Mám dva favority - Dunlop SP Sport FastResponse a Michelin Primacy HP a dost mě bere rozdíl v cenách a dostupnosti jednotlivých rozměrů. Ta 215/50 se zřejmě hodí jenom na ty Avíky, protože jinak nechápu, proč jsou o tolik dražší než např. 205/50 R 17 a zcela zásadní rozdíl je pak v 16", které jsou skoro o polovinu levnější.
začínám si skoro až pohrávat s kacířskou myšlenkou použít jiný rozměr, a sice 205/50 R 17 89 V. Hmotnostní index je nižší, ale i tak zatížení na jedno pneu je vyšší než nejvyšší přípustná hmotnost v TP. Jsou akorát užší, ale předpokládám, že na ráfek 7J by se to mělo napasovat. Co netuším, jestli tohle celé není špatně a jestli zkrátka se nedá nic dělat a musím koupit přesně rozměr v TP nebo zda by to nemělo nějak zásadně vadit.
U své staré Ave jsem omylem koupil letní penu 195/65 místo 195/60 a fungovalo to dobře, navíc se mi srovnal díky vyššímu profilu tacháč s realitou

Jaký je názor zkušenějších? Nebude nakonec lepší koupit nějaké alu v 16" a na ty 17" zapomenout? Rozdíl v ceně na 4 gumách je skoro 6000 a to mi přijde sakra dost!
Díky