prodej vozu bez přepisu
prodej vozu bez přepisu
Sice sem již nechodím a ani nebudu ale nyní jsem musel. Jeden ze členů tohoto fóra si ode mě koupil auto a podepsali jsme smlouvu. Protože přijel v nevhodnou dobu a přepis nebyl ten den možný tak jsem mu podepsal plnou moc k přepisu a dal veškeré doklady k vozu. Několik let jezdil a poté ho prodal. Nyní již auto nemá ani ten druhý majitel a má jen doklady.
Jestli celou dobu někdo hradí pojištění či ne netuším a budu čekat kolik budou chtít.
Táhne se to již několik let
Tímto by jsem proti této praxi chtěl varovat ostatní - nikdy nedávejte doklady z ruky a přepis řešte klidně druhý den a doklady jim poté zašlete poštou.
Za blbost se platí
Jestli celou dobu někdo hradí pojištění či ne netuším a budu čekat kolik budou chtít.
Táhne se to již několik let
Tímto by jsem proti této praxi chtěl varovat ostatní - nikdy nedávejte doklady z ruky a přepis řešte klidně druhý den a doklady jim poté zašlete poštou.
Za blbost se platí
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ou. Nebál bych se daného jmenovat.
Snad pomůže (pokud znáš RZ):
http://www.bezpojisteni.cz/overte-si-zd ... nne-ruceni
Onehdá jsem někde četl podobný případ. Pokud máš aspoň smlouvu,tak nic neplat´. Jestli to někdo neudělá dřív,tak to dohledám a přidám odkaz.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Údaje v registru jsou podle zákona jen evidenční a nemají z toho plynout žádný věcně-právní důsledky (věcně samozřejmě !
). ČKP to na tebe samozřejmě dřív nebo později zkoušet bude, pokud pojistku nikdo neplatil a nebo doklady nejsou v depozitu. Jinak je to tvoje blbost no, ono v dnešní době se moc neoplatí spoléhat se na někoho druhého, kdyby to bylo aspoň v polopřevodu... Co můžeš dělat, se tu už myslím řešilo, nejjednodušší přijít na úřad, nechat si vydat duplikát TP, udělat odhlášení na tehdejšího kupujícího a umýt si nad tím ruce. Bylo tomu tak, že tam je nějaká lhůta, do kdy maš nahlásit tu změnu na úřadě a za to bys teoreticky mohl být popotahovanej, ale je to asi jako s nedodržením lhůty při uložení dokladů v depozitu, zatím jsem neslyšel, že by měl někdo potíže.
Jinak o ČKP teď psal i DF, o tom tvým problému už dřív Beran.
A ještě, dost dobře nechápu, na co ještě čekáš, už jsi tu o tom psal dřív a jak tak koukám, tak si s tím zatím nic neudělal... s takovou dojdeš naplnění toho tvého hesla v prvním příspěvku, a to to myslím v dobrém, co jsem psal.

Jinak o ČKP teď psal i DF, o tom tvým problému už dřív Beran.
A ještě, dost dobře nechápu, na co ještě čekáš, už jsi tu o tom psal dřív a jak tak koukám, tak si s tím zatím nic neudělal... s takovou dojdeš naplnění toho tvého hesla v prvním příspěvku, a to to myslím v dobrém, co jsem psal.
Holomek!
- destabilizator
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud mas smlouvu a jeste idealne kopii plne moci, mel bys byt v suchu, u CKP na rozdil od soudu musis prokazat TY svoji NEVINNU, oni Te maji automaticky za vinneho.
Jinak doporucuju ten clanek od D-FENSe, co odkazoval Rampa, vsem
Jinak doporucuju ten clanek od D-FENSe, co odkazoval Rampa, vsem

(¨ `v´ ¨)
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ Toyota Celica T23 TS Lambo Style Door
You know you own Celica when you roll into lift and have to say to the passengers SORRY I CAN'T HEAR YOU OVER THE SOUND OF HOW AWESOME MY ENGINE IS.
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ Toyota Celica T23 TS Lambo Style Door
You know you own Celica when you roll into lift and have to say to the passengers SORRY I CAN'T HEAR YOU OVER THE SOUND OF HOW AWESOME MY ENGINE IS.
Máš pravdu - jsem kreténRampa89 píše:......................................A ještě, dost dobře nechápu, na co ještě čekáš, už jsi tu o tom psal dřív a jak tak koukám, tak si s tím zatím nic neudělal... s takovou dojdeš naplnění toho tvého hesla v prvním příspěvku, a to to myslím v dobrém, co jsem psal.
Věřil jsem členům klubu až moc ale ve finále jsem poznal že tu jsou i podrazáci.
Díky za odkazy - to mi i ostatním s podobným problémem určitě pomůže.
Přesně tak a ještě ke všemu ten druhý majitel ji prodal dalšímu bez papírů a ty nyní i se značkami leží v šuplíku a nikdo mi není schopen říct kdy a jestli vůbec se pojistka platila.Luke_Luke píše:mmnt nejak nechapu, Tys to prodal nekomu z fora a ten to pak preprodal a ani jeden z nich neudelal prepis?
Díkyzmaxxx píše:Ou. Nebál bych se daného jmenovat.
Nemá cenu jmenovat - ničemu to nepomůže.
Doufám že se oba probudí a pořeší to tak jak mají a tak jak jsme se domluvili
ČKP
Důležité je mít smlouvu. Bez ohledu na to, co je v registru vlastnictví vzniká i zaniká podpisem smlouvy.
Ostatně i kdyby se celý registr propadl do země, tak moje auto zůstává mým autem, ne?
Dobrý článek na tohle téma vyšel ve SV. Je k dispozici zde: http://www.stopckp.cz/napsali-o-nas-kon ... ristu.html
Ostatně i kdyby se celý registr propadl do země, tak moje auto zůstává mým autem, ne?
Dobrý článek na tohle téma vyšel ve SV. Je k dispozici zde: http://www.stopckp.cz/napsali-o-nas-kon ... ristu.html