalo do jednej strany-teda do strany,kde je pneu podhustená.
Pneumatiky jsou nahuštěné dobře, pokud nasměruji kola rovně, tak auto drží směr a nezatáčí, takže geometrie je podle mě v pořádku. Kamarád mi říkal že může být něco zrezlého na tlumičích, nevím přesně co. Zkusím vyndat tlumiče a promazat to. Nemáte někdo návod na vyndání tlumičů?
Nie som až taký odborník na takéto "operácie" typu premazať tlmiče a pod.,takže ber ma s rezervou.
No podla mňa sa na tlmičoch nič nemaže. Buď sa vymení(ak je zlý),alebo nie.
Jediné čo by možno mohlo byť v horšom stave sú osadenia tlmiča-alebo ako sa to nazýva. Sú tam sice nejaké púzdra či ložiská (ak si dobre pamätám),ale na vracanie volantu by to vplyv nemalo mať
No podla mňa sa na tlmičoch nič nemaže. Buď sa vymení(ak je zlý),alebo nie.
Jediné čo by možno mohlo byť v horšom stave sú osadenia tlmiča-alebo ako sa to nazýva. Sú tam sice nejaké púzdra či ložiská (ak si dobre pamätám),ale na vracanie volantu by to vplyv nemalo mať

Prý by to mohlo být v tomhle:
http://www.prodejdilu.cz/cs/nahradni-di ... ry-1363405
http://www.prodejdilu.cz/cs/nahradni-di ... ry-1363405
No ja by som ani nepovedal,že je to vela (aj ked neviem,ako sa to cenovo pohybuje u vás) ! Ale tak poď na Slovensko- tuto ti to urobia za 40-60€

(v neaut. servise v malom odľahlom mestečku môže stáť aj 30-35€ ale bežná cena to nie je )

(v neaut. servise v malom odľahlom mestečku môže stáť aj 30-35€ ale bežná cena to nie je )
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid