automatická klimatizace - problém
-
- Navigátor
Ja bych z toho vyvodil jedno shrnuti jak ty tlacitka v T25 funguji:
"AUTO" zapnuto - ridici jednotka klimatizace ridi teplotu v kabine automaticky podle toho jakou teplotu ja pozaduju, tedy jakou teplotu jsem si nastavil na displeji, k tomu pouziva ty cidla ktere jsou v kabine nainstalovany vcetne cidla slunecnich paprsku.
"AUTO" vypnuto - ridici jednotka kasle na cidla a jakou teplotu mam na displeji takovou teplotu dovnitr fouka at uz to v kabine udela cokoliv
"A/C" zapnuto - povoli ridici jednotce pouzit kompresor pokud jej potrebuje - tedy pokud nema dostatek chladneho vzduchu zvenku. Pokud zvenku ma chladnejsi vzduch - napr zminenych 20°C pozadavek a 10°C vzduch venku, v tomto pripade kompresor snad chladit nemusi? Napada me ale ze klima zaroven i odvlhcuje vzduch - je tam dokonce i samostatny cudlik na odmlzeni predniho okna pri kterem se A/C taky automaticky rozsviti - co pri tom dela kompresor, chladi nebo ne?
"A/C" vypnuto - zabrani zapnuti kompresoru pri jakemkoliv rezimu.
Podle me je rezim "AUTO vypnuto" a "A/C zapnuto" absolutne shodny s rezimem manualni klimatizace.
Nevedel jsem ze uz se delaji i manualni klimy s "chytrymi" kompresory ktere nemusi bezet furt naplno, to je dobre ze i tady jde vyvoj spravnym smerem.
Jeste jednu otazku - kdysi tady nekdo letmo zminil "hack ridici jednotky klimatizace v T25" ale uz to pak nevysvetlil. Nevite nekdo jestli existuje nejaky figl jak v te ridici jednotce neco prenastavit, myslim neco jako skryte servisni menu? Hodilo by se mi nastaveni citlivosti na slunecni paprsky.
"AUTO" zapnuto - ridici jednotka klimatizace ridi teplotu v kabine automaticky podle toho jakou teplotu ja pozaduju, tedy jakou teplotu jsem si nastavil na displeji, k tomu pouziva ty cidla ktere jsou v kabine nainstalovany vcetne cidla slunecnich paprsku.
"AUTO" vypnuto - ridici jednotka kasle na cidla a jakou teplotu mam na displeji takovou teplotu dovnitr fouka at uz to v kabine udela cokoliv
"A/C" zapnuto - povoli ridici jednotce pouzit kompresor pokud jej potrebuje - tedy pokud nema dostatek chladneho vzduchu zvenku. Pokud zvenku ma chladnejsi vzduch - napr zminenych 20°C pozadavek a 10°C vzduch venku, v tomto pripade kompresor snad chladit nemusi? Napada me ale ze klima zaroven i odvlhcuje vzduch - je tam dokonce i samostatny cudlik na odmlzeni predniho okna pri kterem se A/C taky automaticky rozsviti - co pri tom dela kompresor, chladi nebo ne?
"A/C" vypnuto - zabrani zapnuti kompresoru pri jakemkoliv rezimu.
Podle me je rezim "AUTO vypnuto" a "A/C zapnuto" absolutne shodny s rezimem manualni klimatizace.
Nevedel jsem ze uz se delaji i manualni klimy s "chytrymi" kompresory ktere nemusi bezet furt naplno, to je dobre ze i tady jde vyvoj spravnym smerem.
Jeste jednu otazku - kdysi tady nekdo letmo zminil "hack ridici jednotky klimatizace v T25" ale uz to pak nevysvetlil. Nevite nekdo jestli existuje nejaky figl jak v te ridici jednotce neco prenastavit, myslim neco jako skryte servisni menu? Hodilo by se mi nastaveni citlivosti na slunecni paprsky.
