startovanie v zime - postup riesenia, nahradne diely
vela ludi pouziva tie kuzelovite vytahovace (vyzera to trocha ako vrtak ale s opacnym zavitom), ktore su z extremne tvrdeho materialu. Casto sa vsak pri takomto vytahovani stane, ze vytahovac sa zlomi a prave to je najvacsi problem - neexistuje dostupny vrtak, z ktorym sa da vytahovac odvrtat - t.j. je to strasne riziko.... takze nemusis to zistovat, len som bol zvedavy, ci on podstupil toto riziko...kadel píše:to netusim, dal jsem mu auto a on to nejak vytahl, jen mi to rikal, ale jestli chces, zjistim to.matus69 píše:ake vytahovaky pouzil?
-
servis tomas
- Manager Týmu
ty jo... na mna musite jednuducho a pomaly, poliat cim? brzdovou kvapalinou?servis tomas píše:zdar bud je nastrikej nejakym odrezovacem nebo brzdovou kapalinou,kdyz nepujdou tak lehce povolit o kousek a utahnout
takze nejaky odhrdzovac alebo uvolnovac sroubov? je v tom nejaky rozdiel? nemoze to nejak poskodit motor ked sa to dostane do valca?
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
Tema kuzelovyma to urcite nedelal, protoze je mam taky a nabizel jsem mu je. Pry ten kuzel akorat zhavic v zavitu roztahne a pak uz to nejde vubec,matus69 píše:vela ludi pouziva tie kuzelovite vytahovace (vyzera to trocha ako vrtak ale s opacnym zavitom), ktore su z extremne tvrdeho materialu. Casto sa vsak pri takomto vytahovani stane, ze vytahovac sa zlomi a prave to je najvacsi problem - neexistuje dostupny vrtak, z ktorym sa da vytahovac odvrtat - t.j. je to strasne riziko.... takze nemusis to zistovat, len som bol zvedavy, ci on podstupil toto riziko...
RAV4 HSD FWD
tak zhaviky su vymenene, startuje to sice nie na prve skrtnutie ale na prvy krat nastartuje (musim sekundu dlhsie ako v lete alebo s teplym motorom podrzat kluc). auto stalo do dnes rana dva dni a jednu noc na mraze, rano ked som startoval bolo -4, v noci -7. stare zhavice vyzerali ako vyhorele zapalky 
oproti predchadzajucemu startovaniu pri rovnakych zimnych podmienkach (3x nazhavit a aj tak startlo az na 5-ty pokus) to je razantne zlepsenie.
v kazdom pripade budem asi pokracovat vymenou palivoveho filtru a baterky kvoli tej nutnosti "sekundu dlhsie podrzat kluc" + vycistenie egr filtru. aj ked ako sa poznam skor odidu mrazy nez to bude hotove
oproti predchadzajucemu startovaniu pri rovnakych zimnych podmienkach (3x nazhavit a aj tak startlo az na 5-ty pokus) to je razantne zlepsenie.
v kazdom pripade budem asi pokracovat vymenou palivoveho filtru a baterky kvoli tej nutnosti "sekundu dlhsie podrzat kluc" + vycistenie egr filtru. aj ked ako sa poznam skor odidu mrazy nez to bude hotove
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
-
modus ponens
- Řidič
Re:
Ozivim temu, kedze od minuleho tyzdna sa tazsie startuje aj mne. Ked auto stoji iba jednu noc, tak sice nastartujem na prvykrat, ale po nastartovani otacky klesnu a motor takmer zhasne. Ked auto stoji dva dni a viac, tak motor to nezvladne a priduseny zhasne. Vsetko pri teplotach tesne nad nulou (tieto dni v BA). Vtedy startujem 2-4krat.
1ac0:
Kde a ake zhavice si kupoval? Startovanie je po takmer 2 rokoch v poriadku?
1ac0:
Kde a ake zhavice si kupoval? Startovanie je po takmer 2 rokoch v poriadku?
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
Re: startovanie v zime - postup riesenia, nahradne diely
Musím zaklepat že startuju relativně dobře, ovšem nevím jestli nemám zlozvyk z vw kdy když bylo pod nulou tak jsem vždy provedl 2x žhavení, když bylo víc jak -10°C tak i 3x-4x auto vždy pěkně chytlo ovšem nevím jak říkám jestli tím něco nekazím a autu spíš neubližuju . Nicméně pokud je teplota pod 2 stupně nad nulou tak autu při nastartování trvá cca 2,3 vteřiny než zhasne (pro mě infarktový stav) SMRTÍCÍ TROJKOMBINACE KONTROLEK
Toyota Avensis 2.0 D-4D - 93kw 10/2006
Mám poptávku, hledám Yaris, Celica
mám to taky tak. Auto chytme a kontrolky ještě chvíli svítí
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Nemám manuál k autu ale myslíš že to je jako varování na možné náledí a tudíž trakce a ESP? Tak jak škoda, vw má zvukový signál při startu motorudacapo píše:mám to taky tak. Auto chytme a kontrolky ještě chvíli svítí
Varování nee. Teď nevím jesli jsem tě pochopil, ale jestli ti kontrolky svítí po nastartování a po chvilce zhasnou, tak to je normální, ale jestli se ti na chvíli rožínají i v provozu, tak to je špatně.
To proběhlo jen jednou a doufám že se to víckrát nestane. Proto ve mě vždycky hrkne když startuju v takovém počasí jako je teď (-0.2 °C)
Jestli jede tak to neřeš, když bude svítit diagnostika ti řekne co a jak. Jinak já přes Mondeo, Oktávku a VW šel do Toyoty a mimo místa a toho, že to jede jak z praku mám taky celkem smíšené pocity.