problémy s Avensisom 1.8vvti
OPTIFIT je jen no name reseni ktere doporucuje toyota... Je to stejny polomotor jako puvodni a po 100k km to udela znovu... Nevim co vic bych ti k tomu mel rict...
Opravdova oprava problemu je prevlozkovani valcu, vymena pistnich krouzku a stiracich krouzku, kontrola a pripadne vymena regulatoru tlaku olejove pumpy.... Nikdy to neni vymena kusu za kus.... to je vymena ne oprava...
Opravdova oprava problemu je prevlozkovani valcu, vymena pistnich krouzku a stiracich krouzku, kontrola a pripadne vymena regulatoru tlaku olejove pumpy.... Nikdy to neni vymena kusu za kus.... to je vymena ne oprava...
Back in Czech.
Nevím jestli optifit nic neřeší, ale v toy v Praze mi to udělali na záruku, ikdyž je auto dotažené z holandska. Našli si přes počítač servisní historii a poslali dotaz na centrálu evropskou a ta to posvětila. Měl jsem najeto skoro 120000. 

ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
No pekne. Čiže sme zistili dôvod predaja auta.
Presne kvôli tomuto by som vživote nešiel do jazdenky. Viem, že som smoliar a nebudem preto takto riskovať. Na druhej strane doliať každých 3000 km liter oleja by pre mňa znamenalo raz za 3 mesiace otvoriť kapotu a okrem zmesy do ostrekovačov doliať aj ten olej. Čiže asi by som to neriešil. Resp nie až tak dramaticky.
Btw čo to pre teba znamená "nehorázne peniaze"?
Cenový rozdiel medzi novým a týmto musel byť dosť veľký, aby ťa donútil ísť do jazdenky a z môjho pohľadu by mal človek počítať s tým, že o staršie auto sa bude treba viac starať ako o nové.
Inak nedalo by sa to riešiť nejak v rámci záruky? Predsa len keď si už niečo kúpim, tak tam musí byť nejaká záruka. Aj keby len 1 rok, keď už je to jazdenka. Bez záruky by som si nekúpil ani kolobežku a nie to ešte auto...
Presne kvôli tomuto by som vživote nešiel do jazdenky. Viem, že som smoliar a nebudem preto takto riskovať. Na druhej strane doliať každých 3000 km liter oleja by pre mňa znamenalo raz za 3 mesiace otvoriť kapotu a okrem zmesy do ostrekovačov doliať aj ten olej. Čiže asi by som to neriešil. Resp nie až tak dramaticky.

Btw čo to pre teba znamená "nehorázne peniaze"?
Cenový rozdiel medzi novým a týmto musel byť dosť veľký, aby ťa donútil ísť do jazdenky a z môjho pohľadu by mal človek počítať s tým, že o staršie auto sa bude treba viac starať ako o nové.