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nemas pravdu, i kdyz je hnana remenem, umi regulaci vykonu. Uz to umel kompresor pro Yaris po prvnim faceliftu - osobni zkusenost, kdyz jsem ji dodelaval do yarise prvni generace. Co jsem se bavil s technikem, ktery ji plnil, tak je to regulovane nejak pres lamely a bylo videt na spojce kompresoru, ze vypada jinak nez ten co umi pouze plny vykon. Reguluje se to pres napeti, ktere jde do kompresoru od ridici jednotky.aczasa píše:Kontrolka A/C indikuje prikaz velitele klimatizace, aby spinala kompresor tak, jak je nastaveno na ridici jednotce.![]()
Navic pri predpokladu, ze opravdu jde o klimu hnanou remenem (at jiz auto nebo manual), tak kompresor neni zapnut vzdy, ale kdyz je, tak na plny vykon, na kompresoru neni zadna regulace vykonu.
Tak a co ted s tim udelate ? Co z toho vyvodite?
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
automatická klimatizace - problém
Mám naprosto stejný problém jako zadavatel.
Řekl bych, že u spolujezdce to funguje, ale u řidiče nikoliv. Změně teploty u spolujezdce o 2 stupně je poznat. U řidiče se taková změna moc neprojeví, tam funguje jen změna na zvýšení teploty. Při snížení to dojde na telotu vzduchu z venku a níže né. Když jsem auto kupoval, mám pocit že to fungovalo správně. Všiml jsem si toho až teď v srpnu.
Řekl bych, že u spolujezdce to funguje, ale u řidiče nikoliv. Změně teploty u spolujezdce o 2 stupně je poznat. U řidiče se taková změna moc neprojeví, tam funguje jen změna na zvýšení teploty. Při snížení to dojde na telotu vzduchu z venku a níže né. Když jsem auto kupoval, mám pocit že to fungovalo správně. Všiml jsem si toho až teď v srpnu.
Ahoj, přesně to mám v plánu + ještě vyměnit filtr. Nechám to ale asi až na jaro.aczasa píše:A co zkusit prohlednout, doplnit a vycistit klimu? Preci jen snizena hladina a ucinnost muze zpusobit tohle chovani.. .Stale se bavime o tom, ze nez vzduch dojde k ridici, musi urazit o dost delsi trasu v teplem potrubi...
Re: automatická klimatizace - problém
Mohu porovnávat auto klima od VW, citroena a avensise.. Řekl bych, že fungují asi stejně, obdivuji citroena, kdy u C4 Picasso ani v těch vedrech nebyl problém tu prosklenou věc vyfoukat.. U avensise jezdím s teplotou nastavenou 21,5 až 23° a v autě je ideálně. A zkusil bych u spolujezdce přivřít průduchy. Jinak bych se zkusil zastavit v klima servisu a nechal bych klimu profouknout, možná zkontrolovat, jestli není na výparníku voda (nebo jak mi to říkali..) Jednou mi klima až přestala fungovat a byla prý zavodněná.. Dochází k tomu, když běží klima i při otevřených oknech.. Většina lidí autoklimu nevypíná, když si občas vyvětrá auto a tak je tam pak mraky vlhkosti.thomho píše:Ahoj, mám Avíka r.v. 2007, benzín - 1,8 s automatickou duální klimatizací. V těchto horkých dnech jsem zjistil, že klimatizace nefunguje patrně správně. Větrací otvory u spolujezdce foukají při spuštěné klimatizaci o něco chladnější vzduch, než ty u strany řidiče. Teplota je na display natavená stejná. Vozidlo se vychladí i tímto způsobem.
Nevíte někdo, co by to mohlo být za závadu ?
Díky za radu.
- waterford26
- Manager Týmu
ja som vcera zapol rano topenie na 27st .. nastavil som to na horizontalne ofuky a vsimol som si ze sa mi motor nezahrial tak ako bezne(asi o 1 a pol palicky to ukazovalo menej cely cas)..aj pri dlhsej jazde. Ked som topenie vypol tak sa motor zahrial tak ako ma byt. A druhy problem je ze s ofuku na pravej strane pri okne mi isiel aj pri zapnutom topeni furt len chladny vzduch. Co moze byt problem?
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost

mas dost vody?waterford26 píše:ja som vcera zapol rano topenie na 27st .. nastavil som to na horizontalne ofuky a vsimol som si ze sa mi motor nezahrial tak ako bezne(asi o 1 a pol palicky to ukazovalo menej cely cas)..aj pri dlhsej jazde. Ked som topenie vypol tak sa motor zahrial tak ako ma byt. A druhy problem je ze s ofuku na pravej strane pri okne mi isiel aj pri zapnutom topeni furt len chladny vzduch. Co moze byt problem?
RAV4 HSD FWD