problémy s Avensisom 1.8vvti

vše ohledně modelové řady Avensis
PD71
Člen Týmu

problémy s Avensisom 1.8vvti

Příspěvek od PD71 »

Ahojte,
v decembri 2012 som si v autorizovanom servise AT Toyota žilina kúpil jazdenú Toyotu Avensis 1,8 vvti r.v. 03 2005 vo veľmi zachovalom stave. Auto malo najazdených pekných 82t km. Naozaj pekné autíčko. Ale je tam veľmi veľké ale, asi po troch mesiacoch používania sa dostavil problém so spotrebou motorového oleja. Vychádza mi to 1l oleja na 3t km. Toyota v tomto prípade poskytovala len sprostredkovanie predaja. Zmluvu mám podpísanú s bývalým majiteľom Toyoty, ktorý je pre toyoťákov v Žiline dobrý zákazník!!
Pri kúpe vozidla som sa predajcu v autorizovanej predajni AT Toyota Žilina pýtal na spotrebu oleja, ten mi odpovedal že o ničom takom nevie. Pripomýnam, že dotyčné auto bolo v danej predajni kúpené ako nové a celú dobu servisované s kompletnou históriou. Čiže predajca mi vedome klamal a auto s vadou motora mi s úsmevom na tvári predal.
Teraz po troch mesiacoch som sa vrátil do Toyoty s tým že auto mi žere olej, a čo na to vedúci predaja, mi s tým nič nemáme, kontaktujte sa na bývalého majiteľa. Po rozhovore s chlapíkom s Toyoty ktorý mi priamo auto predával som sa len dozvedel že on o ničom nevie, a že netušil že auto žralo olej.
Teraz som dal auto na diagnostiku kde rozobrali vaňu motora a zistili že motor je zanesený a skarbonatizovaný. Oprava sa dá riešiť výmenou polomotora za nehorázne peniaze, alebo dolievať olej.
Pripomýnam že auto mám cca tri mesiace a najazdil som 6t km. Auto som kupoval s pocitom že ak je to auto kupované v autorizovanej predajni kde bolo kupované ako nové a celú dobu servisované tak hádam robím správne rozhodnutie. Zistil som že AT Toyota Žilina sa znížila na úroveň 3. triedneho bazáru ktorý sa pri probléme tvári, že o ničom nevie.
Touto cestou by som sa chcel spýtať na koho sa s týmto problémom otočiť , na aké vyšie miesta v Toyote sa obrátit s problémom??
Avensis 1.8 vvti 03 2005
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Ak si to vozidlo kupoval ako fyzická osoba tak sa naňho ustanovujú paragrafy občianskeho zákonníka ktorý hovorí že máš právo na zľavu z ceny alebo odstúpiť od zmluvy v prípade že sa nájdu vady ktoré vozidlo malo v case predaja, predávajúci ti ich zatajil a nesuvisia s prirodzenym opotrebenim.dôkazné bremeno je však na tebe. táto vad-tá zvýšená spotreba oleja to je u toho motora známa vec. servis podľa vinka musí vedieť či to je séria ktorá trpí touto vadou alebo nie avšak ako si povedal tak v predaji vystupovali iba ako prostredník. A ak nie sú uvedeni na zmluve alebo nemáš písomne že auto je v poriadku tak v podstate oni sú mimo obliga. navyše ak je v kúpno predajnej zmluve uvedené že vozidlo kupuješ a akceptujes v takom stave v akom je práve v tom momente tak budeš mať veľký problém niečo vyreklamovať. pre to ti doporučujem skúsiť zavolať predávajúcemu a zistiť čo na to on povie. A ak sa k tomu otočí chrbtom tak ti neostane nič iné ako sa opýtať právnika aké sú tvoje šance uspieť v súdnom spore. každému je jasné že za tak krátky čas si nemohol ten motor natoľko zlikvidovať ale nie som si istý či takéto niečo obstojí pred súdom.
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

pokud byl vůz pravidelně servisovaný, tak ti to musí uznat jako výrobní vadu a polomotor vyměnit,pokud to neudělají, obrat´ se přímo na zastoupení Toyoty SR.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Myslím si, že je to naprosto bez šance na úspěch.
Radši bych obětoval cca 1000E a nechal to opravit těmi co to umí a vědí. Případné handrkovani a tahanice skončí max u soudu a Toyota stejně bude mimo vše...
Back in Czech.
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

