spotreba oleja

vše ohledně modelové řady Corolla
Komanche

Příspěvek od Komanche »

este nebyli lidi na to to udelat... :/
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

chlapi: 1l/1000km je strasne vela...mna hneva uz 1l na 10000km a to jazdim 90% v meste.s tym treba urcite nieco robit...
Komanche

Příspěvek od Komanche »

ale co? :)
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Generálku? Výbrus válců + nové pístní kroužky? Tipuji. Předpokládám, že nikde jinde (pokud nemáš kaluž pod autem) nemůže olej unikat, než přes velkou vůli pístních kroužků a válců. Nebo ještě asi propálené těsnění. Ale možná píšu bludy a je ještě spousta možností jak ztrácet olej.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Komanche

Příspěvek od Komanche »

ja ho ale neztracim, rozhodne to spaluju, motor je suchej...
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

hanz píše:toyotaman: polosyntetika je riedkejsia? ja som si myslel ze to je presne naopak..
To Hanz: Ano, nejřidší olej je 0W/30, což je plná syntetika. První číslo znamená jak rychle dokáže promazat motor za studena. Já si pamatuji údaj že 10W/40 polosyntetika do –20°C promaže motor do 20 sec. U té 0W/30 je to myslím něco kolem 5 sec. do –35°C. Pánové neplést s provozní teplotou!! To druhé číslo znamená jak olej maže za tepla. Je to zase velmi důležitá věc. Pro nízko objemové atmosferické motory stačí /30 nebo /40. Pro velkoobjemové nebo benzínové turbo motory je ideální /40 nebo /50. Pro závodní motory se v podstatě používá /60, která se už také objevuje v obchodech pro tunery, logičtější využití v podstatě neznám.
U dieselů to je trochu jinak. Ty tolik netopěj, takže odpadá většinou řešení horní hranice mazání, ale kvůli větší zátěži při studeném startu (zamrzání systému, atd.), je třeba dbát opatrnosti na vlastnosti oleje za studena.

To all: Ten minerál co mě tam lili v Průhonicích byl Castrol. A vůbec to mé „Corollce“ nechutnalo. Co já vím tak, je čím dál tím více stížností na Castrol! Tak bacha! Prý nejlepší oleje v ČR má ELF/TOTAL. OMV prý také není špatný. Vyčteno z Škoda techwebu. Já používám SUNOCO a plná spokojenost již 5 let.

Co se spotřeby týče slyšel jsem už tolik všelijakých čísel o tom co je normální a co není. Řekl bych do té doby dokud Vám nejde modrý dým z výfuku je vše OK. :wink: Vždy hodně záleží na mnoha okolnostech. Vlhkost vzduchu, zima, počet studených startů, styl jízdy, kvalita oleje. A to jsou ty nejzákladnější. Já jezdím relativně klidně, na blbnutí jsem měl Celica turbo a doufám že budu mít další (už mě svrbí ruce), úbytek oleje v Corolla vůbec nepozoruji. Resp. takový jaký bych mohl odečíst z měrky oleje.
Ještě jedna věc! Pánové litr je trochu moc! Do Corolly AE92 je náplň 3 litry a jste na maximu. Když Vám litr ubude tak jste na dolní rysce měrky, což je 1/3 celkové náplně.
Můj názor je maximálně 0,5 litru v zimně při: 3-5 studených startech denně a trochu ostřejších jízdách po okreskách, kde se hodně řadí a jde se hodně do otáček a plyn je víc, než míň na podlaze.
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

castro/skoda web

Příspěvek od WTE-greenfa »

