D4D 110kW správná jízda

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

matus69:
normalne som nechcel na teba reagovat, ale len tak z prce ta moja 1,8:

4ka:
50 km/h - 1500 ot/min - realne zrychluje aj do mierneho kopca
200 km/h - 7000 ot/min - pohoda

6ka:
80 km/h - 1500 ot/min
~220 km/h - 5000 ot/min

Este nejake kecy ?
Ach ano. V meste bol ten naftak neprijemny kvoli radeniu.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

extremy nie su podstatne. podstatny je realny zivot.
V realnom zivote radis s benzinom v meste 1-5, s naftou 1-3.
Kto sa viac ukvedla?
To je slusna kvedlacka. Ale presne taky pocit som mal pri 2,2 D4D (uzsie pasmo ako 1,9 TDI).
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

extremy nie su podstatne. podstatny je realny zivot.
V realnom zivote radis s benzinom v meste 1-5, s naftou 1-3.
Kto sa viac ukvedla?

matus, já jsem myslel, že je toto právě naopak, jak jsi napsal, ne ? Vždyť takdy všichni s dieslovým motorem tvrdíte, že Vám to tahne "vocpoda" a kadláte si to na nízký otáčky při zařazené vyšší ryhlosti. Nevím proč bych se měl ukvedlat, když mně trojka dává od 30 - 150 km/h :!:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

Roman Jašek píše:Nevím proč bych se měl ukvedlat, když mně trojka dává od 30 - 150 km/h :!:
Tak většinou se tady nestačím divit nad soubojema benzín x nafta, do kterých nemá cenu zasahovat, protože se tím jen celé fórum zasekává a původní dotazy (příspěvky) zapadnou - ostatně stejně jako v tomto vlákně, ale teď jsem se dobře pobavil, když jsem se dozvědel, že do benzíňáků se dávají vyšší převodový stupně jen pro jízdu na dálnici v Německu :D Docela extrémní obhajoba :roll: No aspoň teď vím, že až budu kupovat benzín, stačí mi tříkvalt - převodovku rozpůlím a čtyřku s pětkou prodám. :wink:
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
CommonUser
Věčnej rejpal

Mesto staci radit 1->3. Rozhodne sa lepsie v meste jazdi na benzine a nie ze nie (k tomu lahsia spojka). Teda s manualom. Na benzine mozes, na nafte musis (uzke pasmo).
Sprav si ten omielany pilovy diagram. T27 by stacilo 1 az 4 a lietas do 200. Nafta ma ine plusy, ale specialne TTT 2,2 sa mi zle jazdilo - horsie ako 1,9 TDI. Ked uz, tak 2,2 od Hondy. Uplne paradna nafta.
Aj benal sa da dosrat - 1,0 ECOboost. Pohnut sa s tym rychlo z miesta, to je tiez zazitok. Kym sa roztoci turbo tak to bojuje s vlastnou vahou aj to len 3hrnkovo.
die.catana
Řidič

Příspěvek od die.catana »

Co máte pořád s tím benzínem?
Nepindejte mi tady o benzínu, založte si vlastní vlákno...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW T25
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

To ze staci 3 srtupne uz vedeli soudruhove z ameriky, kdyz jejich V8 koraby meli jen 3stupnovou automatickou prevodovku :D
Ono je hezky napsat, ze s benzinakem na 3ku to jede od 50 - 130, ale kdo takhle jezdi ? Nikdo. Argumentovat o kvedlání naftáku a benzinaku, kdo je lepsi nebo hrosi je totalni nesmysl, jen to zapada do zbytecneho flame. Jak uz tu nekdo poznamenal, ono tech rozdilu v tom kvedlani neni. nebo snad kazdej ve meste toci benzin do 7000 ot/min ?
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

CommonUser píše:Mesto staci radit 1->3. Rozhodne sa lepsie v meste jazdi na benzine a nie ze nie (k tomu lahsia spojka). Teda s manualom. Na benzine mozes, na nafte musis (uzke pasmo).
Sprav si ten omielany pilovy diagram. T27 by stacilo 1 az 4 a lietas do 200. Nafta ma ine plusy, ale specialne TTT 2,2 sa mi zle jazdilo - horsie ako 1,9 TDI. Ked uz, tak 2,2 od Hondy. Uplne paradna nafta.
Aj benal sa da dosrat - 1,0 ECOboost. Pohnut sa s tym rychlo z miesta, to je tiez zazitok. Kym sa roztoci turbo tak to bojuje s vlastnou vahou aj to len 3hrnkovo.
A premyslel jsi nekdy o tom, ze chyba neni v autech ?
Honda Jazz 1.4 CVT
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Zasa raz jeden uzitocny topic, kde benzinaci budu tvrdit, ze ten ich motor s prevodovkou je najlepsi, naftaci budu vraviet, ze ten ich motor s prevodovkou je najlepsi a vysledok je zasa zbytocne rypanie.

