T25 FL Terra, Luna, Sol a Premium

vše ohledně modelové řady Avensis
stani
Věčnej rejpal

T25 FL Terra, Luna, Sol a Premium

Příspěvek od stani »

Ví prosím někdo jak se liší jednotlivé vybavení Terra, Luna, Sol a Premium u T25 FL?

předem dík :)
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

nasel sem tohle ale nevim jestli je to po FL
http://uloz.to/xNDh3MJ/avensis-t25-vybava-rar
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

stranka sa nenasla - aspon mne to tak pise..
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mne sa otvara v pohode
Obrázek
das80
Člen Týmu

Rozdiel vo výbavách

Příspěvek od das80 »

Uvažujem nad kúpou AV po FL, výbava buď Luna alebo SOL. Vie mi niekto porovnať svietivosť klasických halogénov (Luna) a xenonov (SOL)? U octavie je to priepastny rozdiel, je to tak aj u AV?

Líšia sa sedačky u Luna a Sol? Predajca tvrdil že nie, ale na predajni bola len SOL výbava, takže som to nemal ako porovnať. Nejde mi o poťah, ale o ergonómiu.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Pozor, náhodou jsem zjistil, že značení SOL je jinak u nás a jinak v Německu. U nás je SOL druhé nejvyšší, kdežto v Německu je druhé nejnižší.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
das80
Člen Týmu

Příspěvek od das80 »

Budem kupovat SK SOL, kde je rozdiel oproti Luna v diskoch - SOL ma 17/225 (čo je na 91kw zbytočné podľa mňa), v interiéri je koža/alcantara/imitácia dreva (hm) a svetlá sú bixenóny a o tie mi hlavne ide, pretože jazdím veľa v noci a v šere. Tiež ma zaujíma sedenie, pri nábehu cca 60tkm ročne je to dosť kritický parameter.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

das80 píše:Budem kupovat SK SOL, kde je rozdiel oproti Luna v diskoch - SOL ma 17/225 (čo je na 91kw zbytočné podľa mňa), v interiéri je koža/alcantara/imitácia dreva (hm) a svetlá sú bixenóny a o tie mi hlavne ide, pretože jazdím veľa v noci a v šere. Tiež ma zaujíma sedenie, pri nábehu cca 60tkm ročne je to dosť kritický parameter.
A jak poznám zda mám na autě bixenony nebo normální xenony?
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

stani píše:
das80 píše:Budem kupovat SK SOL, kde je rozdiel oproti Luna v diskoch - SOL ma 17/225 (čo je na 91kw zbytočné podľa mňa), v interiéri je koža/alcantara/imitácia dreva (hm) a svetlá sú bixenóny a o tie mi hlavne ide, pretože jazdím veľa v noci a v šere. Tiež ma zaujíma sedenie, pri nábehu cca 60tkm ročne je to dosť kritický parameter.
A jak poznám zda mám na autě bixenony nebo normální xenony?
xenony - dálkovy svítí žlutě - klasická žárovka
bixenony - dálkovy svítí stejnou barvou jak potkávačky - většinou bíle 4300 k
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
miop
Navigátor

Příspěvek od miop »

extremehany píše:
xenony - dálkovy svítí žlutě - klasická žárovka
bixenony - dálkovy svítí stejnou barvou jak potkávačky - většinou bíle 4300 k
jj, ale tak podla mna T25 nemali Bixenony...
tiez mam pocit, ze teraz sa oznacuju Bixenony svetla, ktore maju v jednej sosovke 2 funkcie.. teda prepinaju medzi stretavackami a dialkovymi...
Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

bixenony mal avensis len od T27...
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
das80
Člen Týmu

Příspěvek od das80 »

Ma niekto priamu skusenost Luna-Sol?, bolo by to velmi uzitocne pri mojom rozhodovani. Vopred vdaka.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

v skratke..

ak chces T25 po FL, tak je to ten oblejsi predchodzi model avensisa.

