T27 1,8 108 kW 6MT - spotreba a ine ...

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

KarlosCZ píše:mno, a co treba kdyz facko s povolenou 90kou sestreli nalozena tatra s 80kou?.... takhle by se dalo polemizovat do nekonecna....
Tak by to bylo o něco lepší, jak kdyby jsi jel s novým autem povolenou 130 km/h, ale stejně by Ti to asi potom bylo jedno :D
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

extremehany píše:
tomko píše:to je typicke, ked si niekto chce najst vyhodu pre svoj motor (diesel-benzin) tak si najde hocico. To ze pri 120kmh ti ide na 1900otacok nic nehovori. hovori o aktualnej-okamzitej spotrebe. mozno po absolutnej rovine. takze sa treba chvalit dlhodobou spotrebou mimo mesta, v meste a na dialnici.
asi takhle jezdím si jak chci, tam kde to de, jedu na šestku, kde to nejde jedu na pětku. že to točí při 120 na šestku necely 2000 je prostě fakt, stím nic nenadělám, jinak ty tvoje další řeči nechápu...
hadam mi chces povedat ze za akychkolvek okolnosti pri 120ke mas 1900otacok. tak to ti neverim. priklad do kopca.vysvetlovat ze mas spominanych 1900ot. je mozno aktualne , narazovy okamih, preto je podla mna nic nehovoriaci uaj. preto dovetok o tom ze dlhodoba spotreba je viac hovoriaci udaj
Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

tomko píše:
extremehany píše:
tomko píše:to je typicke, ked si niekto chce najst vyhodu pre svoj motor (diesel-benzin) tak si najde hocico. To ze pri 120kmh ti ide na 1900otacok nic nehovori. hovori o aktualnej-okamzitej spotrebe. mozno po absolutnej rovine. takze sa treba chvalit dlhodobou spotrebou mimo mesta, v meste a na dialnici.
asi takhle jezdím si jak chci, tam kde to de, jedu na šestku, kde to nejde jedu na pětku. že to točí při 120 na šestku necely 2000 je prostě fakt, stím nic nenadělám, jinak ty tvoje další řeči nechápu...
hadam mi chces povedat ze za akychkolvek okolnosti pri 120ke mas 1900otacok. tak to ti neverim. priklad do kopca.vysvetlovat ze mas spominanych 1900ot. je mozno aktualne , narazovy okamih, preto je podla mna nic nehovoriaci uaj. preto dovetok o tom ze dlhodoba spotreba je viac hovoriaci udaj
jo takhle, no a proč bych neměl do kopce při 120 nějakách 1900-2000 otáček nevím přesně, při 130 to točí kolem 2200, motor má hodně kroutáku, tak ho to netrápí, turbo je sepnuté a motor krásně reaguje...otáčky se mění s rychlostí, a přece se neliší v kopci a podobně, pokud jedu na tempomat, jsou pořád stejné...samozřejmě pokud si motor o trošku nepřidá...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

hadam mi chces povedat ze su rovnake otacky pri kopci a rovnake pri rovine? blbost. tak ak mas do kopca otacky 1900 tak na rovine musis mat mensie, ci?
Obrázek
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

tomko píše:tak ak mas do kopca otacky 1900 tak na rovine musis mat mensie, ci?
a kde by se měli ztratit? jsou při stejné rychlosti úplně stejné i do kopce/z kopce i proti větru. Převodový poměr se nemění (u manuální převodovky teda).
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
extremehany
Věčnej rejpal

tomko píše:hadam mi chces povedat ze su rovnake otacky pri kopci a rovnake pri rovine? blbost. tak ak mas do kopca otacky 1900 tak na rovine musis mat mensie, ci?

co to meleš, víš vůbec jak funguje převodovka a pohon kol ? kde by se ty otáčky asi měli změnit, no pokud se ti mění, tak ji prokluzují kola nebo spojka...

převodový poměr je jasně určen převodovkou, diferenciálem a velikostí kol a v průběhu jízdy se mění pouze zařazeným převodovým stupněm, tudíž při konstatní rychlosti jsou konstatní i otáčky

čti:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mechanick% ... %C5%99evod

a pak někoho osočuj že nemá pravdu, apropo jsem student VŠ konstrukčního technického zaměření, takže předpokládám, že nějaký argument, který by to co píši vyvrátil mi nedodáš !
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

tomko píše:hadam mi chces povedat ze su rovnake otacky pri kopci a rovnake pri rovine? blbost. tak ak mas do kopca otacky 1900 tak na rovine musis mat mensie, ci?
kazdy motor toci pri zaradenom rovnakom prevodovom stupni a rovnakej rychlosti rovnake otacky. Prevodovka je spojena napevno, nieco ako na bicykli, kedy pri urcitej rychlosti prestanes slapat, nejdes ale na volnobeh ale sem tam preslapnes u auta nefunguje.

To ci niekto dusi auto hore kopcom pri 1900 otackach, alebo si podradi, je ale kazdeho osobna vec.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

kazdy motor toci pri zaradenom rovnakom prevodovom stupni a rovnakej rychlosti rovnake otacky. Prevodovka je spojena napevno, nieco ako na bicykli, kedy pri urcitej rychlosti prestanes slapat, nejdes ale na volnobeh ale sem tam preslapnes u auta nefunguje.

to znamena pri cca 110 kmh ma 2,2 D4D nieco okolo 1800 otacok, jedno ci ide hore kopcom, dole kopcom, v aute hra dychovka, alebo speed techno :)

To ci niekto dusi auto hore kopcom pri 1900 otackach, alebo si podradi, je druha, ale kazdeho osobna vec.
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

do kopca netreba vyvolat vacsiu silu na to aby sme dosiahli danu rychlost?
Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

tomko píše:do kopca netreba vyvolat vacsiu silu na to aby sme dosiahli danu rychlost?
pokud dodáme více síly, zvednou se sice otáčky, ale zvedne se i rychlost !
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

co potoom automaticka prevodovka (niektore druhy), ktore preklzuju?
Obrázek
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

automaticka prevodovka bud podradi, alebo sa jej plynule zmeni prevod. myslel som ale ze sa bavime o manualnej prevodovke.

ak do kopca nepodradis silu vyvolas vacsim mnozstvom podavaneho paliva tym ze preslapnes plyn...
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
extremehany
Věčnej rejpal

tomko píše:co potoom automaticka prevodovka (niektore druhy), ktore preklzuju?
my tu ale automaty neřešíme, přečti si název tématu
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

viem co tu riesime, ja som to na zaciatku bral tak ze ked chcem si udrzat rychlost do kopca tak podradzujem a mam vyssie otacky. a tak podvedome si neuvedomujem ze je podradene a tak aj pri pisani som si to neuvedomil. mate pravdu. tak som sa nad tym zamyslel a spomenul som si aj na automaticku prevodovku.
Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

tomko píše:viem co tu riesime, ja som to na zaciatku bral tak ze ked chcem si udrzat rychlost do kopca tak podradzujem a mam vyssie otacky. a tak podvedome si neuvedomujem ze je podradene a tak aj pri pisani som si to neuvedomil. mate pravdu. tak som sa nad tym zamyslel a spomenul som si aj na automaticku prevodovku.
okej. beru
Odpovědět

Zpět na „Avensis“