i kdybys náhodou neuspěl, pořád je to skrytá vada, takže to nech opravit původního majitele dokud máš na to právo.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Heh,,,, skryta vada... heh... musel bys prokazat, ze tam byla jiz v dobe prodeje a prodejce o ni vedel a zamlcel ji... tri mesice je moc... druhy den je o prsa....
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tak tak...musis dokazat, ze on o tom vedel. Napr prehliadkou servisnych zaznamov v danom servise, ci sa on na to nebol stazovat. Ale kto ta k tym zaznamom pusti? A dostat na to sudny prikaz, to povazujem za takmer nemozne.
skor vychytit niekoho zo servisu, kto tam ma pristup ale tomu cloveku pojde samozrejme o pracu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hlavne kdyz ten servis chce, tak jen smaze "prubezne dolivani oleje" a proste rekne, ze bylo vse v poradku, jak deklaroval prodejce.... Preci od nich koupil jiz nekolik aut... atp...
Soud by v tomto pripade dopadl spise katastrofou pro zalujiciho, maximalne by zneprijemnil situaci servisu nejakym uvazenym predbeznym opatrenim... ale za cenu velke investice do soudniho sporu...
Lepsi nechat vyvlozkovat valce a udelat dalsi "opravy" za onech cca 25 - 30k Kc a jezdit v klidu dalsich 100 - 300k km...
Back in Czech.
PD71
Člen Týmu

problémy s Toyotou Avensis 1.8 vvti 03 2005

Příspěvek od PD71 »

Ja len nechápem jednu vec, auto ktoré AT toy ZA servisuje po celú dobu životnosti nemá ani tušenie o jeho stave, a že s týmto motorom je to dosť problémové?? Toyota sa poistila tým, že s nimi nemám podpísanú zmluvu ale s ich klientom a tým sú z veci vyzutý. Nepochybujem o tom, že mi bola zatajená chyta a všetci o nej vedeli!!
Auto je momentálne v servise a čakajú na moje dalšie kroky. Som zvedavý s akou cenovou kalkuláciou prídu, čo sa týka výmeny polomotora. Budú si ma pohadzovať ako horúci zemiak a tváriť sa že o ničom nevedeli.
Smutné....
Avensis 1.8 vvti 03 2005
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Cena bude kolem 75k Kc. To je polomotor od Toyoty, ale ten to udela po cca 100 - 150k km znovu... Proto doporucuji opravdu opravu, je levnejsi a na jednom mi jezdi uz cca 200k km bez problemu.
Jo a kdyz to teda vedeli vsichni, tak ty prece taky, ne? :-)
Back in Czech.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

nepsal tu nekdo, ze mu vymenili "motor" v nemecku i po zaruce? Myslim, ze dotycnej u nas nepochodil, tak se vydal do nemecka a tam to klaplo.
RAV4 HSD FWD
PD71
Člen Týmu

Příspěvek od PD71 »

Čo sa týka dokazovania, sám maliteľ mi po telefóne povedal, že olej dolieval. Volal som mu vystrašený pred cca týždňom, keď som pri náhodnej kontrole oleja zistil že odmerka je úplne súchá - a to ma čakala cesta do zahraničia cca 2000km!!! Strašne ma to vytočilo aj s tohto dôvodu, že som dosť riskoval aj týmto spôsobom, ak by mi zadrelo motor niekde v IT, tak som v p... Ako som mohol tušiť o tomto probléme s olejom aj keď som mal možnosť sa v aute previesť, tento problém sa prejaví časom, po tisíc km, nie na druhý deň. Auto je ozaj pekné a zachovalé, v tomto ohľade je to úplne OK.
Avensis 1.8 vvti 03 2005
PD71
Člen Týmu

Příspěvek od PD71 »

Všetci okrem mňa... :!:
Avensis 1.8 vvti 03 2005
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jenze VSECHNY 1ZZ-FE z toho obdobi berou olej.. ;-)))) Ber to jako fakt.. A moc se nediv, taky mi jeden avik zustal na dalnici stat s klikou koukajici z bloku.. ;-) Odtah, vyhodit motor, dat druhy, jiz vyvlozkovany a hura dal.. :-)
Back in Czech.
PD71
Člen Týmu

Příspěvek od PD71 »

Čo myslíš opravdová oprava?? Myslel som že polomotor problém rieši.... (OPTIFIX)
Avensis 1.8 vvti 03 2005
Odpovědět

Zpět na „Avensis“