Corolla E10 1.4XLi 55kW nestartuje

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MNK
Člen Týmu

Corolla E10 1.4XLi 55kW nestartuje

Příspěvek od MNK »

Ahoj,
v neděli mi z ničeho nic přestala startovat moje corolla a otázka zní, čím to může být. Pokusím se nastínit situaci a k čemu jsem již za ty dva dny došel a budu doufat, že někdo řešil podobný problém :)

Situace: V neděli jsem si jel do dílny něco udělat a zároveň vyčistit auto. Přijel jsem v pohodě před vrata, zastavil, chcípnul a šel na dílnu. Po přibližně čtyřech hodinách jsem otevřel bránu, zajel s autem na dvůr. Vyčistil a po dalších dvou až třech hodinách se pokusil jet domů. Tentokrát bezúspěšně.

Po bližším ohledání vím, že svíčky nejiskří, nejde na ně napětí. Svíčky jsem koupil nové (stejně to bylo potřeba), kabely proměřil. Rozdělal jsem rozdělovač, koupil nové víčko(to taky bylo potřeba, ale palec vypadal v pořádku) a novou indukční cívku(po proměření taky nepodávala dobré výkony). A nic z toho nepomohlo. Zdá se, že napětí se ztrácí už někde před indukčkou (nepodařilo se mi na ní naměřit víc, než 0,08V při startování).

Celkem jistě to není ani startérem ani baterkou. Startér jsem kupoval nový před rokem, ten točí jak zběsilý a baterku na jaře. Navíc jsem to zkusil startovat i přes kabely se stejným výsledkem. Nevím, jestli do toho jde benzín, čerpadlo jsem ještě nekontroloval a prozatím se soustředím na to, aby to jiskřilo.

Pokud někdo máte schema rozdělovače, sem s ním. Pokud někdo máte nápad, kde by mohl být problém, sem s ním...

Díky,
M.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Spínací skříňka? Takové základní věci jako pojistky jsi už asi kontroloval.

Schémata pohledej na fóru Jak na to e10-e11, případně bych měl polský haynes a nebo tovární schémata na e11, ale to je hodně podobné. Bylo to na nějakém share serveru, ale už to tam není, tak bych to kdyžtak upnul.
Holomek!
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo jo... pokud je to pred civkou, tak dobry test je treba to roztahnout a nastartovat jump startem.. :-) Pokud to udrzi jiskru a otacky, tak je to spinacka, vedeni k civce.... Pokud ne, je to cokoliv...
Back in Czech.
MNK
Člen Týmu

Příspěvek od MNK »

Roztáhnout jsem to nezkoušel a asi to dnes zkusím, ale nemyslím si, že by to mělo pomoci, když svíčky ne a ne hodit jiskru. Ale možná jsem ve své úvaze něco opomenul?

Ještě se mi něco plete, že v pondělí jsem na přívodu do rozdělovače něco naměřil, jenže tomu taky rozumím jak koza petrželi, takže to dnes raději zkontroluju znovu. A mrknu pro jistotu i na tu spínací skříňku, ta mě vůbec nenapadla, díky.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Neroztahovat! Jedině něco zkurvíš.
A taky bacha na to, jestli Ti po celou dobu těch neúspěšných pokusů jde do motoru benzín. Když neshoří, někam se podít musí :idea:

Jinak 0,08V je samozřejmě nula voltů - nazapomeň, že vzhledem k reálným odporům vodičů může o tuhle hodnotu při startování plavat zem.
Jestli startér točí jak blázen, tak to asi nebude v baterce. Ale přesto zkus měřit napětí baterie při startu, jak moc poklesne. Tahle auta občas mívají imobilizér (mám to tak i já) a když má baterie moc velký vnitřní odpor a poroučí se do kopru, imobilizér to vyhlásí jako odpojení baterie a zabrání zapalování hodit jiskru. Asi to nebyla typicky tovární úprava, ale v té době se to takto občas dělalo.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
MNK
Člen Týmu

Příspěvek od MNK »

Tak to jsem špatně porozuměl tomu jump startu - co to tedy je?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nevím, to vědí jenom na Šumavě a v Litomyšli - tedy všude, kde se hromadně vyskytuje kůrovec :D

Jinak startovat roztahováním leda na trojku; na dvojku nebo na jedničku nikdy.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Já bych se toho roztahování tak nebál, pokud to samozřejmě nebudeš zkoušet 10x, tak ten katalyzátor stejně už tolikrát od výroby dostal záhul (špatné svíčky), že ho až tak neubyde. Jinak tady jsem našel i haynese na E11 (osobně jsem ho ještě neměl), ve vlákně o carině E najdeš haynese na carinu (kdyby jsi chtěl získat lepší představu o zapalování), to český jak na to e10-e11 by mělo být tohle, ale nechce se mi to jen tak stahovat abych si to potvrdil, a konečně slíbené tovární schémata ne E11 před faceliftem jsou zde. Jinak ve všech těch haynesech a i v jak na to jsou na konci schémata. Pro tvůj 4E je asi nejlepší jak na to a pak ty tovární z e11, ale tam počítej, že se budou asi lišit barvy vodičů.
Holomek!
MNK
Člen Týmu

Příspěvek od MNK »

Super, díky. To české Jak na to jsem už stahoval, ale buď je to poškozené, nebo se to špatně stáhlo. Zkusím to znovu. A ten zbytek postahuju taky. Aspoň pro představu. Ono se to příliš lišit nebude - snad :)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Lišit se bude právě ten rozdělovač, páč E11 už má čtyři cívky, tuším.

To roztahování jsem myslel i kvůlivá rozvodovému řemenu, dá se tím zřejmě pokurvit.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

To máš recht, e11 tam má 2 cívky, ale jinak co se spínačky týče, tak se to neliší snad ani těma barvama... Ve schématech e11 je to str 57, v polském haynesovi 265 a v jak na to jsem slepej a nemůžu vubec najít zapalování :D

Tak pak ten polskej haynes, v jak na to je jenom ECU (str 290) a ty 4 dráty, co vedou do rozdělovače.
Holomek!
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

TVL Jimmi..... neblbni... roztahovat se da cokoliv, jednou jsem videl i chryslera voyagera s automatem... (nejak mi nestartoval)... :-) Rozvodovy remen se rozhodne nezkur*i a autu se nic nestane.... Ja casto jezdim i tak, ze kdyz stojim z kopce na delsi dobu, tak vypnu motor a pri naslednem rozjezdu to necham rozjet a soupnu tam za tri a je to... Nikdy se autum nic nestalo... nikdy nebyl problem...
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nikdy se nic nestalo... nikdy nebyl problém... až jednou :D

Ten řemen při startu roztlačením dostane docela pecku, startér je šetrnější. Proto se radí ta trojka. Nebo člověka, co opravdu, ale opravdu umí se spojkou.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ale jo, stává se, ale co není rizikový... a stejně to děláme :D
Holomek!
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nikdy... ani jednou.. a nedostane nikterak velkou rano ten remen...
Tohle se traduje od dob davnych, kdy se startovala roztazenim velmi stara (konstrukcne) auta, ktera treba pet let nekde stala... Jejich remeny nebyly ani pro bezny provoz v poradku, natoz pro roztahovani....
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“