Avensis d4d 2.0 93 kw diesel vstreky?

vše ohledně modelové řady Avensis
mistr323
Člen Týmu

Avensis d4d 2.0 93 kw diesel vstreky?

Příspěvek od mistr323 »

Ahojte, mam avika nabehane 122tisic km a uz davnejsie som si vsimol podozrive klepotanie motora. Ked je vonku okolo 10 stupnov tak to klepotanie znie dost hlucne ale ako nahle sa zohreje klepotanie stichne ale vzdy ho pocut v rozmedzi 1400- 1800 otacok potom to nepocut. V servise vraveli ze zle detonuje valec dosledkom odchadzajuceho vstreku... v inom servise, ze odchadza cerpadlo CR a v dalšom, ze moze byt slaby tlak oleja na vacku.... poradte ak ste sa s tym stretli.. vstreky aj cerpadlo su od firmy Denso takze repas asi sa neda urobit. Dakujem
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Da dialku ti nikto diagnozu nevykona, nejde to.
Mas 3 moznosti
- nechat to zatial tak, nech sa to prejavi viac (ak nejazdis dlhe streky)
- nechat v servise postupne vsetko menit
- skusit lepsi servis - rakusky pri Viedni, meno uz neviem, hladaj tu na fore (resp. nejaky odporucany v CR - kar202 tu nieco "ospevoval" na Morave :lol: - je to relativne blizko, das si mlade vinko od nejakej peknej Moravanky ), a este TTT v Ziline - vyhrali nejaky ICHIBAN, tak mozno tam budu vediet.
.
.
.
.
.
A aby som nezabudol, diesel sa oplati ... :woot:
:D Peace :D
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Pepa
Manager Týmu

detonace

Příspěvek od Pepa »

Já něco podobného řeším na Corolle Verso , jak se teď ochladilo , jsou zvuky intenzivnější. Dnes jsem se vrátil ze servisu (kamoš), kde jsem si nechal překontrolovat vstřiky . Na dvou ůdajně něco došteloval , jinak dle protokolu ze stolice Bosch vše o.k. Ale to klepání se neodstranilo. Tak by mě zajímalo ,jak dopadneš ty ,a jestli se s tímto problémem už někdo nesetkal. Dík
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

ale tak iste klepotanie, kym sa motor zohreje je pri nizkych teplotach normalne.

V zime pri -10 to znie, ako keby chcel motor tie vstreky vystrelit na mesiac :)
Corolla Verso D-CAT 130kw
mistr323
Člen Týmu

Příspěvek od mistr323 »

Klepotanie hmm..jazdim na nom uz piatu zimu a este som nepocul to klepotanie, foter ma rav4 2.2 d-cat 177ps a u neho nepocut nic, pokial viem tak Denso vstreky co mam tak repas neexistuje, jedine skontrolovat kazdy jeden cez prepad a vymenit kus za kus.. potom hodim co kolko stalo :lol:
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

asi myslime pod klepotanim nieco ine :)
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

keko píše:ale tak iste klepotanie, kym sa motor zohreje je pri nizkych teplotach normalne.

V zime pri -10 to znie, ako keby chcel motor tie vstreky vystrelit na mesiac :)
Presne. Varoval mne kamarad uz kdyz jsem to kupoval - a to jsem mel predtim Oktavku - ta byla proti D4D ticha. Clovek ma pocit, ze se motor rozpadne na pristi krizovatce. Jediny stesti je, ze zevnitr to nijak zvlast neni slyset.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Chci se zeptat jak jste dopadli, nebo na podobné zkušenosti někoho jiného.
Čím chladněji je při startu tím více motor klepotá dokud se nezahřeje.
Troufám si tvrdit, že dřív to určitě tolik nedělalo - jako by ventily klepaly, občas i nepravidelně, jako by jeden válec jemně jiným tónem. Na volnoběh ani ne, jen po přidání plynu. Studený to moc do otáček nehoním. Po 5 min se zahřeje a vše stichne jede jako obvykle.

Známej říká, že čím ho mám déle, tím lépe ho znám včetně všech much a začínám si moc stěžovat, což je signál k výměně. Kanec jeden, před manželkou to neřekne, taky už na ní vidím těch much více než dřív. :D
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

Pozri, pokial auto slape, tAk by som to neriesil. Vstreky nie su nieco, co ohrozuje nejaky iny komponent, A ked to zacne dymit, alebo sa nejak inak prejavovat, tak to budes riesit. Tiez je mala pravdepodobnost, aby ta to nechalo niekde vysiet. Navyse za taku cenu..

Toyoty su zname svojim studenym prejavom, moje verso pri -10 vydava zvuky, ze by jeden neveril :) a vstreky su OK

A v lete to predaj a mas pokoj :)
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

A kup si benzín........ :lol:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
rony
Člen Týmu

Příspěvek od rony »

myslim že je načase rozdeliť fórum na diesel a benzín lebo to niekomu prerasta cez hlavu , to ako ked si niekto zoberie za ženu brunetu a sťažuje sa na webe a iní mu radia blondínu je to na hlavu nie :P 8)
Avensis T25 2,0 D-4D 2007 93kW
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

oni stím máj problém jen cca 4 benzináci a všeci věří kteří :D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
rony
Člen Týmu

Příspěvek od rony »

no ano ale už mne to je trapné ked im nie
riešime tu problémy konkrétne nie kto čo kúpil a navyše chlapi a dámy všetko naj v novom roku :D
Avensis T25 2,0 D-4D 2007 93kW
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

rony píše:myslim že je načase rozdeliť fórum na diesel a benzín lebo to niekomu prerasta cez hlavu , to ako ked si niekto zoberie za ženu brunetu a sťažuje sa na webe a iní mu radia blondínu je to na hlavu nie :P 8)
No kdyby se to rozdělilo, tak bych si toho moc na tom benzínovým fóru nepřečetl a stejně bych byl tady s Váma. Jinak tady nikoho neurážím a nikomu nenadávám a když si tady sem tam přidám pár kamarádských pošťouchnutí ve formě přidaných vět k Vašim příspěvkům a někdo to pořád nemůže pochopit že je to jenom LEGRACE......
Jinak vše nejlepší do nového roku závodníci....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Ci to nebude tym ze nie si vtipny....ale trapny
Odpovědět

Zpět na „Avensis“