Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Jo kamaráde, jestli s tím budeš jezdit po městě, tak ta spotřeba tě nemile překvapí, a autu se to taky moc zamlouvat nebude. Co se týče zahřátí motoru, no s benzíny jsi jezdil, tak asi tak....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

po praze mam dlouhodobe 8,5 cca, jaky trasy po meste jezdis?
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Dwarg
Člen Týmu

Příspěvek od Dwarg »

No já osobně jezdím po Praze tak za 10 - 10,5. Je fakt, že většinou tak mezi 7 - 12 km jízda, takže motor se ani pořádně neohřeje a navíc ve špičce, což je přes den skoro pořád :(
Toyota Avensis combi 2.2 D-4D D-CAT, 130 kW (2007)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Honza K. píše: a druhá věc, která ale asi bude souviset s tím, že se jezdí zatím na studeno po městě v zimě - i když to šetřím, tak mi to ukazuje průměr spotřebu cca 12 litrů. No doufám, že se to zlepší :) Všiml jsem si, že motoru docela trvá, než se zahřeje a sníží otáčky na cca 800/min, což by podle výpisu z měření emisí měly být volnoběžné otáčky (750 - 850). Čili dávám tu spotřebu na vrub sytiči a ne mojí těžké noze :roll:
ten "sytic" sa da vypnut vypnutim vetraku.
som to parkrat testoval a na mojej ceste do prace (10km, cca 20min) resp z prace, som si nevsimol v spotrebe rozdiel.

Neviem ci sa to tak moze pocitat, ale pri tych cca 800ot je spotreba na volnobehu cca 0.5l/h, takze pri 1200ot by to malo byt o cca 50% viac, cize zhruba 0,8l/h - aj z tohoto pohladu je jasne, ze podiel na spotrebe ma zvyseny volnobeh zanedbatelny.

Omnoho dolezitejsie pre nizku spotrebu je mat zohriaty motor - uz som sem pisal davnejsie, ze sa mi tiez podarilo urobit meranie a so zohriatym motorom pri 0st je rozdiel v spotrebe na mojej ceste do prace aj 2 litre. A zvyseny volnobeh zrychluje zohriatie motora, takze podla mna zvysena spotreba na volnobehu sa dorovna znizenim spotreby vdaka rychlejsiemu zahriatiu motora.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ahoj Matusko, to me docela zajima... Takze tvoje mereni ukazalo o 2L vyssi spotrebu pri zahratem motoru pri venkovni teplote 0st C oproti?
Chapu spravne, ze oproti nezahratemu motoru pri 0st C? Nebo oproti zahratemu motoru pri 20st C? Diky.
Back in Czech.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

S tim vetrakem to tak je. Pokud se da klima na LOW, tak se otacky nezvednou, na ofuk oken to staci. A pokud uz je tak rucicka zhruba 2 policka v poli teploty, tak teplota 16C volnobeh taky nezvedne. Ja mam auto ze 70% predvyhrato uz tak na 50 ci 60C, takze me uz po vyjezdu z garaze fouka vlazny vzduch
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

aczasa píše:Ahoj Matusko, to me docela zajima... Takze tvoje mereni ukazalo o 2L vyssi spotrebu pri zahratem motoru pri venkovni teplote 0st C oproti?
Chapu spravne, ze oproti nezahratemu motoru pri 0st C? Nebo oproti zahratemu motoru pri 20st C? Diky.
moje meranie ukazalo o 2l nizsiu spotrebu pri zahriatom motore ako pri studenom.

Co sa tyka podmienok - normalne rano, 0st, vyrazil som do prace, dosiel som do prace a zrazu sa bolo treba vratit domov, tak som siel domov, tam rychlo vybavil co bolo treba a zasa naspat do prace, t.j. ten isty den, to iste pocasie, ta ista trasa, vsetko to bolo v ramci jednej hodiny, akurat raz bol motor studeny a druhykrat v prevadzkovej teplote.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

JJ, ok, rozumim a vzdalenost? Pripadne jeste pomer vzdalenosti studeny / zahraty pri prvnim startu do prace? A tu spotrebu jsi bral jen z PP, predpokladam...
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

vzdialenost som pisal hore, aj s casom aby si mal predstavu akou premavkou chodim. Pri odchode z domu bola teplota chl.kvapaliny 0st, pri prichode cca 70.
Pri dalsom odchode z domu bola teplota chl.kvapaliny cca 85st.

