problém s převodovkou - Avensis (2002) 1.6 VVTi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jahla
Člen Týmu

problém s převodovkou - Avensis (2002) 1.6 VVTi

Příspěvek od jahla »

Ahoj,

dnes se mi při výjezdu z parkoviště stala nemilá věc. Po pár ujetých metrech v autě zarachotilo, poskočilo a zůstalo stát. Kola jsou bloknutý, ani vyšlápnutí spojky nepomáhá. Při nastartovaném motoru se mi nadaří zařadit žádnou rychlost. Při vypnutým se mi podařilo dát 3,4 i zpatečku. Bohužel po nastartování jsem zjistil, že kvalty nejsou "dořazeny" až do konce a přes zuby jsem neměl srdce to tam tlačit.

teď se tu snažím zjistit, jestli se někomu nestalo taky něco podobného, případně tip na závadu. Sám to vidím na převodovku, nebo mě snad napadlo i spojka (ale to mi moc nesedí a spíše je to moje zbožné přání). Asi to nemá souvislost, ale nedávno (cca čtvrt roku) byla dělaná oprava spojky, která mi prokluzovala. Po opravě vše chodilo jak má, do dnešního dne.
Avensis, 2002, 1.6 VVTi
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

muze to byt spojka a nebo bylo malo oleje v prevodovce a odesla by nebo spatne zajisteny pojistny ucka a plechy s zavlackou
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

zkontroloval bych olej v prevodovce a pak bych sel asi po spojce ( zrejme pri vymene spojky zapomely nalejt do prevodovky olej
je toto jeste aktualni??? otakos@seznam.cz a pokud by nebyl olej v prevodovce nebo by ho tam bylo malo hned bych na ne vlit
jahla
Člen Týmu

Příspěvek od jahla »

dopadlo to tak, že to rozdělali a zjistili, že tam jsou zařazeny zaráz dva kvalty. popravdě si to neumím moc představit, ale to je teď už jedno. důvodem prý bylo to, že se vevnitř ulomila nějaká vidlička či co. teď čekám na nacenění opravy, případně jestli nebude lepší pohledat na vrakáči nějakou starší převodovku.
Avensis, 2002, 1.6 VVTi
marekfukala
Člen Týmu

Re: problém s převodovkou - Avensis (2002) 1.6 VVTi

Příspěvek od marekfukala »

Presne tohle se mi stalo letos na novy rok na my stary Audi A4. Po prerazeni jsem zjistil ze nejde zaradit zadna rychlost, tak jsem dojel na parkoviste a druhy den to nechal odvezt do servisu. Presne stejny symptomy - auto neslo natahnout na odtah ani s vyslaplou spojkou - kola blokle. Verdikt servisu totozny - odeslo nejake lozisko a "zaradily se dve rychlosti naraz". Chlapci se s tim nejak poprali, nasypali tam nejaky kolecka z jinych starsich prevodovek a zase to jezdi. Auto ma 425tkm a asi tak 300tkm z toho tahalo vozik s min. tunou nakladu. Tak si rikam, ze na to ta prevodovka uz mela narok :-)
jahla
Člen Týmu

Příspěvek od jahla »

takže, vylomená vidlička, dále zničená (ohnutá ložiska), cena za díly cca 14.000,- CZK, takže jdu zkusit štěstí a snad najdu na vrakovišti. uvidíme, moc často tuhle motorizaci na silnicích nepotkávám, ale snad se něco najde.
Avensis, 2002, 1.6 VVTi
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

dalsi dokaz, ze prevodovky toyoty s z blatova.

prajem vela stastia so zhananim dielcov.
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

prevodovka

Příspěvek od toyotak »

tak to asi nebyla jenom vydlicka protoze by tolik nestala
extremehany
Věčnej rejpal

Re: prevodovka

Příspěvek od extremehany »

toyotak píše:tak to asi nebyla jenom vydlicka protoze by tolik nestala
vždyt píše že byla zničená ložiska a vidlička