Dneska jsem vyjezdil nádrž Ultimate dieselu z Aralu na česko-polských hranicích. Byl jsem v Praze a svítila kontrolka, jediná jakžtakž pumpa poblíž byl Agip na Černém Mostě, tak jsem nabral + přidal VIF aditivum, chtěl jsem odzkoušet TopQ od benziny, ale u Mladé Boleslavi cestou netankuju ani náhodou, je to pěkně drahá benzínka. Agip - byl jsem překvapený tím, že jsem natankoval do prvního cvaknutí pistole 55 litrů, přestože mi začla svítil kontrolka teprve před pár kilomety. Tudíž mi spotřeba vyšla kousek nad 7.6 l/100. Ultimate diesel byl bez aditiva a subjektivní pocit byl - o něco živejší, zvuk je takový zvonivější, zdálo se mi, že při volnoběhu motor trochu více vibroval než s VIFem+Shell Fuel Save, jinak docela podobné této kombinaci. Jinak max spokojenost, auto šlo velmi dobře za plynem. Teď musím říct, že se mi to zdá být o něco horší, hlavně ty rozjezdy s málo plynem jakoby motor měl tendenci malinko cukat, ultimate diesel byl v tomhle jak samet. Zřejmě cetanové číslo...
Vkrádá se mi do mysli otázka, jestli je možné, aby pumpa měla "hacknuté" stojany, zdá se mi divné, že by kontrolka paliva se rozsvítila až tak pozdě, minule jsem za podobné situace natankoval cca 51 litrů a ne 55. Nicméně podle palubního počítač spotřeba seděla, ukazoval taky 7.6litrů. Aby se v tom čert vyznal, minule ukazoval 7.6 a reál 6.9, tak čemu teď věřit

Každopádně mám pocit, že příště opět Ultimate Diesel nebo Liberecká Shellka s VIF či pokud pojedu kolem Benziny, tak TopQ+VIF.
Jo a ještě mi nedá a musím pochválit Federal Cars v Liberci - vyjížděl jsem z garáže a mám nájezd dost do kopce, musím si před výjezdem položit prkna, abych neštrejchnul předním nárazníkem (spodkem) - nějak jsem to po... a z prken jsem sjel, takže chvilku skřípot a po výjezdu koukám, že půlka nárazníku odchlípnutá cca o 10cm směrem ven. No naštvání řádné, tak jsem zajel do FC a borci za půl hodiny spravili a za mojí oblíbenou cenu - tj. nic nechtěli!
Četl jsem tady, že některé toyota servisy stojí za prd, ale u Federal Cars tohle rozhodně neplatí, alespoň v mém případě. Maximální ochota a spokojenost!