Odpocet robeny z PP, ktory mam okontrolovany podla tankovani ze meria -0.2l az +0,2l v porovnani s tankovanim - t.j. niekedy mi pp pise vacsiu spotrebu ako je real a niekedy mensiu ako je real. Ak nekurim nezavislym kurenim, tak som este nedosiel na to, ako vznika takato odchylka.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

sorry za OT ale aczasa nekomu prenechal svuj login? :lol:
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Hm,tak ono to není divné jen mě :lol:
Obrázek
Naposledy upravil(a) m5t dne úte 12.03.2013, 13:55, celkem upraveno 1 x.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

No koukám, že se to tu rozproudilo, jenom stačí hodit téma "spotřeba" :) Dneska mi volal tchán z kaufiku, že prý mají super akci na mlíko a že mu mám pomoct :D Takže jsem si opět vyzkoušel jízdu na studeno po městě. Teplota -4C, mám schválně auto v nevyhřívané garáži, abych viděl, jak se chová startování po nulou, když už se tady všude píše, jaké jsou s tím problémy... Takže co jsem zpozoroval - auto malinko déle žhaví než u hondy, cca 1 - 2 sekundy, což mi vůbec nevadí, jsem radši když se to pořádně prožhaví :) Motor naskočil ihned na brnknutí a ani nebyl nějak znát hrubší projev, prostě pohoda. Takže kombinace OMV Bixxol 5W-30, nafta od Shellu (ten jejich fuel save co nic neušetří) + aditivum VIF zřejmě bez problémů funguje. Uvidíme ve čtvrtek a pátek, to má být kolem -10C, a chci vyrazit večer fotit kometu (http://technet.idnes.cz/kometa-panstarr ... vesmir_rja).

Jinak díky za tipy - zkoušel jsem jaký bude mít vliv zapnutí/vypnutí klimošky, změna otáček větráků apod., ale přišlo mi to téměř neznatelné. U mojí benzínové Ave to při studeném motoru šlo někdy až ke 2000 ot! takže nějakých 1100 tady je úplně do pohody, jestli to šetří motor a přispívá k rychlejšímu prohřátí, tak proč bych se tím měl trápit. Spotřeba se postupně snižuje a přijde na dané auto naprosto normální, není to žádný lehkonohý drobeček přestože je hračka s ním jezdit.
AVEADA
Člen Týmu

Příspěvek od AVEADA »

Startování vzimě se neboj. Stačí VIF dle návodu a normální nafta. Mám původní baterku a nikdy jsem ji ani nedobíjel a vždy jsem nastartoval, i v -22°C. A parkuji venku, letos byly mrazy kolem -20 několik dní a pohoda. Jen jednou se mi stalo, že po 3 dnech stání v -20 jsem startoval až napodruhé, ale jinak nic. Palivový filtr má navíc vyhřívání.
Avensis 2007 D-CAT kombi
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ne ne.. sel jsem do sebe... Rozhodl jsem se, ze obcas budu vystupovat jako velky a dospely. :-) Ale stale vaham, jestli to vubec mam delat.. :-)))))
A kdyz uz jsme u garfielda (obrazkoveho) tak na me spise sedi ten dil s pavoukem... Neboj, ja jsem pacifita, plac, me pripadas jako pavouk.. :-))))
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

aczasa píše:Ne ne.. sel jsem do sebe... Rozhodl jsem se, ze obcas budu vystupovat jako velky a dospely. :-) Ale stale vaham, jestli to vubec mam delat.. :-)))))
Haha třeba časem zmizí i to sprosté slovo v podpisu :)))
Odpovědět

Zpět na „Avensis“