Vibrácie motora medzi 2100 - 2200 ot u T25 2,0 D4 - bežné?
Vibrácie motora medzi 2100 - 2200 ot u T25 2,0 D4 - bežné?
Som čerstvý majiteľ tohto vozítka, s bezínovým dvojlitrom r.v. 2004 a rád by som vedel, či je normálna charakteristika tohto motora, ak medzi 2100 - 2200 ot/min. cítiť zvýšené vibrácie motora ? Vôbec nemá vplyv, či sa zrýchľuje, spomaľuje, alebo drží konštantná rýchlosť - akonáhle je to na cca 2100 cítiť zvýšené vibrácie. Palivový filter netuším, ale ostatné filtre aj náplne sú vymenené. Vďaka za odpoveď.
Hezky jste přivítali nováčka jen co je pravda, samé supr rady 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
mala by to byť lambda
Dal som spraviť diagnostiku. Hned, bez toho, ze by servisak o niecom vedel ako prve sa ma spytal, ci mi to necuka, lebo mu vyhodila diagnostika chybnu lambda sondu. Ked som mu povedal, co a ako, zresetoval to - ale vyhodilo to opat ... je to objednane, vymenim niekedy cez tyzden, ozvem sa, ci sa nieco zmenilo. Vyfukove potrubie sme prezreli, dierka by tam nikde nemala byt - snad to bude teda ta lambda...
Re: mala by to byť lambda
dej vědět která lambda to byla, odchází občas jen ty horní, po větších nájezdech,kolik km tam máš?galerida píše:Dal som spraviť diagnostiku. Hned, bez toho, ze by servisak o niecom vedel ako prve sa ma spytal, ci mi to necuka, lebo mu vyhodila diagnostika chybnu lambda sondu. Ked som mu povedal, co a ako, zresetoval to - ale vyhodilo to opat ... je to objednane, vymenim niekedy cez tyzden, ozvem sa, ci sa nieco zmenilo. Vyfukove potrubie sme prezreli, dierka by tam nikde nemala byt - snad to bude teda ta lambda...
Stejnej problem
Ahoj, mel jsem podobnej problem, akorat moje vibrace byly mezi asi okolo 1800. Duvodem bylo uvolnene sani. Pritahli mi ho a je to ok.
Toyota Avensis 2.0 D-4D 93kW r.v. 2008
sonda vymenená a...
Sonda vymenená - keď otvorím kufor, z môjho pohľadu to je horná ľavá. Originál denso, vymenená za denso dox0238 v cene 95EUR/ks. Po výmene diagnostika bez chyby, subjektívne sa mi zdá, že auto ide ľahšie za plynom a necuká to pri 1. až 4. rýchlostnom stupni - na 5. to stále cítiť, teda mám pocit, že sonda bola iba jednou z príčin a ešte niekde bude zrada. Uvidím, čo to spraví so spotrebou. Ono to nikde inde necítiť iba niekde okolo 2050 - 2150 ot a na piatom prevodovom stupni...neviem, budem špekulovať ďalej