Neviem aky je rozdiel medzi jednotlivymi vybavami, tie rozdiely nebudu vo vybave markantne, ale zhrnul by som to nasledovne:

- Imitacia dreva - vec vkusu
- Xenony - su urcite fajn ALE T25 aj pred a zial aj po facelifte trpeli na vyrobnu vadu svetiel. Oprava v origoservise je draha kludne si priprav 1000 - 1500 EUR svetla sa daju aj repasovat, ale neviem kolko to stoji. Ak su svetla v poriadku svietia super, ak nie je jazda po tme a nebodaj za dazda, alebo takej fajnej novembrovej noci vaznym adrenalinovym sportom
- koza / alcantara / latka - latka v predfaceliftovom avensise trochu skor osumela, vo faceliftovom sa potahy zmenili, neviem, ci sa zlepsila aj zivotnost. Koza je fajn, ale mne nesedi (ma to v t25 znamy, presiel som na tom par tisic km vodic/spolujazdec nejako extra ma to nenadchlo, ale je fakt ze udrzba je lepsia). Alcantara vyzerala na pohlad strasne fasa, to by som si vyskusal
- predpokladam, ze klimu budu mat rovnaku
- samostmievacie zrkadlo budu mat obe predpokladam
- vyssia vybava bude mat asi vyhrievane celne sklo (nie cela plocha, ale len oblast pod stieracmi)
- rozdiel moze byt vo vyhrievanych sedadlach - to je fajn vec, funguje to dobre a je plynulo nastavitelne
- rozdiel moze byt pripadne este v radiu, je mozne ze pri FL nizsie verzie nevedeli prehravat MP3 a vyssie ano, ale tu len tipujem
- sklapatelne zrkadla su fajn, ale to by mali mat myslim tiez obe verzie
- kolesa - T25 je pohodlne auto podvozok urcite zvladne tie 17'' Aky to bude mat vplyv na dynamiku ale neviem. Niekde som cital ze T25 je jedno z mala aut, kde ma kazda motorizacia vlastne nastavenie podvozku (ale toto je jpp)
- posed - mne osobne sa v avensise jazdi lepsie ako vo VW group. Posed je ale trochu vyssi (ak presadnes napriklad z BMW mas pocit ako keby si sedel na stolicke). Ja mam 190+ cm a vleziem sa do toho auta v pohode
- jazda - to pohodlie je super, v aute prejdem xxx km a nemam pocit unavy. Auto je super odhlucnene ale to je nezavisle od vybav.

- ako tu niekto uz povedal, vybavy sa lisili medzi jednotlivymi krajinami. Slovenska sol sa urcite nerovna Nemeckej sol (aspon pred FL nie)
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
das80
Člen Týmu

Příspěvek od das80 »

Dakujem za prispevok, je to presne o tom ze sa chystam presadnut s VW group - kde mam skusenosti do niecoho ineho. Musim podotknut, ze moja skusenost s VW-Skoda bola dost pozitivna, odjazdil som 4 ks aut, spolu cez 500tkm, bez vaznej poruchy. Avsak su tam veci, co ma stvu tak, idem do niecoho noveho.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

v robote mame sluzobne octavky a seat toledo. Ak to porovnam s avensisom je VW group hlucnejsia, s nekultivovanym motorom (TDI PD) s tvrdsimi sedadlami a menej komfortnym podvozkom. Naopak VW group ma lepsi pal. pocitac mozno trochu lepsie tvarovane sedadla ale to je vec zvyku.

Najvacsi rozdiel je ale v motorizacii. 2,0 TDI 103 kw je dynamicky mozno az trochu lepsi ako 2,2 D4D 110 kw (zrychlenie) Neviem aky bude rozdiel s presadnutim do 2,0 D4D.

Hlavne octavka je o triedu mensie auto..
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Odpovědět

Zpět na „Avensis“