D4D 110kW správná jízda
-
- Řidič
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
na to prides asi najlepsie sam ked budes jazdit.die.catana píše:Takže, zatím jsem pochopil, že není sebemenší důvod, proč přetáčet motor za 3600 ot/min. Je tomu tak?
Ikdyž to tak někteří dělají.
ja som na svojom prvom diesli chcel pri jednej z prvych jazd zo zvyku podradit a auto len zahucalo a ani za svet sa nechcelo hrabat dopredu

diesel konci vseobecne niekde okolo 4000 otacok vykonovo inak sa uz nestiha vznecovat nafta. moj avensis do tych 4000 kludne potiahne, ten motor s tym nema problem. Za normalnych okolnosti ale jazdim do max 3500 otacok, vyssie len ked potrebujem trebars dokoncit predbiehaci manever a je zbytocne radit vyssie.
takze ked potrebujem co najviac zrychlit tak zrychlujem od 2000 otacok s tym ze si necham (pocitovo) pol sekundy na to kym zacne tlacit turbo a taham ho do povedzme 3500 a radim vyssie.
fakt ale je ze toto vyuzijes hlavne na okreskach, kde mas "letmy" start. Urcite to nie je auto na sprinty zo semaforov tym podla mna to auto trpi, ked mu sem tam vytnem zo stoja tak mi to normalne trha dusu

inak 2,2 su na tom podstatne lepsie ako 2,0 85 kw. Ten motor bol nad 4000 otacok zalostne mrtvy.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
-
- Řidič
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no ja neviem, ja robim len cca 45000 km rocne, ale jazdim nasledovne:
prvych 10 km nejdem nad 2500 otacok
vzdy necham dochladit auto ci idem domov, alebo do roboty vzdy idem po dialnici, pripadne po rychlej ceste takze dochladzujem naozaj v 90% pripadov.
snazim sa nemenit prudko otacky - napriklad tam nedavam v 65 km dvojku ako sa to dalo na benzine.
a netlacim plny plyn od volnobehu..
tot cele ci to je spravne neviem, ako sa spravne jazdi ti aj tak nepovie nikto, kazdy to nejako solichame
prvych 10 km nejdem nad 2500 otacok
vzdy necham dochladit auto ci idem domov, alebo do roboty vzdy idem po dialnici, pripadne po rychlej ceste takze dochladzujem naozaj v 90% pripadov.
snazim sa nemenit prudko otacky - napriklad tam nedavam v 65 km dvojku ako sa to dalo na benzine.
a netlacim plny plyn od volnobehu..
tot cele ci to je spravne neviem, ako sa spravne jazdi ti aj tak nepovie nikto, kazdy to nejako solichame

ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
-
- Věčnej rejpal
Borci, jenom připomínám, kdo to tady tuto odbočenou debatu rozjel ? Někdo (už to nebudu dohledávat) tady zmiňoval, že se majitelé benzínových motorů můžou ukvedlat a tam narazila kosa na kámen...
Takže tady někdo pěkně přiloží pod kotlem a potom si nakonec "stěžuje", že tady benzíňáci kalí vodu....

