Ja pouzival x let Mann v Oktavce. A dobry. Bohuzel na T25 filtry jeste pred rokem nemeli:(VladoK píše:ok. takze Romeo pouzil Champion, Korn-Fitron a Idaho dokonca pouziva dlhodobo Fitrony..
a niekto dalsi? s akymi mate este skusenosti?
palivový filtr
Ahoj vsichni Toyotaci
Pred nedavne jsem si poridil svoji prvni Toyotu, Avensis r.v. 2007 2,2 D4-D 130 kW. Po koupi jsem nechal vymenovat olej, kompletne filtry a dalsi beznou udrzbu. Jak v autorizovanem servise Toyota (Olomouc) tak i u sveho mechnika jsem byl opakovane upozornen na "nekvalitu" ceske nafty a s tim spojenou castejsi vymenu palivoveho filtru, nejlepe vzdy pri vymene oleje. Nevim, jak je to u Toyot, predesle auto, co jsem mel byla Octavia I 1,9 TDI. Tam jsem resil vymenu filtru zhruba kazdou treti vzmenu oleje, tedy cca 45000km. Jen nevim, jestli se v pripade doporuceni jednalo o marketingovy tah, nebo je to realita. Jinak filtry davam pokud mozno original nebo doporucene z autor. servisu..
Pred nedavne jsem si poridil svoji prvni Toyotu, Avensis r.v. 2007 2,2 D4-D 130 kW. Po koupi jsem nechal vymenovat olej, kompletne filtry a dalsi beznou udrzbu. Jak v autorizovanem servise Toyota (Olomouc) tak i u sveho mechnika jsem byl opakovane upozornen na "nekvalitu" ceske nafty a s tim spojenou castejsi vymenu palivoveho filtru, nejlepe vzdy pri vymene oleje. Nevim, jak je to u Toyot, predesle auto, co jsem mel byla Octavia I 1,9 TDI. Tam jsem resil vymenu filtru zhruba kazdou treti vzmenu oleje, tedy cca 45000km. Jen nevim, jestli se v pripade doporuceni jednalo o marketingovy tah, nebo je to realita. Jinak filtry davam pokud mozno original nebo doporucene z autor. servisu..
- extremehany
- Věčnej rejpal
1. filtry origo dávat nemusíš - jsou náhrady které jsou stejně kvalitní - MANN, CHAMPION
2. neporovnávej starej diesel s moderním common railem, který je na palivo mnohem náročnější - tzn. měn filtr co výměnu oleje, zas taková paleta to není...
2. neporovnávej starej diesel s moderním common railem, který je na palivo mnohem náročnější - tzn. měn filtr co výměnu oleje, zas taková paleta to není...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
1. diky za doporuceni, mrknu se na neextremehany píše:1. filtry origo dávat nemusíš - jsou náhrady které jsou stejně kvalitní - MANN, CHAMPION
2. je to par stovek, ty rad obetuji

Jen jeste takova poznamka, ma smysl "cistit" aditivem paliv. soustavu? neznam predchoziho majitele, bohuzel o minulosti auta jsem se toho moc nedovedel.. pokud ano, tak samozrejme pred vymenou filtru, predpokladm ze uz pote nebude "provozuschopny"
- extremehany
- Věčnej rejpal
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
přátelé vyměňujte filtry při každé výměně oleje a origo Toyota!!!..na T22 to vyjde na 700kč.
jinak vstřiky jsou drahé věřte mi
v toyotě stojí 14tis a dá se sehnat mimo toyotu za 8až9tis
a VIF do nafty je samozřejmostí!!!
https://plus.google.com/u/0/photos/1090 ... 5082488370
jinak vstřiky jsou drahé věřte mi
v toyotě stojí 14tis a dá se sehnat mimo toyotu za 8až9tis
a VIF do nafty je samozřejmostí!!!
https://plus.google.com/u/0/photos/1090 ... 5082488370
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
důvod??
aby jsis šetřil vstřiky,myslím palivovej filtr s olejovým při kvalitě zdejší nafty.
copak je tu o tom málo příspěvků.
já myslím že jestli koupíš repliku za 400 nebo origo za 700 1x za rok na tom nic neušetříš.
čím myslíš že odcházej vstřiky olejem?:)
já tam mám najeto 240tis a čeká mě ještě 1 a repase neexistuje na T22.
neodešli mi ty vstřiky úplně,ale začalo se to projevovat vybracema v nízkých otáčkách a nepravidelností chodu motoru a diagnostika nelhala.
nemít vlastní zkušenost nepsal bych to tu:)
i když jsem ty filtry porovnával dle těch papírových komůrek,okem to nepoznáš
aby jsis šetřil vstřiky,myslím palivovej filtr s olejovým při kvalitě zdejší nafty.
copak je tu o tom málo příspěvků.
já myslím že jestli koupíš repliku za 400 nebo origo za 700 1x za rok na tom nic neušetříš.
čím myslíš že odcházej vstřiky olejem?:)
já tam mám najeto 240tis a čeká mě ještě 1 a repase neexistuje na T22.
neodešli mi ty vstřiky úplně,ale začalo se to projevovat vybracema v nízkých otáčkách a nepravidelností chodu motoru a diagnostika nelhala.
nemít vlastní zkušenost nepsal bych to tu:)
i když jsem ty filtry porovnával dle těch papírových komůrek,okem to nepoznáš
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je nafta aditivovana, pak neni potreba nic pridavat. I kdyz spousta lidi bude tvrdit, ze Shell VPower je nejlepsi palivo, i kdyz bylo prokazano, ze to bylo cele jen podvod.extremehany píše:u common railu pokud nedáváš aditiva, tak si při české kvalitě nafty koleduješ o hodně drahej průser !
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Toyota prodava sadu na cisteni palivove soustavy a smysl to ma. Stoji to par korun. Po projeti ,,cistici" nadrze doporucuji vymenit palivovy filtr !zefan píše:1. diky za doporuceni, mrknu se na neextremehany píše:1. filtry origo dávat nemusíš - jsou náhrady které jsou stejně kvalitní - MANN, CHAMPION
2. je to par stovek, ty rad obetuji
Jen jeste takova poznamka, ma smysl "cistit" aditivem paliv. soustavu? neznam predchoziho majitele, bohuzel o minulosti auta jsem se toho moc nedovedel.. pokud ano, tak samozrejme pred vymenou filtru, predpokladm ze uz pote nebude "provozuschopny"
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- extremehany
- Věčnej rejpal
Já jezdím výhradně na OMV MaxxMotion u kterého bylo prokázáno, že má znatelně lepší parametry než zbytek naft v čr...mrazik píše:Pokud je nafta aditivovana, pak neni potreba nic pridavat. I kdyz spousta lidi bude tvrdit, ze Shell VPower je nejlepsi palivo, i kdyz bylo prokazano, ze to bylo cele jen podvod.extremehany píše:u common railu pokud nedáváš aditiva, tak si při české kvalitě nafty koleduješ o hodně drahej průser !
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008