Dovolená: Praha-I-FR-DE-Praha

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
zvady2
Věčnej rejpal

Dovolená: Praha-I-FR-DE-Praha

Příspěvek od zvady2 »

Plánujem/uvažujem o preverení svojich schopností a zároveň aj kvality Toyoty Cariny E (1.6+klima) :)
Jedná sa o to,že ja a priateľka (mladý ľudia :) )by sme sa vybrali na EU trip na cca 7 dní z Prahy do Lignano/Bibione (cestou Benátky) s tade cez Monako do Nice a spät hore do DE a až do Prahy.

:idea: MAPA CESTY TU +/- 3300km

Chceme spojiť pobyt na plážach s očumovaním miest a pritom minúť čo najmenej prachov a vidieť čo najviac :)

Začal som počítať náklady na cestu a vyšlo mi:
Benzín:
3300km x max 8 l(N95) x priemerná cena benzínu(21.1.2013) v I+FR+A+DE 1,567€ = 414€

Dialnice:
A-10€ (10 dňová)
IT- cca 100€ (900km)
FR- cca 80 €
DE- 0€
SPOLU- 190€

Parkovné v mestách: cca 30-40€

Ubytovanie:
6 nocí x priemerná cena za hotel cca 30€/osoba = 180€
Ale počítam s ubytkom u spkromníkov či jednu noc v aute atd.,ale ak by sa to nepodarilo tak som to odhadol na hotel.

Strava: ak spí človek v hoteli má ranajky, ale neviem čiastku odhadnúť (zatial).

:?: zdá sa vám to ako dobrý nápad?
:?: myslíte,že keď si dám auto skontrolovať (už má nové rozvody,remene,filtre,náplne, predné brzdy, sviečky) to v pohode zvládne? Má 114 000km originál!
:?: Máte nejaké nápady na zmenu trasy?
:?: Máte nejaké nápady ako ájsť lacné ubytovanie -web,na mieste?
:?: Máte nejaké odporúčanie čomu sa vyhnúť a načo si dať pozor v jednotlivých krajinách? (web už čítam :) )
:?: Mám niečo zle spočítané?
:idea: napíšte čo vás napadne a mne pomôže.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Napad je to pekny, ale uridit to.. :-) Na zapade It bych jel po A7 a kouknul do Janova. Je to docela pekny mesto. Pripadne jeste pridat Milano... tak se ji bude libit... mesto mody. :-)
Kdyz uz budes tak blizko z rakouska bych kouknul na triglav do slovinska a kdyz tam i natankujes, tak to bude asi nejlevnejsi benzin. :-)
U marsej bych se primluvil za navstevu narodniho parku Camarque.
Jinak je to kus cesty a carina to da v pohode a bez problemu. Jen tu spotrebu nevim nevim... Vzdy si planuji neco a pak je z toho 8,5 - 9. :-)
Do francie musis mit (treba prenosny) alkoholometr v aute. A nejezdi tam na dalnici vic nez se muze... ani o nejakych 8 km/h (5 jeste ukecas).
A v CR bych jel na 3ku tedy benesov, tabor, ce bud ...

A kdyz to teda budes pocitat, tak si nech rezervu... benzin 500E, dalnice 250E, hotel se snidani cca 65 - 80 E noc osoba. Pokuty 100E (hlavne rakousko a francie) :-)

Tak me napada.. kua to bude nekde pres 30 000Kc. :-) to je teda docela raketa.. :-)
Back in Czech.
scream
Člen Týmu

Příspěvek od scream »

No ja som nad niecim takym rozmyslal ale ked som si zratal, ze ma to vyjde rovnako ako 14dni v luxusnom 5* hoteli v egypte s all inclusive bolo rozhodnute :) Ano neuvidis toho tolko ale to sa dnes da riesit napriklad vychytanim lacnych leteniek (do 50E) pariz, milano atd.... Pripadne ist na takyto trip s plnym autom tj. 4 ludia nech sa naklady rozrataju.

Idealna kombinacia na taketo vylety je auto s nizkou spotrebou+ dobra partia + moznost ubytovania u znameho v destinacii :) ...ale odvaznym stastie praje ;)
Celica T20 1.8 7afe
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je to tak.. letenky na eurovikendy pripadne kombinace s vlakem a je to docela prijemny cas. Kdyz jsem naposledy (v dobe bezletove Ejaflokujalanty tam ty tle ble..) jel autem pro kamarada na CDG a zpet (23h za volantem - 2150km) tak jsem to nakonec spocital ve finale na 17k5 Kc a to jsem byl rad. :-) Ale je fakt, ze jsem nemecko hltal nejakych 150 - 220 km/h v patek v noci a sobotu rano.
Back in Czech.
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

8) Preto to sem píšem = chcem si ujasniť náklady.
S porušovaním predpisou nemám skúsenosť :D = na to si viem dať pozor.
Ubytovanie vidím tak = dôjdeš do "hospody" v meste a spýtaš sa chlapov u koho sa dá lacno prespať na private.

Ešte som premýšlal v 4 ľudoch,ale potom odpadá možnosť spať v aute,ale zas sa vodiči vystriedajú (aj keď by osm sa bál o auto :D ).

Je pravda,že za 32 000kč sme boli na Kréte 12 dní all-inclusive :)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak ono zeptat se a zeptat se.. :-) Kdyz to das nemecky a italsky a francouzsky, tak to asi klapne.. :-) Jinak si myslim, ze penziony budou a urcite neco najdes i naslepo. .:-)
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

co se tyce ubytovani tak bych si zkusil vytipovat kempy
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Cau cau, je to supr napad!
Podam svou zkusenost, protoze presne tento typ dovolene jsem absolvoval loni, rekl jsem si, dokud mam auto v zaruce a mam na neho Eurocare, vyuziju to.

Projeli jsme 3934km, 8 hotelů(vse pres Booking), 6států Evropy, 4 jezera a 17 měst.
Odridil jsem to vsechno sam, pritelkyne nema ridicak :-P

Nice, St. Tropez, atd jsme vynechali, nebot by se trip zavratne blizil brutalnimu financnimu rozpoctu a cca 5tis km za volantem :))

Jeli jsme takto:
Ostrava
Salzburg, Rakousko
Lago di garda, Itálie(perfektni misto, doporucuju)
Verona, Rimini, Italie
Rimini, Itálie
San marino, Italie(Supr historicke centrum)
okoli Rimini, Itálie
Riccione, Itálie(Aquaparky)
Florencie, Itálie(Supr stavby, stoji za to)
Rimini, Itálie(relax)
Maranello, Modena, Varese, italie/švýcarsko(Ferrari day :-D)
Lago di varese, Luzern, Flueli-ranft, svýcarsko(Supr priroda a hory)
Rheinfall, Stein am Rhein švýc./německo(Nejvetsi vodopady v Evrope)
Rieliseingen, Ingolstadt, Nemecko(Audi day :-D)
Regensburg
Frantiskovy Lazne
Ostrava

Mapa cesty cca

Obrázek
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“