vykon 1,8 95 kw ??

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Tenhle motor evidentně zlenivěl, potřebuje rozproudit a rozhýbat ztuhlé klouby :-) Na půl roku půjčit nějakému divochovi s čerstvým řidičákem co všude musí být první a pokud to nerozfláká tak se nebudeš divit jak autí ožije :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Tak tak, s naším autem jezdí převážně manželka a auto je potřeba sem tam protáhnout......Takže jednou týdně se s ní svezu do práce a auto dostane pěknou masáž.....Akorát jí teda jenom trochu pokazím průměrnou spotřebu, ale to se nedá nic dělat.... :lol:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Mr.JT píše:
Roman Jašek píše:
ztnext píše:Toto dovoluje nanuál "závodníkům" a jim podobným:

Maximální povolené rychlosti
Při nájezdu na dálnici nebo při předjíždění může být potřebná maximální akcelerace. Dbejte na to, abyste dodrželi následující maximální povolené rychlosti jednotlivých rychlostních stupňů:

Motor 1ZZ–FE (1.8/95)
rychlostní stupeň km/h
1 51
2 95
3 139
4 176
Ano ano, někdy se k těmto hodnotám blízce přibližuju. Sem tam je potřeba tu zkondenzovanou páru z toho výfuku dostat ven :wink:
zaujímavé hodnoty keď yaris 1.0 4 valec ide podľa tachometra nasledovne:
1 - 48
2 - 89
3 - 135
4 - 160

:o)
nejde o to jak rychle jede, ale důleité je za jak dlouho té rychlosti dosáhne :-D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Jo,jo je třeba vypálit pavouky já jsem dostal služební Fabii 1.4 16V a auto bylo neskutečně líné - jezdila s ním žena - tak jsem ji vzal pod krkem a potom chodila jako z praku jen prvních 14 dnů mě jaksi spotřeba neklesla pod 10 litrů holt něco je za něco
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

a1bert píše:
tabika píše:máš trojáka a 60 na tacháku,přece tam nebudu rvát dvojku
co mas proti dvojce (pokud chces zavodit)? :)
Jasně když chci závodit tak tam tu dvojku dám,ale jak mužu čekat od duchodce že když ho začnu předjíždět že to sešlápne :D :D
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

wrc50 píše:Jo,jo je třeba vypálit pavouky já jsem dostal služební Fabii 1.4 16V a auto bylo neskutečně líné - jezdila s ním žena - tak jsem ji vzal pod krkem a potom chodila jako z praku jen prvních 14 dnů mě jaksi spotřeba neklesla pod 10 litrů holt něco je za něco
Pavouky jsem už vyháněl,ale zatim nic :( budu pokračovat :D
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

m5t píše:Tenhle motor evidentně zlenivěl, potřebuje rozproudit a rozhýbat ztuhlé klouby :-) Na půl roku půjčit nějakému divochovi s čerstvým řidičákem co všude musí být první a pokud to nerozfláká tak se nebudeš divit jak autí ožije :wink:
Autíčko nepujčím :D :D ale trochu mě překvapuje že tech tvejch 108kw na to auto nestačí.Jsem si právě říkal jak to musí hezky jezdit.Když si vezmu že třeba ochcávce stačí nakejch 77kw a ujíždí docela hezky :(
extremehany
Věčnej rejpal

mnohem důležitější než kilowatty je práývě kroutící moment a jeho průběh neboli newton metry označovaný Nm.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

tabika píše:... ale trochu mě překvapuje že tech tvejch 108kw na to auto nestačí....
Jak nestačí?,kde nestačí?, před kapotou se mi motá furt nějaký monták,ani pedál neprošlápnu na doraz protože už musím brzdit, když to šlápnu na doraz tak si říkám že je asi zase přestupný rok, být koníkem pod kapotou a furt mi někdo tahá za opratě tak se na to vyse..u. Kolem 3-tisíc otáček stačí na cokoliv, výše je to už závoďácký režim a s režimem sport už krotím kobylky abych nepřišel o papíry. 1,8-smička v T27 je neskutečně vymazlená a vyladěná bez turba pro provoz který stačí a hlavně nepapá - zima plusmínus 7 a léto 6,6 l na sto. Z 90-ti procent jedu v rozmezí 1000-2000 ot, 6 tisíc si nevzpomínám a 5tisíc nevím jestli bylo :lol: , tisícovka je tak akorát pro obec a 2 tisíce mimo obec je už se strátou kytičky od polišů :-(
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