Inak nedalo by sa to riešiť nejak v rámci záruky? Predsa len keď si už niečo kúpim, tak tam musí byť nejaká záruka. Aj keby len 1 rok, keď už je to jazdenka. Bez záruky by som si nekúpil ani kolobežku a nie to ešte auto...
Jazdenka vs nove auto, to je nekonecna debata...ja by som to sem netahal.
Uvedom si, ze ten problem je chyba vyrobcu, ktora sa prejavovala pri roznom najazde. Na zapade sa na to predlzovala zaruka na 5r/150tis km. Pri tvojom najazde by sa ta chyba zrejme prejavila az po zaruke, aj keby si auto kupoval nove! Chapes co chcem povedat?
Toto je dalsi fail toyoty. Ludia sa smeju na retiazkach vw, ale problemy s prevodovkami a loziskami, praskajuce/netesniace hlavy dcat, zadieranie 1.8vvti, to je vizitka toyoty! Podla mna hanba.
Aczasa> vyrobca po cca 2006 zvacsil (u 1.8vvti) kanaliky oleja v bloku, aby nedochadzalo k zapekaniu. Preco myslis, ze s novym polomotorom to bude to iste?
Uvedom si, ze ten problem je chyba vyrobcu, ktora sa prejavovala pri roznom najazde. Na zapade sa na to predlzovala zaruka na 5r/150tis km. Pri tvojom najazde by sa ta chyba zrejme prejavila az po zaruke, aj keby si auto kupoval nove! Chapes co chcem povedat?
Toto je dalsi fail toyoty. Ludia sa smeju na retiazkach vw, ale problemy s prevodovkami a loziskami, praskajuce/netesniace hlavy dcat, zadieranie 1.8vvti, to je vizitka toyoty! Podla mna hanba.
Aczasa> vyrobca po cca 2006 zvacsil (u 1.8vvti) kanaliky oleja v bloku, aby nedochadzalo k zapekaniu. Preco myslis, ze s novym polomotorom to bude to iste?
Neber ma, že odsudzujem ľudí, čo si kúpia jazdenku. To som nikdy nerobil a ani nebudem robiť. Je to každého osobná vec.
Len si myslím, že vo všeobecnosti ak idem do jazdenky, tak sa najskôr zamyslím nad tým, prečo sa jej bývalý majiteľ snaží zbaviť.
Navyše nie celkom chápem, prečo si niektorí ľudia myslia, že za cenu jazdenky dostanú spoľahlivosť nového auta.
Btw údajné problémy Toyoty sú v prepočte na množstvo predáných kusov len kvapkou v mori oproti kazovosti vw group.
Len si myslím, že vo všeobecnosti ak idem do jazdenky, tak sa najskôr zamyslím nad tým, prečo sa jej bývalý majiteľ snaží zbaviť.
Navyše nie celkom chápem, prečo si niektorí ľudia myslia, že za cenu jazdenky dostanú spoľahlivosť nového auta.
Btw údajné problémy Toyoty sú v prepočte na množstvo predáných kusov len kvapkou v mori oproti kazovosti vw group.
Ahojte, dnes som bol v Toyote a pozrel som si rozobratú olejovú vanu. Sitko zanesené a motor skarbonizovaný. Dnes som zároveň požiadal predajcu o podrobnú servisnú históriu. Po podrobnom prehliadnutí som zistil, že cca pred dvoma rokmi sa zvýšil objem výmeny oleja z 3.7l na 4.2l. Z dostupných info z fóra a z bulletinu EG-6020 ktorý vydala Toyota som si myslel že už na aute bol menený polomotor. Toyoťáci ma ubezpečili že na tomto aute to je vylúčené, oni o tom nemajú záznam. Nakoniec mi povedali že prišiel prípis s Toyoty aby pridávali do týchto motorov o 0,5l viac oleja, čiže 4,2l. Lenže zároveň by sa mala meniť aj odmerka, a tá v servisných záznamoch nie je...
Neviem čo si mám o tom myslieť.
Neviem čo si mám o tom myslieť.
Avensis 1.8 vvti 03 2005
Od Toyoty ktorá vystupovala pri predaji a zatajila skutočnosť zisťujem že nemôžem čakať akúkolvek podporu, dokonca aj za diagnostiku čo spočíva v demontovaní olejovej vane a zbežné vyčistenie motora s vrátením starého oleja si zaúčtovala cca 300€. No fajn....
Ružové okuliare sa mi rozbili....
Ružové okuliare sa mi rozbili....
Avensis 1.8 vvti 03 2005
-
- Věčnej rejpal
Běž do tý Toyoty, nech si zavolat vedoucího pobočky a řekni mu o tomto problému.. Pokud to nebude chtít řešit, tak bych mu řekl, že tam naženu televizi a potom co to odvysílají, tak neprodá ani koloběžku.. Po dobrým to s něma nepůjde, snaží se Tě nějak odpálkovat...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Tomi, nerozumiem ti. Nechapes co? To ze majitel jazdenky s 80tis km nechce, aby mu auto zralo tolko oleja ako motory s 300tis km? Lebo ja stale nechapem o com tocis.
Nie kazdy predava auto, lebo mu nieco je. Dovodov na predaj je vela. Auto s 80tis km musi byt spolahlive ako nove, ved je zhruba v tretine zivotnosti.
PD71> ja by som 3,3dc oleja na 1000km neriesil. Nechal by som to tak. Ber to tak ze aj u noveho auta ti vakykolvek yrobca opravu motora na zaruku neuzna, ak ma auto nizsiu spotrebu ako 1 liter oleja na 1000km. Proste jazdi a dolievaj a kontroluj.
Nie kazdy predava auto, lebo mu nieco je. Dovodov na predaj je vela. Auto s 80tis km musi byt spolahlive ako nove, ved je zhruba v tretine zivotnosti.
PD71> ja by som 3,3dc oleja na 1000km neriesil. Nechal by som to tak. Ber to tak ze aj u noveho auta ti vakykolvek yrobca opravu motora na zaruku neuzna, ak ma auto nizsiu spotrebu ako 1 liter oleja na 1000km. Proste jazdi a dolievaj a kontroluj.
skusenost olejom
Zdravim, na celom fore sa nepisu skusenosti majitelov co jazdia s 1.8 motorom s vysokou spotrebou oleja, tak ja za seba pridam.
Moj Avensis tiez zerie olej, najazdil uz 90tisic km s tymto problemom a zatial az na dolievanie oleju bez problemu. 4x za rok prilejem olej a jazdim.
Tak uvidim ako dlho to avik vydrzi.
Moj Avensis tiez zerie olej, najazdil uz 90tisic km s tymto problemom a zatial az na dolievanie oleju bez problemu. 4x za rok prilejem olej a jazdim.
Tak uvidim ako dlho to avik vydrzi.