Commonuser, Roman Jasek - mate benzinove motory ? Jazdite s nimi radi ? Vyhovuju vam ? Fajn. Tak sa starajte o tie.

My, ktory mame naftove motory urcite nebudeme kvoli vasim komentarom predavat nase auta. Mame ich, vyhovuju nam a nikto tu netvrdi, ako su naftove motory vyrazne lepsie ako benzinove. Kazdy z motorov ma vlastne vyhody a nevyhody. Typicke dementne flamewars, ktore nevedu nikam a hlavne nepomozu nikomu ...
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
CommonUser
Věčnej rejpal

V meste musis skor reagovat a "triafat" kvalt. Co pri specialne pri nafte ako sami pisete je tazsie (ja potvrdzujem) - do 1800 je to mrcha linna (jazdil som 2,2 D4D) a od 3500 again. Este raz - na nafte musis, na benale mozes.
Dokazom, ze sa s stym horsie kvaltuje je tento dotaz !
A teraz tu neries vseobecne benal vs nafta, ale konkretne motory (dalsi zmatok ma napadol 1,6 FSI - a to je benzin - v specialne v A3 totalne nahovno sprevodovany.)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

CommonUser v 1800 ot/min je i benzin linej, takze pokud nemas 6valcu a vice, musis pro rychlou reakci podradit stejne jako u nafty. Vsechno je to ale o ridici a dobry ridic bude mrstny a je mu jedno, co je pod kapotou. Bohuzel vidim kolem sebe drtivou vetsinu lidi, kteri neumi nejen ridit, ale ani radit.
Uvadet jen rozsah otacek je z tve strany ciste ucelove a nevypovidajici.
Tahle diskuse razeni benzin vs nafta nepovede nikam, protoze vzdy bude zalezet na ridici.
Me se s naftou po meste jezdi dobre a jezdilo se mi dobre i s benzinem.
Honda Jazz 1.4 CVT
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

aaaa zase flame war :-D

mi prijde do mesta na houby cokoli s manualni prevodovkou 8)

kazdopadne obvykle po Praze jezdim na stupen 1-5, zalezi jak kde

na 1 to rozhejbu

na 2 s tim souram

a 3 tam nechavam s tempomatem na 50 pokud chci bejt za slusnaka, jinak za 4 a 60+
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

Souhlasím s Mrazíkem a už se zdržím komentářů, jelikož se to tu zase rozjelo špatným směrem. Myslím, že řadit zvládnu i bez pilového diagramu. Jen nechápu ty zavádějící argumenty. Asi někdo běžně jezdí 150 na trojku... No nic, to asi nebude o prolematice aut.

Ohledně toho řazení souhlas s Axel1302 a Maghrebem. D4D 110kW a D-CAT je na tom evidentně dost podobně...

A s tou menší spotřebou u 5ky jsme na tom taky podobně. Časem se mi potvrdilo, že v pásmu největšího krouťáku je spotřeba na 5ku menší než na 6ku někde (třeba i těsně) pod ním. Samozřejmě při jízdě pod plynem - ne při šudlání plynu z kopce...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

pavel.em píše:Souhlasím s Mrazíkem a už se zdržím komentářů, jelikož se to tu zase rozjelo špatným směrem.
:thumbsup:
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

zasa raz sa do diesloveho topicu netykajuceho sa ziadnych problemov len diskusie o tom ako spravne jazdit nakopali vsetci benzinofili, ktori nemaju po veceroch co robit a kedze im zjavne medzi sebou chybaju temy na rozhovor tak sem prisli trollovat.

Chalani, jazdite si na Vasich benzinoch ako chcete jazdite si 200 na stvorke ked to mate za potreby. ale prosim Vas netrollujte.

dakujem za pochopenie..

a co sa common usera tyka - odjazdil som asi 4 koncernove 1,9 tdi. Rychlo, pomaly, kratke trate dlhe trate. Uprimne ti poviem (a to na svojom aute az tak nelipnem a ani na druhu paliva) ze na avensis sa az na tu prevodovku nechyta ani passat, ani toledo, ani octavka z podobneho roku vyroby. Tie auta dunia, vrcia, su hlucne a ta spotreba nie je ziaden zazrak a ci je spektrum vyuzitelnych otacok o 150 otacok sirsie alebo uzsie mi je uplne jedno.

inak ja sa na svojom aute snazim jazdit od 1800 otacok vyssie a radit niekde okolo 2500 (ked je to teple). Avensis si celkovo vyzaduje vyssie otacky. po meste jazdim na trojke, na vypadovkach na stvorke (cca65 kmh) a inak patku radim pri 90 a sestku pri cca 120.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Odpovědět

Zpět na „Avensis“