tabika píše: ...mě překvapuje že tech tvejch 108kw na to auto nestačí..
Ono stačí a slušně s tím pohne i těch 95 kW. Jen vše musí makat tak jak má.:!:
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

m5t píše:
tabika píše:... ale trochu mě překvapuje že tech tvejch 108kw na to auto nestačí....
Jak nestačí?,kde nestačí?, před kapotou se mi motá furt nějaký monták,ani pedál neprošlápnu na doraz protože už musím brzdit, když to šlápnu na doraz tak si říkám že je asi zase přestupný rok, být koníkem pod kapotou a furt mi někdo tahá za opratě tak se na to vyse..u. Kolem 3-tisíc otáček stačí na cokoliv, výše je to už závoďácký režim a s režimem sport už krotím kobylky abych nepřišel o papíry. 1,8-smička v T27 je neskutečně vymazlená a vyladěná bez turba pro provoz který stačí a hlavně nepapá - zima plusmínus 7 a léto 6,6 l na sto. Z 90-ti procent jedu v rozmezí 1000-2000 ot, 6 tisíc si nevzpomínám a 5tisíc nevím jestli bylo :lol: , tisícovka je tak akorát pro obec a 2 tisíce mimo obec je už se strátou kytičky od polišů :-(
Jaj se omlouvám,ale kadel psal že to má líný.Tak jsem se ho na to chtěl optat. :)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

extremehany píše:mnohem důležitější než kilowatty je práývě kroutící moment a jeho průběh neboli newton metry označovaný Nm.
Zasa jeden co jazdi na tocak. Chlope vies co je vykon a moment ? Zistit.
Dolezite je co mas na kolesach, ked uz ... prejdi si moju temu T27 108kW.

1. Zoberte si stopky a nemylte si dojmy a pojmy :D
Kedze som mal subezne TDI a Valve tak mozte verit, ze ten vyssi vykon ide lepsie. Treba vediet / chciet radit alebo potom CVT.
Toto je zasadny problem medzi TDI. Ano potiahne v danom momente spodnych otaciek silnejsie, teda priebeh zrychlenia je iny. Tot vsjo, vysledok je ale podobny.
http://www.youtube.com/watch?v=cUN4QXYbH3Y
http://www.youtube.com/watch?v=BO6ujACqUJU
Uznavam, ze na dlhu preplnenu nemecku dialnicu by aj mne bol milsi 2,2.
Ale to je asi jedina situacia, kedy by som mal radsej tu 2,2ku.

2. 95kW nepoznam osobne.Ale neverim, ze je to az tak zle. Hlavne si honte triko s Octaviami, co sedis nizsie a kazde zrychlenie je naozaj hlavne pocut.
http://www.youtube.com/watch?v=I87dCqHqLw0
Valve asi taha prave dole viac voci VVTi.
Kazdopadne je spotreba VVTi na 1,3 Tony vyborna. Spolahlivost tiez.

3. Remapping, poznate take ? Plati pre oba motory.
A este Euronorma k tomu. Som fakt zvedavy, ked zacne diesel plnit aspon "benzinovu" Euro 4ku, ako to pojde.

4. Moze byt problem s motorom.

5. Mozes vymenit za TSI:
http://www.auto.cz/problem-u-motoru-1-4 ... etez-65864
http://www.autobild.de/artikel/vw-tsi-m ... 42557.html

6. Kup si diesel a mas po tomto probleme (dostanes ine).

BTW Uz som zasa lizal obmedzovac. Ma to aj DCAT ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
extremehany
Věčnej rejpal

já D-CAT nemám, ale moje D-4D omezovač samozřejmě má, na kolách máš právě spíš točivý moment, ten je hlavně potřeba při akceleraci, kilowatty se víc zase uplatní až ve vyšších otáčkách, kdy moment odchází...
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

ztnext píše:
tabika píše: ...mě překvapuje že tech tvejch 108kw na to auto nestačí..
Ono stačí a slušně s tím pohne i těch 95 kW. Jen vše musí makat tak jak má.:!:
Co myslíš tím že něco nemaká?? Fakt mě příjde zvláštní že ti to tak tahá už od 3000ot tam mě právě začíná takovej ten zvláštní moment že šlapu a ono nic a na 3500ot mě trochu vybruje plynovej pedál,dost nepříjemný :(
extremehany
Věčnej rejpal

kdy máš dělany filtry, olej, apod. ?
Odpovědět

Zpět na „Avensis“