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
My pouze reagujeme na nektere zoufalce, kteri samy sebe musi neustale presvedcovat, ze maji to nejlepsi auto a halvne ten nejlepsi motor. Bohuzel tento svuj komplex neustale vnucuji ostatnim. Trochu mi pripomaji ti lide dostihove kone s klapkama na ocich a nevidi ani dole, ani doprava. Je to naprosto zbytecny. Dotaz znel jak jezdit s tim konkretnim motorem a hned musi prispechat jeden uzivatel s tim, ze si mel radsi koupit benzin. Jo tomu rikam rada.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- CommonUser
- Věčnej rejpal
A nekdo nemoze prispustit, ze "tahne odspoda" pri TTT naftvych 4 valcoch neplati. Mozno ten novy 2.0 91kW s mensim turbom.
Ved prave preto toto vlakno vzniklo a ja to z vlastnej skusenosti mozem potvrdit. Proste uzke pasmo a to nie len voci benzinu ale aj nafte napr. 2,2 Honda.
Ved prave preto toto vlakno vzniklo a ja to z vlastnej skusenosti mozem potvrdit. Proste uzke pasmo a to nie len voci benzinu ale aj nafte napr. 2,2 Honda.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Commonuser pokud oba pojedeme na 1800 ot/min a oba pridame plyn, ver mi, ze naftak bude ten prvni, kteremu to tahne odspodu a kteremu budes koukat na kufr. Samozrejme, ze za chvili me predjedes, o tom neni sporu. At si to chces nebo nechces pripustit, v 1800 ot/min je liny kazdy benzinak (krome foukanych samozrejme a 6 a vice valcu) a u konkretne meho naftaka je turbo uz roztocene dostatecne - mluvit o velkem turbu je smesne u meho motoru.
Marně přemýšlím čeho chceš vlastně dosáhnout ? Jestli chceš pochválit výběr auta amotoru, klidně to udělám, pokud ti to udělá dobře. Klidně napíšu, že nafta patří do kamen, jestli ti do udělá dobře. Tak moc to potřebuješ slyšet ?
Marně přemýšlím čeho chceš vlastně dosáhnout ? Jestli chceš pochválit výběr auta amotoru, klidně to udělám, pokud ti to udělá dobře. Klidně napíšu, že nafta patří do kamen, jestli ti do udělá dobře. Tak moc to potřebuješ slyšet ?
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tie reci ako sa na benzine uradim su pekna volovina.
Niektori maju proste problem pochopit, ze sa jazdi na kW a nie Nm (najviac "citis" integral krivky).
No mozme skusit - dame 4ku na 50km/h (u mna 1500) a budeme zrychlovat. Kym nenabehne turbo, tak Valve bude rychlejsi, potom nafta potiahne, a znova Valve (potiahne do vyssej rychlosti).
Kazdy motor ma svoje specifika, ale kazdy co jazdil benziny, tak to boli skor od inej znacky. A ze TTT ma 7 rocne nafty, zato ja nemozem, ale chvalit ju uz tiez nemozem. Su lepsi aj v tejto triede.
Mozes porovnat so starou 1,8 TS - 190 hladkych koni (230 kompresor). Ktovie kolko by dali Valvematici.
Inak je tu slusna zabava, nie ? O co insie tu ide ? Mne o nic. Treba jazdit naftu nie ?
Niektori maju proste problem pochopit, ze sa jazdi na kW a nie Nm (najviac "citis" integral krivky).
No mozme skusit - dame 4ku na 50km/h (u mna 1500) a budeme zrychlovat. Kym nenabehne turbo, tak Valve bude rychlejsi, potom nafta potiahne, a znova Valve (potiahne do vyssej rychlosti).
Kazdy motor ma svoje specifika, ale kazdy co jazdil benziny, tak to boli skor od inej znacky. A ze TTT ma 7 rocne nafty, zato ja nemozem, ale chvalit ju uz tiez nemozem. Su lepsi aj v tejto triede.
Mozes porovnat so starou 1,8 TS - 190 hladkych koni (230 kompresor). Ktovie kolko by dali Valvematici.
Inak je tu slusna zabava, nie ? O co insie tu ide ? Mne o nic. Treba jazdit naftu nie ?
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Commonuser a opet ucelove menis veci dle sveho. Nejdriv pises 1800 ot/min a ted najednou o 1500 ot/min, za chvili budeme na hranici volnobehu. Takze uz se tak silny v 1800 necitis a hned argumentujes s 1500 ot/min.
Tak to jsi me fakt rozesmal.
Tak jako jine znacky maji lepsi naftaky, jsou i jine znacky, ktere maji
lepsi benziny, tohle neni argument.
Tak copak si vymyslis ted ?
Tak to jsi me fakt rozesmal.
Tak jako jine znacky maji lepsi naftaky, jsou i jine znacky, ktere maji
lepsi benziny, tohle neni argument.
Tak copak si vymyslis ted ?
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Menim veci ? Ja som vychadzal z toho co pisal Axel1302. Pozri prvu stranu.
Neviem ake mas prevody na 2.0D. Ja som bral 1500, pretoze to su otacky z ktorych sa Valve v pohode vyhrabe (1300 su skor udrzovacie) a na 4 ke taha do 200.
Ale kludne berme 1800 ak ta to potesi. Nech maju aj deti radost. Takze ty mas pred sebou 1800 (2200?) otacok a ja 4600(5200) a uvidime kam a ako rychlo sa to dotiahne. To je zasa dokaz, ze "uradit sa" na benzine neplati (generalne).
A co je pre teba argument ? Potrebujes diferencialnu rovnicu ?
Napis mi prosim ta, ktory benzin 1,8 fakt stoji za to (spolahlivost/vykon/cena/spotreba). Alebo takto, s cca tymto vykonom a cenou. A pozrieme sa mu na zubky (asi len priamy vstrek + turbo). Urcite existuju aj "lepsie" benziny - zalezi ktory atribut vezmes. Ja stale beriem u TTT atribut spolahlivost za prvotny.
Neviem ake mas prevody na 2.0D. Ja som bral 1500, pretoze to su otacky z ktorych sa Valve v pohode vyhrabe (1300 su skor udrzovacie) a na 4 ke taha do 200.
Ale kludne berme 1800 ak ta to potesi. Nech maju aj deti radost. Takze ty mas pred sebou 1800 (2200?) otacok a ja 4600(5200) a uvidime kam a ako rychlo sa to dotiahne. To je zasa dokaz, ze "uradit sa" na benzine neplati (generalne).
A co je pre teba argument ? Potrebujes diferencialnu rovnicu ?
Napis mi prosim ta, ktory benzin 1,8 fakt stoji za to (spolahlivost/vykon/cena/spotreba). Alebo takto, s cca tymto vykonom a cenou. A pozrieme sa mu na zubky (asi len priamy vstrek + turbo). Urcite existuju aj "lepsie" benziny - zalezi ktory atribut vezmes. Ja stale beriem u TTT atribut spolahlivost za prvotny.