chyba motoru a špatný start

vše ohledně modelové řady Avensis
varan
Navigátor

chyba motoru a špatný start

Příspěvek od varan »

Zdar tak se ochladilo a už je to zase tady,auta za studena padne do nouzáku,rozsvítí se kontrolka motoru,auto netáhne,po zahřátí se pomalu vzpamatuje a potom jede,den dva vše OK potom zase chyba a ted už se ani nevzpamatuje. Zkoušeli jsme to na diagnostiku neznámá chyba P1228,volal jem do toyoty a tam prý mají jen dvoumístný kody.Kody 12 je podle poruchy toyota - porucha v obvodu snímače otáček motoru tak a ted babo rad,nemáte někdo zkušenost nebo nestalo se to někomu?Vím že se to tady už řešilo ale bylo už toho mnoho poradte dík.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Mě auto jednou ztrácelo výkon ale ne nouzák a bylo to horší baterii protože po par dnech z ničeho nic při startovaní ani neškrtlo a baterka si jen tak chcipla a nešla už ani dobít ale přitom jak je tam to okýnko že když svítí zeleně je ok tak svítilo zeleně a přesto byla už po smrti. Stará byla 6 let. Zkus prověřit i tuhle prkotinu.
Avensis 2.2 D-cat
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

baterii jsem kupoval novou,ještě jsme něco hledali a vyšlo nám z toho vstřikovací čerpadlo nebo ventily
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

čerpadlo odejde málo kdy.viděl bych to na ventikly .
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

p1228 ( wastegate failed to open under pressure ) - podle ruznych for zkontroluj SCV ventily nebo problem s elektrinou jdouci k SCV ventilum. Nicmene priprav se na vymenu SCV ventilu.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

je to divný,ráno to nechtělo chytnout,nouzový režim,když jsem to dopoledne zkoušel tak to taky nešlo,ale odpoledne problém se startem ale chyba se neukázalaa docela to taky jelo tak nevím
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

Ahoj. Řešil jsem podobný problém a neminulo mě následující: výměna EGR, výměna pal filtru, čištění vstřiků a repase startéru...
Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

Zdar dneska v Poděbradech na diagnostice,ráno do práce auto nouzák,cesta do Poděbrad bez poruchy motoru,ale nebylo to ono.Cesta zpět to docela jelo klidně 150.Když udělal dia tak blikala kontrolka ABS po ujetí 200 m tak zhasla.Diagnostika ukázala chyboý kod 78 / 3 myslím že to byla 3.Chyba palivového systému ale nic bližšího,takže ukázala to co víme.Budto - vstřikovače tím začnem,potom scv ,potom čerpadlo.Ještě to může být v elektrice a nebo řídící jednotka.Takže žádná sláva.Uvidí co to bude dělat cestou dom.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já bych to viděl na SVc ventily.řešil jsem něco podobnýho už na dvou autech.
J.
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

Zdar tak už je to tady,dom z práce už jsem neodjel,auto točilo ale ani neškytlo .Tak jsem namydlenej.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Tak ťukni kladívkem tedy přez nějakou tyčku k těm SVC ventilům.Pokud to potom chytne jsou to na 100% oni.
J,
pkus
Člen Týmu

Příspěvek od pkus »

Typická příčina SCV ventilů. Mě to potkalo předloni na silvestra, letos v březnu a tento týden.. :x
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

Zdar,dneska -10 přes noc,napumpoval jsem mu dvakrát nažhavil a po chvilce chytnul.Takže v úterý Poděbrady kontrola vstřikovačů a scv.
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

Zdar tak auto dneska odvezeno k doktorovi.pátek start a nic po napumpování auto po chvilce chytlo,vypnutí a opět start a hned to chytlo.Dneska stejný problém,ztrácí se tlak v systému.takže když se napumpuje až ztvrdne pumpa tak to chytne,takže to vypadá asi i na vstřikovače,to se dozvím v úterý.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

podobný problém ( i s chybou WG ) jsme řešil asi před mesícem - byly to prasklá podtlaková hadička ovládající WG.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“