LED světla- denní svícení
...tak tohle řešení se mi líbí mnohem víc, než LED světla instalované pár desítek cm nad silnicí, kde je zakryje každé zvlnění terénu. Jenže pořád jsem ještě nevyřešil to nesmyslné automatické svícení v poloze "OFF"jarraz píše:namontováno
http://www.cybertronic-labs.cz/denni-sv ... kit-i14c52

Ptal jsem se, jestli dokážou odstranit automatické rozsvěcování, které je tam z výroby a kolik by stála instalace LED světel. Odpovědi by se daly rozdělit na dvě skupiny:
1/ ...to není žádný problém, není to nastaveno v řídící jednotce a určitě je tam dodělaný modul aut. rozsvícení, který jednoduše odpojíme...
2/ ...je to téměř nemožné a už nikdy se nechceme do takového zásahu pouštět...
Tady jsou části mailů, které jsem dostal jako odpovědi:
...Samozřejmě je možné deaktivovat stávající denní svícení, které funguje v
poloze OFF a při zapnutí zapalování. Tento zákrok je rychlý, jedná se pouze
o odstranění modulu denního svícení - tento zákrok u nás vychází na 132Kč.
Pokud by jste chtěl využívat i nadále tohoto systému je možné doinstalovat
tlačítko pro možnost vypínání denního svícení, slouží hlavně k vypnutí při
popojíždění, stání na místě atd. Určitě není vhodné, aby se xenonové výbojky
jen na chvíli rozsvítily a hned zase zhasnuly....
--Autostyl Trutnov
...Odstranění denního svícení není problém, cena by byla cca 300 Kč....
--Trendcar Olomouc
...Odpojit orig. denní svícení jde. Cena by byla do 1500kč....
--Louwman Motor Praha
...velmi dobře chápu Váš problém s automatickým zapínáním světel. Bohužel tento zákrok Vám provést NEMŮŽEME a to z důvodu nutnosti opravdu velkého zásahu do originální elektroinstalace, což by výrobce vozidla jen stěží schválil. Jednou jsme toto již absolvovali, nakonec úspěšně, ale dle slov našeho elektrotechnika "už nikdy více", bylo s tím hodně problémů - samovolné vybíjení akumulátoru atd..
--Zliner Zlín
Ještě mě telefonicky kontaktovali z T-Motor Zlín a taky se přiklání k názoru, že je to nějaká dodělaná krabička, kterou jen odpojí.
Já ale moc nevěřím, že je to tam dodělané až po výrobě, protože mám (snad) kompletní výpis všeho, co se na autě dělalo, ještě před prvním prodejem (dodělané couvací senzory a HF sada) a o světlech tam není ani slovo. Takže spíš věřím tomu názoru č.2.
Ale pokud má někdo podobný problém jako já a navštíví některý ze servisů, kde mu to úspěšně odstarní, budu rád, když mi dá vědět.

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
- extremehany
- Věčnej rejpal
- waterford26
- Manager Týmu
googlil som, hladal vsade ale nikde na nete nevidim nieco o moznosti odpojenia modulu denneho svietenia ..hm.. dobre si to toyota strazi.
V kazdom pripade by som im to za 300kc dal spravit a uvidis.
V kazdom pripade by som im to za 300kc dal spravit a uvidis.
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost

Klidně bych to i zkusil, ale teď zrovna nemám do Olomouce ani Zlína cestu (Trutnov je už úplně mimo můj dosah
), takže jsem si říkal, jestli někdo z "místních" nemá stejnej problém a nedostane se tam dřív, než já, aby vyzkoušel jejich schopnosti. Já na to budu mít čas až tak koncem příštího měsíce.

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Tak mi přišla ještě jedna odpověď:
...bohužel tuto operaci u nás na servise nejsem schopni zajistit. Automatické svícení, které máte na vozidle má svoji řídící jednotku.
--Toyota Tsusho Pardubice
...bohužel tuto operaci u nás na servise nejsem schopni zajistit. Automatické svícení, které máte na vozidle má svoji řídící jednotku.
--Toyota Tsusho Pardubice
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
...tak ještě jedna odpověď ...bohužel jen potvrzuje, že to není o tom, odstřihnout jednu krabičku
...asi se té nesmyslné automatiky jen tak nezbavím.
Odpověď na odstranění stálého svícení není jednoduchá.Kdysi jsme podobný problém řešili na RAV-4 a elektrikář se u toho pořádně zapotil , musel instalovat několik relátek a upravit poměrně mnoho instalace.
Vzhledem ke komplikovanosti nedoporučuji takový zásah. Čím více komponentů , tím větší možnost poruchy. Jednoduchým způsobem si nelze dle našeho názoru pomoci.
--Toyota Ostrava

Odpověď na odstranění stálého svícení není jednoduchá.Kdysi jsme podobný problém řešili na RAV-4 a elektrikář se u toho pořádně zapotil , musel instalovat několik relátek a upravit poměrně mnoho instalace.
Vzhledem ke komplikovanosti nedoporučuji takový zásah. Čím více komponentů , tím větší možnost poruchy. Jednoduchým způsobem si nelze dle našeho názoru pomoci.
--Toyota Ostrava
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
FLEXI DENNÍ SVÍCENI PRO t-25TKU OD ROKU 2006 CO NA TO ŘÍKÁTE
Avensis 2006 2,0 diesel 93kwh