Veľké sklamanie..........

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
viliammmmm
Řidič

Veľké sklamanie..........

Příspěvek od viliammmmm »

Chlapci: platí, že "človek mieni a pán boh mení"

Dnes som pochopil, ako málo stačí, aby tak komplikovaný stroj, akým "AUTO" je,,,, ostalo, tam kde ste ho nechali v predchádzajúci večer.

Skrátka:
Dnes otočím kľúčom aaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................""""nič""""

motor naskočí, auto beží, ale tma ako v hrobe:prístrojovka, smerovky, okná, klíma, rádio, vyhrievanie, atd atd atd ani ukazovateľ, KM, času, ani otáčkomer, ani rýchlomer atd.........okremXXXXXXXXXXXXXXX

svetiel a výstražných 4smeroviek a centrál.

Najprv som si myslel , že je to vtip, ale ked som sa pohol a prešiel bez možnosti brzdových svetiel, a nefunkčných smeroviek, pocítil som krutosť reality.

Hlavne vonku 27°, (v BA ), ale ešte že existujú 2veľké križovatky, kým dôjdem do PPC-TEAM, (viem, že existujú na nich rozne hodnotenia, ale budiš) bol to najbližší servis, ) a bez ohlásenia ma hned po 7min čo som to zistil ihned prijali.

Technik, sa stým babral od 14:06-15:12hod, a výsledok prasknutá poistka pod prístrojovkou na strane vodiča , je to v ľavom RADE 5 zhora (5A).
A ešte jedna dalšia,(cigaretový zapaľovač)................
Vyriešené, trpchu stresu , ale za 28€ prečo nie(:

NO................myslíte, že je to normálne?že auto nepúšťalo žiaden prúd do kabíny vozidla?

technik sa ma spýtal na tú nabíjačku k GPS.A presne tá nebola origo, ale nejaká china.

Čo si o tom myslíte, čo to mohlo spôsobiť.

Uznávam........mal som menej stresovať, a ako prvé skontrolovať poistky, ale možno týmto príspevkom pomôžem niekomu inémo s podobným "zážitkom"

Majte sa.....

:shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7

Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
waterford26
Manager Týmu

Příspěvek od waterford26 »

poistka za 28 ecok je fasa vec :D .. ja som zjednal cenu pri kupe avensisa o 150ecok menej lebo nesiel palubny pocitac.. doma som skontroloval poistky a nasiel jednu prdnutu.. vymenil som a palubak naskocil :D
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost ;)
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

trochu zvlastne ze vsetky spotrebice co si hore vymenoval (ak som sa v tom texte spravne zorientoval) by boli na jednu 5A poistku a jednu zapalovacovu (typujem 15A). Okna, smerovky, klima, brzdove svetla, radio, atd. maju svoju poistku, takze by mali ist bez hentej 5A, co je typujem na podsvietenie palubky... A ta zapalovacova 15A je zvacsa IBA na zapalovac...
Urcite sa v tej elektrike v tom aute nikto predtym nebabral? Co dodatocna montaz nejakeho alarmu, cuvacich senzorov, alebo niecoho aftermarket?
Tie ostatne spotrebice ti naozaj nefungovali alebo iba ukazovala palubovka ze nefunguju? Napr. smerovky - ze by vonku blikali ale na palubke nie...

Este ma napadlo ZLE UKOSTRENIE niekde na jednom mieste, ktore sa cez zimu mohlo "načať" a teraz v tom teple rozťažnosťou látky prerušiť/skratovať. Technik to mozno chcel zvalit na tvoju chybu - cinsku nabijacku
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Zapalovac byva bezne spojeny s radiom a osvetlenim interieru.
Moze byt problem s nabijackou ale aby vypalila 2 poistky naraz je malo pravdepodobne. Kazdopadne skusil by som ju este pouzivat, pokial sa to stane znovu tak sa jej zbavit a pokial sa to stane znovu, tak potom riesit alarm, ukostrenie.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
viliammmmm
Řidič

v aute je navyše, len alarm, ale ten je tam od 2006, roku, a montovali ho v PPC ...takže to si myslím, že by nemuselo byť tým.
Tú nabíjačku som zahodil mám origo MIO, uvidíme

Vlastne ostali svietiť 2 kontrolky: ABS a (červený výkričník)

mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Nejen cesty pane, ale i cesty elektriny jsou nekdy nevyzpytatelne. V aute dost casto plati, ze elektrina si dokaze najit cesticku jinudy. Klasicky pripad je, kdyz nekde upadne kostrici kabel a presto spotrebic funguje, jen treba reaguje pomalu nebo podava slabsi vykon. Byt zklamany neni na miste, elektrine se nekdy proste porucit neda, je to potreba brat jako takovou perlicku ze zivota.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

mrazik píše:Nejen cesty pane, ale i cesty elektriny jsou nekdy nevyzpytatelne. V aute dost casto plati, ze elektrina si dokaze najit cesticku jinudy. Klasicky pripad je, kdyz nekde upadne kostrici kabel a presto spotrebic funguje, jen treba reaguje pomalu nebo podava slabsi vykon. Byt zklamany neni na miste, elektrine se nekdy proste porucit neda, je to potreba brat jako takovou perlicku ze zivota.
pokud ta 5 A pojistka byla k řídící jednotce elektroinstalace, tak je jasny že vše nejede...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
reitmeier
Manager Týmu

Příspěvek od reitmeier »

Já ti potvrdím, co se ti stalo. Mě se stalo to stejné rok zpátky za jízdy a byl jsem z toho pěkně vyděšenej...
Jel jsem navečer domů po Brně - naštěstí žádný provoz - a chtěl vytáhnout mobil a doklady z příhrády u spolujezdce, kam jsem je předtím hodil. Předhoczí majitel tam měl vyvedený kabel, asi hands-freečko a já o něj zavadil, udělalo to prsk a všechno jak jsi popsal tak nefungovalo... Nejdřív jsem myslel, že auto zdechlo, ale normálně jelo, jen uvnitř nesvítilo, nechladilo atd.
Tak jsem dojel domů, druhý den servis a výměna pojistky - u mě tedy jen jedné a ještě mi zaizolovali ten káblík. Cena...? Zadarmo, prý to nebudeme řešit, že to muselo pěkně vystrašit a ať spokojeně jezdím.
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
viliammmmm
Řidič

reitmeier píše:Já ti potvrdím, co se ti stalo. Mě se stalo to stejné rok zpátky za jízdy a byl jsem z toho pěkně vyděšenej...
Jel jsem navečer domů po Brně - naštěstí žádný provoz - a chtěl vytáhnout mobil a doklady z příhrády u spolujezdce, kam jsem je předtím hodil. Předhoczí majitel tam měl vyvedený kabel, asi hands-freečko a já o něj zavadil, udělalo to prsk a všechno jak jsi popsal tak nefungovalo... Nejdřív jsem myslel, že auto zdechlo, ale normálně jelo, jen uvnitř nesvítilo, nechladilo atd.
Tak jsem dojel domů, druhý den servis a výměna pojistky - u mě tedy jen jedné a ještě mi zaizolovali ten káblík. Cena...? Zadarmo, prý to nebudeme řešit, že to muselo pěkně vystrašit a ať spokojeně jezdím.

WAU: tak to je príspevok (: bude to zrejme nejakým spotrebičom, v mojom prípade asi nabijačkou GPS.
Dík

Rovnaké symptómy

Odpovědět

Zpět na „Avensis“