vibrace z motoru 2.0 93kW
vibrace z motoru 2.0 93kW
Dobrý den,
nedávno jsem zakoupil Avensise r 2007, 2.0 D4D, 93kW, najeto 132tis.km. Koupeno a servisováno v Toyotě. Mám problém s vibraceme z motoru při poklesu otáček pod 2000. Vždy když sundám nohu z plynu pokud jsou otáčky nižší než 2000 je slyšet z levé strany motoru, někde od levého předního sloupku takové vibrace (spíše hlasité vrnění). Pokud sešlápnu plyn přestane to. Prostě když držím nohu na plynu je to OK, ale pokud ji sundám a otáčky jsou někde kolem 1800-2000 tak je to slyšet.Není to nějak hlasité a ani mi to moc nevadí, ale nerad bych aby se z toho vyklubal velký problém. Jinak vše super, s Citroenem C5 kterou jsem měl se to nedá vůbec srovnat.
nedávno jsem zakoupil Avensise r 2007, 2.0 D4D, 93kW, najeto 132tis.km. Koupeno a servisováno v Toyotě. Mám problém s vibraceme z motoru při poklesu otáček pod 2000. Vždy když sundám nohu z plynu pokud jsou otáčky nižší než 2000 je slyšet z levé strany motoru, někde od levého předního sloupku takové vibrace (spíše hlasité vrnění). Pokud sešlápnu plyn přestane to. Prostě když držím nohu na plynu je to OK, ale pokud ji sundám a otáčky jsou někde kolem 1800-2000 tak je to slyšet.Není to nějak hlasité a ani mi to moc nevadí, ale nerad bych aby se z toho vyklubal velký problém. Jinak vše super, s Citroenem C5 kterou jsem měl se to nedá vůbec srovnat.
Predpokladam, ze ti to robi len a len v otackach medzi 1600-2000. V takom pripade je to standardny problem vsetkych naftovych avensisov (neviem ci sa to tyka aj benzinovych) a to vibracie tusim vzduchoveho filtra. Skus pohladat, urcite najdes:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13577
Toyota to znamemu riesila tak, ze tam dali nejaku srubu navyse. Ostatni to tu riesia silikonom, paskou a neviem cim este vsetkym.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=13577
Toyota to znamemu riesila tak, ze tam dali nejaku srubu navyse. Ostatni to tu riesia silikonom, paskou a neviem cim este vsetkym.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
- flowerpower
- Navigátor
Tankuj jenom OMV MaxxMotion Diesel a máš božskej klid 
Vím, že je to drahý, ale těch pár ušetřených korun nestojí za problémy s dieselovým motorem
Taky jsem zkoušel kde co všechno a taky aditivovat, ale tohle je první palivo, co mi funguje naprosto bez problémů
Údajně je to jediná nafta, co se do ČR vozí rovnou z Rakouska bez jakéhokoliv upravovaní

Vím, že je to drahý, ale těch pár ušetřených korun nestojí za problémy s dieselovým motorem

Taky jsem zkoušel kde co všechno a taky aditivovat, ale tohle je první palivo, co mi funguje naprosto bez problémů

Údajně je to jediná nafta, co se do ČR vozí rovnou z Rakouska bez jakéhokoliv upravovaní

2018 Auris TS E180 / 1,6 ValveMatic - 97kW / Active TREND+
EX 2007 Avensis Kombi T25 / 2,2 D4D - 110kW / Sol
EX 2006 Yaris XP9 / 1,3 VVT-i - 64kW / Sol
EX 1997 Corolla E11 / 1,4 - 63kW / Terra
JAPAN FOREVER 
EX 2007 Avensis Kombi T25 / 2,2 D4D - 110kW / Sol
EX 2006 Yaris XP9 / 1,3 VVT-i - 64kW / Sol
EX 1997 Corolla E11 / 1,4 - 63kW / Terra

Aditivovana nafta by se dal uz nemela aditivovat aby se nekazily jeji vlastnosti. A u nas urcite souhlasim s OMW Maxxmotionem.kakamilus píše:Ještě se chci zeptat jak je to s naftou na našich čerpacích stanicích. Doporučujete přidávat aditiva i když tankuji na těch lepších jako je AGIP a BENZINA. Nebo stačí nty jejich mixi. SSlyšel jsem, že avensisi jsou hodně náchylné na kvalitu nafty.Díky
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Toto slyším poprvé,že aditivovanou naftu(maxxmotion)Můžeš další aditivaci pokazit.Já používám VIF a tam je napsáno,že i předávkování není na závadu. Jinak já používám v letnim období Vif + naftu od OMW,Benziny a dalších značkových firem. V zimě se snažím o maxxmotion a taky jsem přidával VIF a zatím pohoda.
VIF sem, VIF tam, vsichni jsou z nej na vetvi. Proste ta nafta uz ma sve presne pomery, das tam svuj "skvely" VIF a ta vyvazenost je pryc!! Nekde v Autodieselu k tomu mam clanek, samozejme se pise aditivovat, aditivovat.. ale ne uz aditivovana paliva, to je spise naskodu. A urcite bych Maxxmotion neprznil vifem. Mozna tam obcas neco pridat kvuli mazivosti.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
VIF je koukam stale modla. A ja vzdycky napisu, ze nahoda tomu chtela, ze kdyz VIF vyhral test aditiv, vzdy tam byla celostrankova reklama na tento produkt ? Na nahody v tomto smeru neverim.
Mam 2.0 93kW, zkusil jsem VIF a nepoznal jsem nic, zadny efekt.
Mam 2.0 93kW, zkusil jsem VIF a nepoznal jsem nic, zadny efekt.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
-
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Hudyss a ? Ty si este v zivote nevidel, aby 2 kvapaliny pred a po zmiesani mali uplne ine vlastnosti ? Typicky priklad nemrznuca zmes do ostrekovacov a bod mrazu ked to miesas s vodou:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene_glycol
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene_glycol
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty