Dunivý zvuk - poraďte
Viz začátek tématu, bylo to ložisko, levé přední (Gooffy to v viděl a hýbal s kolem, i zvuk do zatáček odpovídal levé straně). Tak jsem koupil v akci (50% sleva) ložisko přední komplet sada od FAG a nechal před dvěma týdny (a před cestou do Alp) vyměnit v ID auto - neměli problém, že mám vlastní díl, vzali si víc za práci.
Po cestě do Alp jsem něco slyšel, ale byli jsem naložení a říkal jsem si, že to dělají gumy. Po cestě z Alp jsem to slyšel víc, a už jsem nevěděl, co by to, doprdele, mohlo být. Od neděl jsem zpět v ČR a při ježdění je to komplet zpět. Dunění v závislosti na rychlosti jízdy, do pravé zatáčky víc, do levé nic.
Co jiného, kromě ložiska, to může způsobit?
Buď je v řiti i zadní - ale to by byla moc velká náhoda, kdyby odešly obě.
Nebo ta horší varianta - že v servisu se na to vyprdli, nějak to staré špatné ložisko "zaflikovali" a to moje nové...
Po cestě do Alp jsem něco slyšel, ale byli jsem naložení a říkal jsem si, že to dělají gumy. Po cestě z Alp jsem to slyšel víc, a už jsem nevěděl, co by to, doprdele, mohlo být. Od neděl jsem zpět v ČR a při ježdění je to komplet zpět. Dunění v závislosti na rychlosti jízdy, do pravé zatáčky víc, do levé nic.
Nebo ta horší varianta - že v servisu se na to vyprdli, nějak to staré špatné ložisko "zaflikovali" a to moje nové...

Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
-
- Věčnej rejpal
V ID Autu si myslím, že by si to nelajzli. Mám s nimi jenom dobrý zkušenosti, ale nějaký větší "opravy" jsem u nich zatím naštěstí neabsolvoval...reitmeier píše:Viz začátek tématu, bylo to ložisko, levé přední (Gooffy to v viděl a hýbal s kolem, i zvuk do zatáček odpovídal levé straně). Tak jsem koupil v akci (50% sleva) ložisko přední komplet sada od FAG a nechal před dvěma týdny (a před cestou do Alp) vyměnit v ID auto - neměli problém, že mám vlastní díl, vzali si víc za práci.
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
No u mna to boli presne rovnake priznaky...A bolo to prave predne lozisko... Pred mesiacom som ho dal vymenit a odvtedy je chvalabohu pokoj...reitmeier píše:A je to tu zase.
Teď to duní ještě víc a spíš mi to přijde zepředu. A co je zvláštní, když jedu do levotočivé zatáčky, tak to skoro zmizí a když to pravotočivé, tak je to mnohem silnější.
Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback
Já jsem měl za to, že je to levé přední a taky ho nechal vyměnit a prd.
Teď mě napadla ještě taková blbost, ale když řeknu levé přední ložisko, tak myslím levou stranu u řidiče, po směru jízdy. Že by byli takový maka a vyměnili mi levé - myšleno při pohledu člověka stojícího před vozem (tedy u spolujezdce)???
Předpokládám, že jinak, než rozděláním kola a přímým pohledem na ložisko to člověk nezjistí...?
Teď mě napadla ještě taková blbost, ale když řeknu levé přední ložisko, tak myslím levou stranu u řidiče, po směru jízdy. Že by byli takový maka a vyměnili mi levé - myšleno při pohledu člověka stojícího před vozem (tedy u spolujezdce)???
Předpokládám, že jinak, než rozděláním kola a přímým pohledem na ložisko to člověk nezjistí...?
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
No to právě ne, z pohledu řidiče levé. Jelikož je to vždy extra slyšet do pravé zatáčky, kdy jsou zatížena kola na levé straně. Když jedu naopak do levé zatáčky, tak se levé kola odlehčí a je klid (skoro).miop píše:hmmm, ale tak v servise mi vedeli povedat ktore lozisko, uz len z toho ked bolo na zdvihaku..
Ale ako si to opisoval, tak by to malo byt prave predne z pohladu vodica sediaceho v aute... Tak ako som to mal ja...
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Mne to vysvetlovali tak, ze to ide vzdy proti logike..reitmeier píše:No to právě ne, z pohledu řidiče levé. Jelikož je to vždy extra slyšet do pravé zatáčky, kdy jsou zatížena kola na levé straně. Když jedu naopak do levé zatáčky, tak se levé kola odlehčí a je klid (skoro).miop píše:hmmm, ale tak v servise mi vedeli povedat ktore lozisko, uz len z toho ked bolo na zdvihaku..
Ale ako si to opisoval, tak by to malo byt prave predne z pohladu vodica sediaceho v aute... Tak ako som to mal ja...

