v neděli mi z ničeho nic přestala startovat moje corolla a otázka zní, čím to může být. Pokusím se nastínit situaci a k čemu jsem již za ty dva dny došel a budu doufat, že někdo řešil podobný problém
Situace: V neděli jsem si jel do dílny něco udělat a zároveň vyčistit auto. Přijel jsem v pohodě před vrata, zastavil, chcípnul a šel na dílnu. Po přibližně čtyřech hodinách jsem otevřel bránu, zajel s autem na dvůr. Vyčistil a po dalších dvou až třech hodinách se pokusil jet domů. Tentokrát bezúspěšně.
Po bližším ohledání vím, že svíčky nejiskří, nejde na ně napětí. Svíčky jsem koupil nové (stejně to bylo potřeba), kabely proměřil. Rozdělal jsem rozdělovač, koupil nové víčko(to taky bylo potřeba, ale palec vypadal v pořádku) a novou indukční cívku(po proměření taky nepodávala dobré výkony). A nic z toho nepomohlo. Zdá se, že napětí se ztrácí už někde před indukčkou (nepodařilo se mi na ní naměřit víc, než 0,08V při startování).
Celkem jistě to není ani startérem ani baterkou. Startér jsem kupoval nový před rokem, ten točí jak zběsilý a baterku na jaře. Navíc jsem to zkusil startovat i přes kabely se stejným výsledkem. Nevím, jestli do toho jde benzín, čerpadlo jsem ještě nekontroloval a prozatím se soustředím na to, aby to jiskřilo.
Pokud někdo máte schema rozdělovače, sem s ním. Pokud někdo máte nápad, kde by mohl být problém, sem s ním...
Díky,
M.