toyota není směrodatná informace, mě přesvědčovali, že tam určitě mám DPF a nemámstani píše:Napsal jsem přímo do Toytoty, slíbili odpověď. Tak snad uvidíme.

proč kokoty ? já na druhou stranu tuto buzeraci podporuji, jen at všechna auta jezdí ve stuvu aby nebyla pro ostatní nebezpečná, mají světla jaká mají mít, pneumatiky správného rozměru a podobně...Jimmi píše:Nejsou STK jako STK. Někde fak' natrefíte na kokoty. Mě kdyby řekl, že tam mám mít mlhovky, tak ho požádám o nějaký typový list k mému autu, ze kterého by to mohl vyčíst. Vždyť existuje spousta dodatečně montovaného příslušenství, které klidně může mít i předpřípravu v autě. A každý výrobce tohle pojímá jinak.
Ovšem jestli byl tak pitoměj že nevyřadil třeba kontrolku mlhovek na palubce, to by byla jiná
Kód: Vybrat vše
Dobrý den,
mám Toyota Avensis T25 FL a rád bych se prosím zeptal, zda je možné vyměnit přední kulaté mlhovky za (LED) světla pro denní svícení.
Ta světla pro denní svícení by byla samozřejmě homologovaná, mě se však jedná o to, zda současná přední mlhovková světla která jsou na Avensis přímo z výroby, nejsou nějak typizovaná, tedy že tam podle (vyhlášky?) musí být.
Kód: Vybrat vše
Legislativa České republiky neukládá povinnost vybavení vozidel v kategorii M1 předními mlhovými světlomety. Je tedy možné vyměnit mlhové světlomety za světlomety denního svícení.
Vždy při montáži nebo koupi nových světel doporučujeme zkontrolovat homologační značku na světlometu a doklad o plnění směrnice EU nebo předpisu EHK. Pro případné další doplňující dotazy, či nabídku montáže doporučujeme kontaktovat některý z autorizovaných servisů Toyota, jejichž seznam naleznete na http://dealer.toyota.cz/dealer/home.wp.
Ted je jeste otazka, jestli lze Toyotu povazovat za arbitra v tyhle veci. IMHO je to spis dotaz na Ministerstvo dopravy.stani píše:Vždy při montáži nebo koupi nových světel doporučujeme zkontrolovat homologační značku na světlometu a doklad o plnění směrnice EU nebo předpisu EHK. Pro případné další doplňující dotazy, či nabídku montáže doporučujeme kontaktovat některý z autorizovaných servisů Toyota, jejichž seznam naleznete na http://dealer.toyota.cz/dealer/home.wp.