Koupě Yarisa 1.0

vše ohledně modelové řady Yaris
Marik1
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Závěr

Příspěvek od Marik1 »

Majkee píše:Jak jsem slíbil, píšu výsledek :)

Nejprve pár detailů k autu: .......
je to japonec .....

Dobrý den, nejsem buhvíjakej znalec aut, ale vím, že je velký kvalitativní rozdíl mezi Japonskými a "Francouzkými" Yarisy.
Takže asi tak :D ... Japonec je Japonec :D
Toyota Yaris Hybrid Style 1,5 ; 11/2015
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Re: Závěr

Příspěvek od muco »

No a podla mojich informácií - zo zdrojov kompetentných-a budem týmto citovať pibopiki-ho, .- je yaris vymyslený Francúzmi a jeho výroba bola "šitá na mieru" pre europanov. Po čase začali yarisi vyrábať aj japonci (pod značkou vitz) . Takže podla rôznych názorov a možno aj u niekoho na základe jeho osobných skuseností je "kolíska" yarisa-čo je Francúzsko- horšia ako výroba "kópie" - teda výroba "Japonská" (ak to môžem tak nazvať).
Ak je to tak, potom to môže byť spôsobené asi tým,že vela dielov je použitých vyrobených v rôznych častiach Europy (napr. Polsko a pod.) a možno na ukor kvality materialu ,aby si mohli dovoliť kúpiť "japonské auto" aj menej zarábajúci ludia...
Nechcem to porovnávať lebo osobne nemám ani čím to porovnať, len prosto- taká je historia zrodu yarisa 8)

P.S. sorry za Off-len som reagoval na predchádzajúci príspevok
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

btw: jenom jsem vygoogloval, že yaris je dílem Sotirise Kovose (1965 řecko) v evropském studiu toyoty někdy v roce 1998
Marik1
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marik1 »

:) Díky za informaci - netušil jsem že Yaris byl v podstatě vymyšlený ve Francii, ale i tak potvrzuje vyžší kvalitu japonských "kopií" skutečnost že japonské výrobky ať do kvality použitých materiálů, nebo zpracování jsou na mnohem vyžší úrovni, než kdekoliv na světe a samozřejmě se to netýká pouze aut, ale to sem už nepatří ;)
Samozřejmě vyjímky se nejdou, ale jak se říká vyjímka potvrzuje pravidlo :D
Toyota Yaris Hybrid Style 1,5 ; 11/2015
Obrázek
BUDVAR12
Člen Týmu

Příspěvek od BUDVAR12 »

telleke píše: V Yarisu to není o nic lepší. V porovnání s Fábií bych řekl, že je to možná ještě o maličko horší. Dálničních 130 = 4000ot motoru a s tím spojený hukot, aerodynamický hluk atd. a spotřeba je taky celkem vysoká. Ať chceš nebo ne, tak Yaris je pro rychlosti do 100-110km/h.
Jel jsem po německé dálnici s 1,0 l Yardou 180 km/hod a docela pohoda. Jen mě štvali ty 3,0 l BMW, Audi, co mě předjížděli. :P
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hih... standardni yaris 1.0 ani nemuze dosahnout rychlosti 180 km/h. :-)))) Dokonce ani v velmi mirneho kopce. :-)
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

aczasa píše:Hih... standardni yaris 1.0 ani nemuze dosahnout rychlosti 180 km/h. :-)))) Dokonce ani v velmi mirneho kopce. :-)

Ale no..veď neber radosť druhým. Možno naozaj tých 180 tam bolo-sú to len "digitálky" takže mohli trochu zblbnúť :wink: 8)

Ale musím sa priznať,že necelých 170 (asi 165-bolo to už dávnejšie) tachometrových som mal raz aj ja - na ceste pre mot.vozidlá-na rovine a bol som naložený vtedy asi s 12-13 ročným synom na palube a ešte som cítil rezervu v plyn.pedále 8)
BUDVAR12
Člen Týmu

Příspěvek od BUDVAR12 »

aczasa píše:Hih... standardni yaris 1.0 ani nemuze dosahnout rychlosti 180 km/h. :-)))) Dokonce ani v velmi mirneho kopce. :-)
Zdá se to asi neuvěřitelné, ale Yaris 1,0l 2010 Dream s analog tachem 180 (předpokládám tedy nastavení tachometru 5% - takže jsem jel 171 km/hod) po rovině. Kdyby mě manželka nenadávala :o , zkusil bych i víc :lol: . Je pravda, že na český dálnici by asi nešlo ani 120 :cry: . V Německu je to ale fakt kvalita :shock: .
Yaris S1000, Yaris 1,0 Dream
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tak to potom Budvar-sorry :oops: - nevedel som,že máš na 1.0 ručičky . Mal som aj ja 1.0 3 roky a pred 2 rokmi som ho "vymenil" za 1.33. 8)
Ala ako som už aj písal,tých tachometrových 170 naozaj dá dať. Viac som neskúšal,lebo som vtedy nemal vela nabehaných ( úsek Zvolen -B.Bystrica- cesta hladká a v slušnom stave ) :P

