prodej vozu bez přepisu

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

prodej vozu bez přepisu

Příspěvek od Tonda »

Sice sem již nechodím a ani nebudu ale nyní jsem musel. Jeden ze členů tohoto fóra si ode mě koupil auto a podepsali jsme smlouvu. Protože přijel v nevhodnou dobu a přepis nebyl ten den možný tak jsem mu podepsal plnou moc k přepisu a dal veškeré doklady k vozu. Několik let jezdil a poté ho prodal. Nyní již auto nemá ani ten druhý majitel a má jen doklady.

Jestli celou dobu někdo hradí pojištění či ne netuším a budu čekat kolik budou chtít.

Táhne se to již několik let

Tímto by jsem proti této praxi chtěl varovat ostatní - nikdy nedávejte doklady z ruky a přepis řešte klidně druhý den a doklady jim poté zašlete poštou.

Za blbost se platí
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Ou. Nebál bych se daného jmenovat.

Snad pomůže (pokud znáš RZ):
http://www.bezpojisteni.cz/overte-si-zd ... nne-ruceni
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

mmnt nejak nechapu, Tys to prodal nekomu z fora a ten to pak preprodal a ani jeden z nich neudelal prepis?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Onehdá jsem někde četl podobný případ. Pokud máš aspoň smlouvu,tak nic neplat´. Jestli to někdo neudělá dřív,tak to dohledám a přidám odkaz.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Údaje v registru jsou podle zákona jen evidenční a nemají z toho plynout žádný věcně-právní důsledky (věcně samozřejmě ! :-D). ČKP to na tebe samozřejmě dřív nebo později zkoušet bude, pokud pojistku nikdo neplatil a nebo doklady nejsou v depozitu. Jinak je to tvoje blbost no, ono v dnešní době se moc neoplatí spoléhat se na někoho druhého, kdyby to bylo aspoň v polopřevodu... Co můžeš dělat, se tu už myslím řešilo, nejjednodušší přijít na úřad, nechat si vydat duplikát TP, udělat odhlášení na tehdejšího kupujícího a umýt si nad tím ruce. Bylo tomu tak, že tam je nějaká lhůta, do kdy maš nahlásit tu změnu na úřadě a za to bys teoreticky mohl být popotahovanej, ale je to asi jako s nedodržením lhůty při uložení dokladů v depozitu, zatím jsem neslyšel, že by měl někdo potíže.

Jinak o ČKP teď psal i DF, o tom tvým problému už dřív Beran.

A ještě, dost dobře nechápu, na co ještě čekáš, už jsi tu o tom psal dřív a jak tak koukám, tak si s tím zatím nic neudělal... s takovou dojdeš naplnění toho tvého hesla v prvním příspěvku, a to to myslím v dobrém, co jsem psal.
Holomek!
destabilizator
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od destabilizator »

Pokud mas smlouvu a jeste idealne kopii plne moci, mel bys byt v suchu, u CKP na rozdil od soudu musis prokazat TY svoji NEVINNU, oni Te maji automaticky za vinneho.
Jinak doporucuju ten clanek od D-FENSe, co odkazoval Rampa, vsem :)
(¨ `v´ ¨)
.`·.¸.·´
¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·´ Toyota Celica T23 TS Lambo Style Door
You know you own Celica when you roll into lift and have to say to the passengers SORRY I CAN'T HEAR YOU OVER THE SOUND OF HOW AWESOME MY ENGINE IS.
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Zajímavá úvaha...
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

To zrovna dnes na obědě si kolega stěžoval, že před časem prodal auto v bazaru a konečně ho šel odhlásit a na úřadě ho nemile překvapili tím, že chtěli vidět doklady... takže i toto se může stát.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Rampa89 píše:......................................A ještě, dost dobře nechápu, na co ještě čekáš, už jsi tu o tom psal dřív a jak tak koukám, tak si s tím zatím nic neudělal... s takovou dojdeš naplnění toho tvého hesla v prvním příspěvku, a to to myslím v dobrém, co jsem psal.
Máš pravdu - jsem kretén

Věřil jsem členům klubu až moc ale ve finále jsem poznal že tu jsou i podrazáci.

Díky za odkazy - to mi i ostatním s podobným problémem určitě pomůže.
Luke_Luke píše:mmnt nejak nechapu, Tys to prodal nekomu z fora a ten to pak preprodal a ani jeden z nich neudelal prepis?
Přesně tak a ještě ke všemu ten druhý majitel ji prodal dalšímu bez papírů a ty nyní i se značkami leží v šuplíku a nikdo mi není schopen říct kdy a jestli vůbec se pojistka platila.
zmaxxx píše:Ou. Nebál bych se daného jmenovat.

Snad pomůže (pokud znáš RZ):
http://www.bezpojisteni.cz/overte-si-zd ... nne-ruceni
Díky
Nemá cenu jmenovat - ničemu to nepomůže.
Doufám že se oba probudí a pořeší to tak jak mají a tak jak jsme se domluvili
JirkaP
Člen Týmu

ČKP

Příspěvek od JirkaP »

Důležité je mít smlouvu. Bez ohledu na to, co je v registru vlastnictví vzniká i zaniká podpisem smlouvy.
Ostatně i kdyby se celý registr propadl do země, tak moje auto zůstává mým autem, ne?

Dobrý článek na tohle téma vyšel ve SV. Je k dispozici zde: http://www.stopckp.cz/napsali-o-nas-kon ... ristu.html
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“