Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Aha díky, takže to je standardní jako u jiných světel, to je fajn. Zajedu si taky na STKčko a zeptám se, jeslti by byli tak hodní a naštělovali mi to správně. Nerad bych to u sebe zmastil a pak svítil protijedoucím do ksichtu. Sám to nemám rád, poměrně rozšířený nešvar.

Ten levelling - no snad to není rozbité, měl jsem i naložený kufr a zdálo se mi, že to svítilo úplně stejně. Kdoví, třeba to je nastavené správně a jsem to já, kdo si myslí, že to svítí do země a přitom oslňoval s předchozíma světlama :(
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Ještě dotaz - nedaří se mi nastavit podpis, něco jednoduchého jako hudyss s odkazem na ikonku se spotřebou. Vkládám to jako HTML a ono nic, po uložení vidím prd... Nevíte jak na to?

EDIT - ha tak už vím, musím to dát jako BB code a ještě musím u zprávy zaškrtnout volbu "připojit podpis"... Myslel jsem že po nastavení podpisu se vloží do všech zpráv.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
VladoK
Řidič

Příspěvek od VladoK »

co sa tyka toho tempomatu, tak ten moj funguje rovnako.
na predchadzajucom aute (Opel Vectra) tempomat reagoval okamzite a pri Toyote su reakcie, take akosi rozvaznejsie/pomalsie... asi to bude jeho vlastnost..
TOYOTA AVENSIS Kombi T27 2.0 D-4D (91kW / 124HP) 2012 - 1AD-FTV
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: První dotankování

Příspěvek od CommonUser »

Honza K. píše: palubní počítač mi ukazoval po cca 700 km spotřebu 7.6 l/100km a realita po dotaknování a odečtení je 6.9 l/100km.
...
vše podle navigace, tacháč ukazuje o cca 8% více, pokud jedu tachometrově 140, reál je cca 132.
Resetoval si spotrebu pri tankovani ? Inak je jasne preco nieco ine ukazuje BC a nieco ine stojan. Ale chybu BC samozrejme nevylucujem.

8% ? Myslel si 8km/h alebo nevieme co su percenta ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Jo v tom by mohl být problém - on mi maník z toyoty resetoval počítač při jedné ze zkušebních jízd, což bylo kousek před tankováním, takže se to trochu rozešlo, ale jenom o pár km. Musím si to zapamatovat, že při tankování musím resetovat - to se dělá zmáčknutím a držením tlačítka na volantu že...

Ad - procenta - na obě otázky odpovídám ano - měly to být kilometry a ano, neumím procenta :lol:
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Dneska jsem vyjezdil nádrž Ultimate dieselu z Aralu na česko-polských hranicích. Byl jsem v Praze a svítila kontrolka, jediná jakžtakž pumpa poblíž byl Agip na Černém Mostě, tak jsem nabral + přidal VIF aditivum, chtěl jsem odzkoušet TopQ od benziny, ale u Mladé Boleslavi cestou netankuju ani náhodou, je to pěkně drahá benzínka. Agip - byl jsem překvapený tím, že jsem natankoval do prvního cvaknutí pistole 55 litrů, přestože mi začla svítil kontrolka teprve před pár kilomety. Tudíž mi spotřeba vyšla kousek nad 7.6 l/100. Ultimate diesel byl bez aditiva a subjektivní pocit byl - o něco živejší, zvuk je takový zvonivější, zdálo se mi, že při volnoběhu motor trochu více vibroval než s VIFem+Shell Fuel Save, jinak docela podobné této kombinaci. Jinak max spokojenost, auto šlo velmi dobře za plynem. Teď musím říct, že se mi to zdá být o něco horší, hlavně ty rozjezdy s málo plynem jakoby motor měl tendenci malinko cukat, ultimate diesel byl v tomhle jak samet. Zřejmě cetanové číslo...

Vkrádá se mi do mysli otázka, jestli je možné, aby pumpa měla "hacknuté" stojany, zdá se mi divné, že by kontrolka paliva se rozsvítila až tak pozdě, minule jsem za podobné situace natankoval cca 51 litrů a ne 55. Nicméně podle palubního počítač spotřeba seděla, ukazoval taky 7.6litrů. Aby se v tom čert vyznal, minule ukazoval 7.6 a reál 6.9, tak čemu teď věřit :) Každopádně mám pocit, že příště opět Ultimate Diesel nebo Liberecká Shellka s VIF či pokud pojedu kolem Benziny, tak TopQ+VIF.