Koniec koncom som tak urobil a mam pokoj..

Super. Tak dnes po práci si půjdu auto postupně zvednout a zkusím přední kola... Sdělat kola, protočit a "zahyglat" a uvidím... Ale když se na to dívali v servisu, tak žádné vůle nebyly, až pak týden před výměnou bylo znát na levém předním, že je tam vůle.
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
tak ako nakoniec?reitmeier píše:Super. Tak dnes po práci si půjdu auto postupně zvednout a zkusím přední kola... Sdělat kola, protočit a "zahyglat" a uvidím... Ale když se na to dívali v servisu, tak žádné vůle nebyly, až pak týden před výměnou bylo znát na levém předním, že je tam vůle.

No... Tak nakonec jsem jezdil pár měsíců zpátky s načatým levým předním i levým zadním ložiskem...jupí!!!
Levé přední jsem měnil začátkem března, před horama v Itálii, a zadní vyměním teď v úterý. Nabídku z Toyoty jsem zdvořile odmítl (jejich "originál za 11.800,- bez daně nebo jako-že-neoriginál SNR za 9.900,- s daní), koupil jsem si za 5.500,- s daní z Automedik.cz (kde jsem teda slevu 10% jako registrovaný člen toyotaklubu.cz nedostal - nevím, proč to tedy na těchto stránkách reklamují???) plus zaplatím práci a SNAD UŽ BUDE KONEČNĚ KLID!!!
Jinak jsem se bavil s mechaniky o tom, které to je ložisko, když to hučí jen při třeba levotočivých zatáčkách nebo obráceně a oni říkali, že záleží, na které straně ložiska jsou ty kuličky načaté, buď na vnitřní nebo vnější a dle toho je možné, že že to může hučet logicky (načaté levé ložisko hučí do pravé zatáčky = kolo je zatížené) nebo "nelogicky" (načaté levé ložisko hučí do levé zatáčky = kolo je odlehčené). Takže se to stejně skoro nikdy nedá poznat. Prostě celé auto zvednout a točit koly až do úmoru...
Levé přední jsem měnil začátkem března, před horama v Itálii, a zadní vyměním teď v úterý. Nabídku z Toyoty jsem zdvořile odmítl (jejich "originál za 11.800,- bez daně nebo jako-že-neoriginál SNR za 9.900,- s daní), koupil jsem si za 5.500,- s daní z Automedik.cz (kde jsem teda slevu 10% jako registrovaný člen toyotaklubu.cz nedostal - nevím, proč to tedy na těchto stránkách reklamují???) plus zaplatím práci a SNAD UŽ BUDE KONEČNĚ KLID!!!
Jinak jsem se bavil s mechaniky o tom, které to je ložisko, když to hučí jen při třeba levotočivých zatáčkách nebo obráceně a oni říkali, že záleží, na které straně ložiska jsou ty kuličky načaté, buď na vnitřní nebo vnější a dle toho je možné, že že to může hučet logicky (načaté levé ložisko hučí do pravé zatáčky = kolo je zatížené) nebo "nelogicky" (načaté levé ložisko hučí do levé zatáčky = kolo je odlehčené). Takže se to stejně skoro nikdy nedá poznat. Prostě celé auto zvednout a točit koly až do úmoru...
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
neni to moc za lozisko?
http://moto.allegro.pl/piasta-lozysko-t ... 38970.html
a myslim,ze na ebay jsem nasel dokonce za 700.
http://moto.allegro.pl/piasta-lozysko-t ... 38970.html
a myslim,ze na ebay jsem nasel dokonce za 700.
Toyota avensis combi r.v.2011 2.2D4D(110kw) Toyota avensis combi r.v.2004 2.0D4D(85kw)
Ex.toyota carina e liftback r.v.1995 2.0 gli(98kw)
Ford mondeo combi r.v.2004 2.0tdci(96kw)
Ford mondeo combi r.v.2001 2.0i(107kw)
Ex.toyota carina e liftback r.v.1995 2.0 gli(98kw)
Ford mondeo combi r.v.2004 2.0tdci(96kw)
Ford mondeo combi r.v.2001 2.0i(107kw)
- extremehany
- Věčnej rejpal