velmi tazky start pri minusovych teplotach

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
lacike
Člen Týmu

Příspěvek od lacike »

mam toyotu avensis combi diesel D4D 2004 . V zime okolo nuly a nizsie nechce naskocit motor a toci akoby ani nedostaval naftu, potom nakonie nakopne aj na piate tocenie. v lete toci vraj trochu dlhsie nez by mal ale vzdy nastartuje na prvy krat(zatial). viete mi ktomu prosim niekto poradit? mam najazdenych vyse 170 000 km
lacike
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Prvně bych zkusil vyměnit nebo nabít baterku......Pokud nepomůže, tak komplet vyčistit filtry atd....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
lacike
Člen Týmu

Příspěvek od lacike »

baterku som nabil, vymenil som filtre, tiez zhavice. v podstatebsa nic nezmenilo. otazka je ako postupovat dalej
lacike
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Pokud začíná motor déle točit než chytne ,budou to s největší pravděpodobností SVC ventilky na vysokotlakém čerpadle.Mě se to takhle projevilo už u dvou Taoyot.Později auto nechytí vůbec.Je to podle mě zapříčiněno skvělou naftou v čr.
Jirka
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

jaký tam je olej ?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ještě zkus, jestli to opravdu žhaví. Já měl prasklou pojistku (v motoru 80A), ale kontrolka se tvářila, že žhaví.

Jinak tenhle motor je prostě sráč, táta na Versu měnil 3x SCV ventily, mluvil jsem s člověkem, co si koupil taky Avensis s tímhle motorem a taky v zimě nestartuje a já měl se starty taky problémy každou zimu, tak jsem se ho radši zbavil. Tohle jsi asi slyšet nechtěl, ale bohužel je to tak.
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Avensis“