Jo a ještě mi nedá a musím pochválit Federal Cars v Liberci - vyjížděl jsem z garáže a mám nájezd dost do kopce, musím si před výjezdem položit prkna, abych neštrejchnul předním nárazníkem (spodkem) - nějak jsem to po... a z prken jsem sjel, takže chvilku skřípot a po výjezdu koukám, že půlka nárazníku odchlípnutá cca o 10cm směrem ven. No naštvání řádné, tak jsem zajel do FC a borci za půl hodiny spravili a za mojí oblíbenou cenu - tj. nic nechtěli!
Četl jsem tady, že některé toyota servisy stojí za prd, ale u Federal Cars tohle rozhodně neplatí, alespoň v mém případě. Maximální ochota a spokojenost!
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

vzhladom na to, ze pumpy primarne nezarabaju na predaji PHM mi hack stojanu pride krajne nepravdepodobny. Skor palivo menej penilo a preto sa tam na supu dostalo viac.

spotreba real vs pp lieta aj mne, aj ked nie v takom rozsahu ako teraz tebe, ale mohol si sa aj pomylit v merani - uvidis neskor.
CiFO
Navigátor

žhavé téma

Příspěvek od CiFO »

čau páni
vidím jedno z žhavých tém...tak se chci zeptat,mám před koupí Avika 08,2.2,nafta,není rada na co se koukat, a dát si pozor při výběru,myslím při realné návštěvě.Dotaz 2. dá se říct že vyhřívané sedačky jsou všude nebo jen podle typu výbavy?Přesedlávám z Sharana a nerad bych o nějaký komfort přišel :) Díky
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neni zadna univerzalni rada... a koukni jestli ma spinac a mas jasno, ne? :-)
Back in Czech.
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Ono naftove 2.2 su 2 typy. 110kW a 130kW a tam je dost velky rozdiel. Ktory z nich to je ?
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Magreb.... vzdyt je to uplne jedno.... Stejne s tim konkretnim kusem muze byt neco uplne jineho... Nechapu vubec, ze se takovym dotazem zabyvas... Preci si muze tazatel trochu pocist na foru a pochopi, nebo ne a pak je to opet uplne jedno... Je to holt koupe ojeteho dieslu, takze pravdila jsou jasna a dana.. .at je to co je to..
Back in Czech.
CiFO
Navigátor

Příspěvek od CiFO »

je to ta 110,jaká jsou pravidla u koupi ojetého dieslu???
to že mám vše zapnout a vypnout znám abych odhalil nefungující zařízení vím,že mám chtít delší testovací jízdu,ale radu když treba vytočím kola do maximální rejdu a bude se ozývat pískání že to je špatně,třeba
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

kupuj to s niekym, kto sa v tom vyzna.
CiFO
Navigátor

Příspěvek od CiFO »

MÁM nakouslého mekánika ale snad mu do toho nic nevleze,já se v tom vyznám jako hobby,plno věcí si v autě sám udělám od couvací kamery,přes dodělání xenonů ...(z čeho sem už vyrostl) ale sluch na chod motoru ještě nemám
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Idealne to fakt chce cloveka, co tomu rozumi. Pripadne si naposlouchej nejaky motory od kolegu. V zadnym pripade nesmi hvizdat turbo, uslysis-li tam jinej piskaci zvuk (vlevo), bude to alternator/kompresor klimy, pripadne cvakani od spojek tehle zarizeni - ty spojky nejsou tak drahy a dalo by se to akceptovat.

Nejlepsi by bylo to nastartovat studeny, tam ty zvuky slysis lip, po ohrati to vyrazne ztichne. Neporovnavej to s koncernem, vzdycky, kdyz presednu do Audi/Skodovky/VW, mam pocit, ze jedu s traktorem. Projed si to, zase to chce nekoho, kdo pozna nacatou spojku a setrvacnik - to je taky relativne draha legrace. Kdyz to bude pri akceleraci cukat (nebo pri plynuly jizde na stale otacky), muze to byt x veci - SCV ventily, palivovy filtr, nekvalitni nafta ... proste cokoliv z palivovyho systemu - asi bych sel od toho.

Vibrace volantu pri vyssich rychlostech jsou vetsinou nevyvazenyma kolama pripadne poskozenyma rafkama (elektrony). Rizeni by nemelo mit viditelnou vuli a nemelo by delat zadny pazvuky v koncovych polohach. No a ze vrze spojka je normalni a je to chyba pedalu, pokud uslysis vibrace nekde mezi 1200 a 1600 sahni na airbox, vibruje tam privodni trubka - ale cloveka to vydesi;)

Elektricky zarizeni je dobry taky vyzkouset, destovej senzor napriklad neni uplne levna zalezitost. Pokud to ma xenony, muzes mit nevymeneny paraboly a nebude to tudiz svitit - to jde bud reklamovat v Toyote (vyrobni vada), nebo opravit v Polsku/Slovensku (4k).

Pak samozrejme projit kastli, lak, ale opravu po bouracce nemusi poznat ani odbornik.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“