vypnutí signalizece pásů

vše ohledně modelové řady Avensis
Jirka
Věčnej rejpal

vypnutí signalizece pásů

Příspěvek od Jirka »

Vím,že se to tu psalo.Ale našel jsem to pouze v Ang.
Nemáte někdo návod v češtině,jak vypnout to hnusný pípání???
Děkuji
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Sednout na sedadlo ridice a zavrit dvere,zapnout zapalovani (kontrolky sviti (nestartovat),na levem displeji zvolit ovladaci tyckou (tlacitkem) celkovy pocet ujetych kilometru (zadny jiny stav nezvolit),do prave ruky si pripravit pas,ale NEZAPINAT.Stisknout a PODRZET cca 30s tycku (tlacitko) pro ovladani displeje ujetych kilometru (musi byt predem zvoleno celkovy pocet ujetych km),po ubehnuti cca 30s zapnout PAS.Na displeji se objevi B-ON nebo B-OFF (asi angl BEEP),zvolime B-OFF a je to.

Neviem aký máš ročník, vidí sa mi, že na novších modeloch to takto nefunguje.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Mám 2007.
Děkuji moc,zítra to odzkouším.
Jirka
franco49
Člen Týmu

Příspěvek od franco49 »

Poznám ešte jedno úplne jednoduché riešenie : zapnúť bezpečnostný pás. A ver mi, že z hľadiska bezpečnosti a prežitia , to najvhodnejšie.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

s tym zapnutim pasu sa da suhlasit aj sa zapinam,ale mne konkretne to vadilo ked som napr. posuval auto v nejakom areali alebo ked som siel na stk - posunul som auto z parkoviska do haly a uz to vrestalo,takychto situacii bolo strasne vela.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Při posunování auta o pár desítek metrů snad nemusí kvílet gumy jak to ostře řízneš :roll: aspoň u T27 to do určité rychlosti nepípá(myslím že je to do 20 km/h). Zato nemusím hlídat a buzerovat neukázněné spolucestující,jen řeknu ono to nepřestane dokud se nezapneš :mrgreen: a on se rád hned zapne a je rád že to přestane.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

m5t píše:Při posunování auta o pár desítek metrů snad nemusí kvílet gumy jak to ostře řízneš :roll: aspoň u T27 to do určité rychlosti nepípá(myslím že je to do 20 km/h). Zato nemusím hlídat a buzerovat neukázněné spolucestující,jen řeknu ono to nepřestane dokud se nezapneš :mrgreen: a on se rád hned zapne a je rád že to přestane.
Jak ti to funguje na zadnich sedackach? U me je to tak, ze kdyz se nepripoutaji od zacatku, tak se nic nedeje. Ale kdyz se v prubehu jizdy odpoutaji a uz nepripoutaji, tak to rve.
RAV4 HSD FWD
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

kadel píše:
m5t píše:Při posunování auta o pár desítek metrů snad nemusí kvílet gumy jak to ostře řízneš :roll: aspoň u T27 to do určité rychlosti nepípá(myslím že je to do 20 km/h). Zato nemusím hlídat a buzerovat neukázněné spolucestující,jen řeknu ono to nepřestane dokud se nezapneš :mrgreen: a on se rád hned zapne a je rád že to přestane.
Jak ti to funguje na zadnich sedackach? U me je to tak, ze kdyz se nepripoutaji od zacatku, tak se nic nedeje. Ale kdyz se v prubehu jizdy odpoutaji a uz nepripoutaji, tak to rve.
no já mám cca 300 m říjezdovku, kde mě to sere, tak to mám taky vyplé
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kadel píše:
Presne tak. Prepoklada sa, ze tam mozes viezt nepriputany naklad :)
Len na palubke sa prepne signalizacia nezapnutia (tie smiesne 3 bodky v obdlzniku).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

jelinek4 píše:Sednout na sedadlo ridice a zavrit dvere,zapnout zapalovani (kontrolky sviti (nestartovat),na levem displeji zvolit ovladaci tyckou (tlacitkem) celkovy pocet ujetych kilometru (zadny jiny stav nezvolit),do prave ruky si pripravit pas,ale NEZAPINAT.Stisknout a PODRZET cca 30s tycku (tlacitko) pro ovladani displeje ujetych kilometru (musi byt predem zvoleno celkovy pocet ujetych km),po ubehnuti cca 30s zapnout PAS.Na displeji se objevi B-ON nebo B-OFF (asi angl BEEP),zvolime B-OFF a je to.

Neviem aký máš ročník, vidí sa mi, že na novších modeloch to takto nefunguje.
Tak mi tam to B OFF nenaskočí
:-(
Jirka
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Zkus ten cudlik podržet dele. Nebo to vyzkoušet vícekrát. Ja to napoprvé udělal asi na 3 pokus ;-)
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

hudyss píše:Zkus ten cudlik podržet dele. Nebo to vyzkoušet vícekrát. Ja to napoprvé udělal asi na 3 pokus ;-)
Jj, ten navod neni uplne presny, taky jsem to parkrat opakoval nez se mi to povedlo.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Tak to zítra vozkouším znovu.
J,
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Mně třeba pomohlo, že jsem tu "tyčku" na štelování zmáčknul hned, jak jsem zapnul klíček a po cca těch 30 sekundách zapnul pás.....Právě, jak se tady psalo, počkat až zhasnou všechny kontrolky a to já jsem nečekal a zmáčknul to hned, jak se všechny rozsvítily....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
waterford26
Manager Týmu

Příspěvek od waterford26 »

funguje to.. ja som mal zase pas zapnuty a tak som drzal 30s ..potom som odopol a dalo mi moznost B OFF alebo B ON ;)
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost ;)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“