A čo ma najviac prekvapilo bolo to,že auto držalo na ceste ako prilepené-žiadne "plávanie" alebo podobné "úkazy" sa neprejavili !!!!!!!!! Fakt,nekecám a viem,že sa toto už niekde rozoberalo. Včera som to hladal ako kekot asi pol hodinu,no nevedel som to vlákno nájsť. :cry:
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

BUDVAR12: Já jsem ale mluvil o cestovní rychlosti 100-110km/h při které je ještě slušná ekonomika a pohodlí cestování.

aczasa: Dokonce i tachometrových 200 se z něj dá dostat, vyzkoušeno osobně. Sice to bylo skutečně z mírného kopce a dostat se na tuto hodnotu bylo dlouhé asi jako čekání na Godota, ale prošlo to.
I když bych počítal s 10% chybou, tak jsme na 180 km/h ;-)
Yaris Verso 1.3 to umí taky, ale je to úplně stejné jako malej s litrem pod kapotou.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A jejda... tak to pak nechapu jak mohou delat auta s tak strasne a zbytecne velkyma motorama jen kvuli tomu, aby se dostali pres tristapade. :-) Kdyz uz 200 zvladne yaris s litrem.. :-) To bych skoro mohl rici, ze trilitrovy motor postaveny na zaklade yarisu 1.0 mi musi dat dost na to, abych se dostal na ktri kila. :-))))) No nic.. .
Back in Czech.
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

aczasa: Opět dovedeno do absurdního případu. Vidíš někde napsáno, že těch 200 je schopný jet nějakou delší dobu v kuse? 200km/h jde z toho auta dostat, převody a omezovač to umožňují a neříkej že ne. Jsem zvědav, kdy vytáhneš to, že tachometr Yarise ani neumí zobrazit 200km/h...

Když jsem měl starou Vectru A 2.0 85kW, tak byla taky schopná natočit lehce přes 230km/h na tachometru (podle GPS 221km/h) i když konstrukční rychlost měla uváděnou 198km/h. Jednoduše to bylo možné díky dlouhé převodovce a vysoko posazenému omezovači otáček.

Auto bylo schopné takové rychlosti dosáhnout. Otázkou by bylo jak dlouho by vydržel motor pracovat v maximálních otáčkách.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jasny... Ja to beru jen jako spise svuj podiv... Protoze nejakych 23 - 25 kg na jednoho kone vykonu, k tomu konstrukcka kolem 155 km/h a pak vyrok jako ze kdyz jedu v nemecku po dalnici 180 a stvou me bmw 3.0, ktery dotiraji..... Tak je to preci jen docela kontrast. Treba ja mam v aversu nejakych 10.5 kg na kone a mam problem se rozjet na 225 km/h. :-) tak jen tak..
MImochodem ta vektra byla asi o 250kg lehci nez Yaris. :-)))))) A tech 30 kW taky mela navic... :-)))
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Asi 3 dni snorim,kde by som mohol natrafiť za slušný peniaz (cca 3000€) pre ženu jazdenku.Nemám oči zastreté len na yarisa , ale ked vidím tie ceny za iné autá, nie su ďaleko od cien yarisov(okrem toho,že ich až tak vela aj tak nie je)
Ako hladám tak hladám,ale nič zaujímavého som nenašiel (šak čo by som chcel za ten peniaz-že?) ale teraz som natrafil (okrem toho TS 1,8 )v AAA aj toto:

http://www.autobazar.eu/sk/cardaaa.php? ... 559&loc=sk

alebo:

http://www.aaaauto.sk/sk/toyota-yaris/c ... 387&body=H

Mám však jeden zádrhel- a to je práve "AAA-auto"......... mám osobné neoprijemné skusenosti s nimi ,takže im neverím ani ten názov. Ved stačí sa pozrieť na kilometre (napr. fabií) a majú tam viac menej samé autá s 50-120 tis.najazdenmi kilometrami za veelmi slušné ceny . nezdá sa mi to nejak.

A teraz si určite položíte otázku,čo vlastne od vás chcem..že??
No ,sám neviem. :blink: - asi by som potreboval kopnuť do vrtule-či do toho ísť alebo nie. Viem,je to ťažké radiť , ale ako sa na to pozeráte vy-kupovať takto v AAA niečo ,čo je sice v dobrej cene,ale keby to možno nebolo v "AAA"...
No a na čo potrebujem druhé auto? Je to viac-menej plánované na krátky čas-na rok, alebo 2 ?? Pre ženu.Manželka má vodičák od r. 1996 a naposledy bola za volantom po absolvovaní autoškoly v r. 1998 so škodou 100L .. trochu ťukla do suseda a odvtedy si za volant nesadla. :?
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Ja neviem, mne pride, ze sa tie Yarisi predavaju za naskutocne peniaze... Za ovela rozumnejsie peniaze sa da zohnat Corolla E11, a to uz je predsa len auto o triedu vyssie (pritom bezpecnostnou vybavou na tom nie je horsie, a s inou vybavou moze byt na tom este lepsie).
Odpovědět

Zpět na „Yaris“