no ohledne castrolu mineralu si je treba hlavne uvedomit ze porsche design má kdejaká žehlička ale carrera to nebude, takže prostě obyč, ale u te syntetiky bych se nebal dat ruku do ohne.
skoda.panda.cz - dobrý přečíst všechny odpovědi,ale to je tak na tyden,pač kdekdo odpovídá na co chce, kde ho napadne a diskuze se často opravdu netykaji nadpisu,ale krapet protiposedlost p. čecha castrolem je srandovní. jo castrol má zásadní nevýhodu: je drahý. ta výhoda je asi taková: ferrari je taky drahé,(ale kupuju si kvalitu). pokud funguje jiný olej anebo ho mam za dobrou cenu OK, zatim si nestězuju, kombinujeme na všechna domaci vozítka obě věci : syntetiku castrol za super cenu - a no problem.
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Toyotaman: nerikej ze Gti ma vic oleje? Ja mam 4litrovej motor...
btw ja jezdim tak 60% mimo Prahu, a do otacek du velmi casto... ;) Bohuzel? Nebo bohudik? ;)
Kazdopadne po 14 dnich ve Fobii 1.2 40kW jsem presed do svy Corolly 91kW a omylem jsem na to slapal stejne jako na Fobii... Na konci Nuselaku smer ven z Phy jsem mel 170... Ooops :) S Fobii tam mam 120 :) :whaasup:
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Pokud mizi olej a je suchej motor tak to neberou stiraci krouzky na pistech a to co zustane na stene se proste spali. Treba vymenit krouzky - taky jsem mel spotrebu litr na 1000 (shell helix plus 10w-40) a stvalo me to. Modrej kour z vyfuku se lehce objevil, kdyz jsem to fakt hodne proslap. Pak jsem to s pomoci jednoho pana vymenil (krouzky, simerinky na ventilech a tesneni pod viko hlavy) a od ty doby jsem snad olej nedolejval. Asi pred tisicem km jsem dal na zimu syntetiku (shell helix ultra 5w-40) a mam pocit, ze se motor trosku zklidnil pri studenejch startech. Bohuzel kazdy rano nastartuju a musim prekonat kopec pres 12%, vetsinou relativne rychle, takze to od zacatku musim tahat na 4000 min-1 :( Proto ta zmena oleje, rychlejc se to promaze, ale dokud neni motor teplej, tak nad 4500 nejdu, je to draha sranda!!!
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David »

Me to zere take bohuzel ponekud vice, ale jak jsem zjistil u Toyot je to skoro normalni, dolejvam olej pravidelne, nevim presne kolik tak cca 1-1,5 litr za ctvrt roku. Najezdim rocne kolem 10 tisic.
Naposledy upravil(a) David dne pon 05.02.2007, 15:33, celkem upraveno 1 x.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jsou tři litry na 15tis. km moc.....? Taky mám motor suchej, ale tohle prostě zmizí.... bez ohledu na styl jízdy.... :?
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Jo a to by nemělo, aby olej pronikal do spalovacího prostoru. To je to místo kde se ztrácí. Místo aby ho pístní kroužek setřel, tak ho nechá na stěně válce a tam se spálí a ubývá. Ha Ha objevil jsem podruhé Ameriku. Je to jen domněnka, ale takhle by to mělo fungovat né?
Cafo, když vyjíždíš takový kopec, proč to nenecháš nejdřív najet na provozní teplotu. Vím, že to někdo odsuzuje, ale já hlavně v zimě, nastartuju auto, zatím ho očistím a když vyjíždím, tak je zahřátý nejen motor, ale i uvnitř je líp. Když jsem nucen vyjet ze studeným, jde to poznat. Sám nejsem schopný říct kolik oleje mi to vezme. Neměl by se olej měnit alespoň 1x ročně nezávisle na počtu km?
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Cafa: na kolik ta vymena vysla? Myslim material...
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WTE-greenfa »

jo to by se melo, at najedes co najedes, stojici motor taky neni ok.jo a asi nejlepe se motor zahřiva skutečně pri nizkem zatizeni ale ne stojici.
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

4500 rpm na studeny motor?brrr...to je celkom dost!ja mam naliaty v motore olej Valvoline fullsyntu 5w/40 a ked idem do prace mam od baraku taky maly kopcek,ale motor vtedy viac ako3000rpm nevidi.aj to mi uz stiska srdce.
ked tak citam vase prispevky tak moja spotreba 0,2l/1000km je priam ukazkova a to som si kedysi robil vrasky ze je to vela... :D a to jazdim cca 2000km mesacne v meste a startujem aj 20-30x denne...

co sa tyka tej malej generalky,vymena kruzkov nemoze motoru uskodit...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“