ztráta výkonu motoru při zahřátí na provozní teplotu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
pablo70
Člen Týmu

ztráta výkonu motoru při zahřátí na provozní teplotu

Příspěvek od pablo70 »

Zdravím všechny.
Mám velké problémy s motorem,respektive s výkonem.nastartuju a motor běží dobre i jízda je bez komplikací .Po ujetí asi deseti kilometrů tzn.když se motor zahřeje totálně ztratí výkon ,jeho hodnoty klesnou až na takovou hodnotu ,že mnohdy nejsem ani schopen se rozjet na křižovatce,jízda do kopce ani nemluvím.Závada se projevuje více v zimě.Je to velice nepříjemná jizda s autem v takovém stavu,prosím poraďte,diky ahoj.
model:TOYOTA AVENSIS 2,0 TDI r.v. 2003
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: ztráta výkonu motoru při zahřátí na provozní teplotu

Příspěvek od CommonUser »

Pokus o pomoc:
- vaha vzduchu
- cidlo teploty motora (diagnostika by tu mala pomoct na 100%)
- termostat
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jeste me napada jestli taky u toyotackyho turba je takovej ventil , nevim jak se tomu rika presne , co ridi tok vzduchu do turba ( westgate ? ) , rekl bych ze je to tim ze proste vypadne turbo , neco podobneho jsem zazil u bratrance
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

Čau. Dělá mi to přesně to samý. bylo podezření na váhu vzduchu, ale nakonec to v servise vyloučili. Opravili podtlakovou hadičku u váhy a na tři týdny byl klid. Jenže to dělá zase. Chtěl sem se objednat do toyoty, ale chlápek na telefonu mi to v podstatě rozmluvil s tím že než na to přijdou, utratím 6 - 10 tisíc za různý diagnostiky... Takže rada z toyoty je začít postupně a to: nový palivový filtr (má se měnit každých 60tis), profouknout/vyčistit palivovou soustavu, zkontrolovat vzduchový filtr, vyčistit sací koš v nádrži. Takže dneska sem to nechal všechno udělat v "obyč" servisu a uvidíme. Jinak technik z toyoty tvrdil, že tahle závada je na 60% tim zasranym filtrem nekvalitní naftou. Další možnost je prý vadný čerpadlo paliva (cca 45tis. repas) a nebo jeden ze dvou nějakých ventilů (tady už sem nedával moc pozor - byl jsem v mdlobách.. :) ) Dám vědět jak to dopadlo.
Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

bensonn1 píše:Čau. Dělá mi to přesně to samý. bylo podezření na váhu vzduchu, ale nakonec to v servise vyloučili. Opravili podtlakovou hadičku u váhy a na tři týdny byl klid. Jenže to dělá zase. Chtěl sem se objednat do toyoty, ale chlápek na telefonu mi to v podstatě rozmluvil s tím že než na to přijdou, utratím 6 - 10 tisíc za různý diagnostiky... Takže rada z toyoty je začít postupně a to: nový palivový filtr (má se měnit každých 60tis), profouknout/vyčistit palivovou soustavu, zkontrolovat vzduchový filtr, vyčistit sací koš v nádrži. Takže dneska sem to nechal všechno udělat v "obyč" servisu a uvidíme. Jinak technik z toyoty tvrdil, že tahle závada je na 60% tim zasranym filtrem nekvalitní naftou. Další možnost je prý vadný čerpadlo paliva (cca 45tis. repas) a nebo jeden ze dvou nějakých ventilů (tady už sem nedával moc pozor - byl jsem v mdlobách.. :) ) Dám vědět jak to dopadlo.
Toto zaujima aj mna, dajte prosim vediet ako ste dopadli
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

A dělá ti to jen teď v zimě??? Mě to začalo v prosinci... (jenom zjišťuju jestli na to má třeba zima vliv)
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

Dneska sem po zahřátí motoru cca po 5ti km nevyjel kopec... Nemělo to sílu a kouřilo to jako kráva. Nepomohlo ani vypnutí a zapnutí motoru. Na volnoběh se to tváří normálně. Už si s tim nevim rady.
Thomasis
Člen Týmu

Příspěvek od Thomasis »

To bude na 100 % EGR ventil. Chod s tým dakde na kopec alebo na dialnicu a poriadne tomu daj. Pomôže to ale nie na dlho bude ho treba asi vyčistiť
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

Ahoj. Díky, už sem objednanej na pondělí do servisu na vyčištění egr a pak se uvidí..:) dám vědět.
trca
Manager Týmu

f

Příspěvek od trca »

nazdar.asi před dvěma lety jsem měl ty stejné problémy,taky v zimě,začal jsem tankovat kvalitní naftu a od té doby mám klid.nic jsem neopravoval ani nečistil egr,prostě po změně pumpy to přestalo.ja si myslím že ty 85 kw jsou strašně vybýravé v tom co budou papat.
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

S touto teorií souhlasím.
Jirka
Thomasis
Člen Týmu

Příspěvek od Thomasis »

ja som ho doma vyčistil a čiastočne zaslepil. Zatiaľ je to v pohode :)

Ja keď som dymil tak na križovatke plný pedál a nič a naraz sa to rozbehlo a kúdol dymu za mnou.
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

Zdravím a prosím o radu. Auto mám nyní v Toyotě a podle nich to jsou dvě závady a to EGR a vstřiky, obojí vyměnit, cena cca 60 tisíc :) No a jde mi o to, jestli nemám nechat vyměnit zatím jen ten EGR (cca 10tisíc), protože závada se projevuje cca 2x za jízdu a pak v pohodě a já si laicky myslím že kdyby byli vstřiky na výměnu tak auto nejede vůbec, ne? díky
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

bensonn1 píše:Zdravím a prosím o radu. Auto mám nyní v Toyotě a podle nich to jsou dvě závady a to EGR a vstřiky, obojí vyměnit, cena cca 60 tisíc :) No a jde mi o to, jestli nemám nechat vyměnit zatím jen ten EGR (cca 10tisíc), protože závada se projevuje cca 2x za jízdu a pak v pohodě a já si laicky myslím že kdyby byli vstřiky na výměnu tak auto nejede vůbec, ne? díky
Odpoved mas na druhem miste, kam jsi napsal presne to same:)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
bensonn1
Navigátor

Příspěvek od bensonn1 »

feronovak píše:
bensonn1 píše:Čau. Dělá mi to přesně to samý. bylo podezření na váhu vzduchu, ale nakonec to v servise vyloučili. Opravili podtlakovou hadičku u váhy a na tři týdny byl klid. Jenže to dělá zase. Chtěl sem se objednat do toyoty, ale chlápek na telefonu mi to v podstatě rozmluvil s tím že než na to přijdou, utratím 6 - 10 tisíc za různý diagnostiky... Takže rada z toyoty je začít postupně a to: nový palivový filtr (má se měnit každých 60tis), profouknout/vyčistit palivovou soustavu, zkontrolovat vzduchový filtr, vyčistit sací koš v nádrži. Takže dneska sem to nechal všechno udělat v "obyč" servisu a uvidíme. Jinak technik z toyoty tvrdil, že tahle závada je na 60% tim zasranym filtrem nekvalitní naftou. Další možnost je prý vadný čerpadlo paliva (cca 45tis. repas) a nebo jeden ze dvou nějakých ventilů (tady už sem nedával moc pozor - byl jsem v mdlobách.. :) ) Dám vědět jak to dopadlo.
Toto zaujima aj mna, dajte prosim vediet ako ste dopadli

...Vyřešeno: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 961#225961

díky
Odpovědět

Zpět na „Avensis“