ztráta výkonu motoru při zahřátí na provozní teplotu
ztráta výkonu motoru při zahřátí na provozní teplotu
Zdravím všechny.
Mám velké problémy s motorem,respektive s výkonem.nastartuju a motor běží dobre i jízda je bez komplikací .Po ujetí asi deseti kilometrů tzn.když se motor zahřeje totálně ztratí výkon ,jeho hodnoty klesnou až na takovou hodnotu ,že mnohdy nejsem ani schopen se rozjet na křižovatce,jízda do kopce ani nemluvím.Závada se projevuje více v zimě.Je to velice nepříjemná jizda s autem v takovém stavu,prosím poraďte,diky ahoj.
model:TOYOTA AVENSIS 2,0 TDI r.v. 2003
Mám velké problémy s motorem,respektive s výkonem.nastartuju a motor běží dobre i jízda je bez komplikací .Po ujetí asi deseti kilometrů tzn.když se motor zahřeje totálně ztratí výkon ,jeho hodnoty klesnou až na takovou hodnotu ,že mnohdy nejsem ani schopen se rozjet na křižovatce,jízda do kopce ani nemluvím.Závada se projevuje více v zimě.Je to velice nepříjemná jizda s autem v takovém stavu,prosím poraďte,diky ahoj.
model:TOYOTA AVENSIS 2,0 TDI r.v. 2003
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: ztráta výkonu motoru při zahřátí na provozní teplotu
Pokus o pomoc:
- vaha vzduchu
- cidlo teploty motora (diagnostika by tu mala pomoct na 100%)
- termostat
- vaha vzduchu
- cidlo teploty motora (diagnostika by tu mala pomoct na 100%)
- termostat
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
jeste me napada jestli taky u toyotackyho turba je takovej ventil , nevim jak se tomu rika presne , co ridi tok vzduchu do turba ( westgate ? ) , rekl bych ze je to tim ze proste vypadne turbo , neco podobneho jsem zazil u bratrance
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Čau. Dělá mi to přesně to samý. bylo podezření na váhu vzduchu, ale nakonec to v servise vyloučili. Opravili podtlakovou hadičku u váhy a na tři týdny byl klid. Jenže to dělá zase. Chtěl sem se objednat do toyoty, ale chlápek na telefonu mi to v podstatě rozmluvil s tím že než na to přijdou, utratím 6 - 10 tisíc za různý diagnostiky... Takže rada z toyoty je začít postupně a to: nový palivový filtr (má se měnit každých 60tis), profouknout/vyčistit palivovou soustavu, zkontrolovat vzduchový filtr, vyčistit sací koš v nádrži. Takže dneska sem to nechal všechno udělat v "obyč" servisu a uvidíme. Jinak technik z toyoty tvrdil, že tahle závada je na 60% tim zasranym filtrem nekvalitní naftou. Další možnost je prý vadný čerpadlo paliva (cca 45tis. repas) a nebo jeden ze dvou nějakých ventilů (tady už sem nedával moc pozor - byl jsem v mdlobách..
) Dám vědět jak to dopadlo.

Avensis kombi CDT250L D4D 85kw
Toto zaujima aj mna, dajte prosim vediet ako ste dopadlibensonn1 píše:Čau. Dělá mi to přesně to samý. bylo podezření na váhu vzduchu, ale nakonec to v servise vyloučili. Opravili podtlakovou hadičku u váhy a na tři týdny byl klid. Jenže to dělá zase. Chtěl sem se objednat do toyoty, ale chlápek na telefonu mi to v podstatě rozmluvil s tím že než na to přijdou, utratím 6 - 10 tisíc za různý diagnostiky... Takže rada z toyoty je začít postupně a to: nový palivový filtr (má se měnit každých 60tis), profouknout/vyčistit palivovou soustavu, zkontrolovat vzduchový filtr, vyčistit sací koš v nádrži. Takže dneska sem to nechal všechno udělat v "obyč" servisu a uvidíme. Jinak technik z toyoty tvrdil, že tahle závada je na 60% tim zasranym filtrem nekvalitní naftou. Další možnost je prý vadný čerpadlo paliva (cca 45tis. repas) a nebo jeden ze dvou nějakých ventilů (tady už sem nedával moc pozor - byl jsem v mdlobách..) Dám vědět jak to dopadlo.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
f
nazdar.asi před dvěma lety jsem měl ty stejné problémy,taky v zimě,začal jsem tankovat kvalitní naftu a od té doby mám klid.nic jsem neopravoval ani nečistil egr,prostě po změně pumpy to přestalo.ja si myslím že ty 85 kw jsou strašně vybýravé v tom co budou papat.
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
ex.corolla ts 141kw
Zdravím a prosím o radu. Auto mám nyní v Toyotě a podle nich to jsou dvě závady a to EGR a vstřiky, obojí vyměnit, cena cca 60 tisíc
No a jde mi o to, jestli nemám nechat vyměnit zatím jen ten EGR (cca 10tisíc), protože závada se projevuje cca 2x za jízdu a pak v pohodě a já si laicky myslím že kdyby byli vstřiky na výměnu tak auto nejede vůbec, ne? díky

Odpoved mas na druhem miste, kam jsi napsal presne to same:)bensonn1 píše:Zdravím a prosím o radu. Auto mám nyní v Toyotě a podle nich to jsou dvě závady a to EGR a vstřiky, obojí vyměnit, cena cca 60 tisícNo a jde mi o to, jestli nemám nechat vyměnit zatím jen ten EGR (cca 10tisíc), protože závada se projevuje cca 2x za jízdu a pak v pohodě a já si laicky myslím že kdyby byli vstřiky na výměnu tak auto nejede vůbec, ne? díky
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

feronovak píše:Toto zaujima aj mna, dajte prosim vediet ako ste dopadlibensonn1 píše:Čau. Dělá mi to přesně to samý. bylo podezření na váhu vzduchu, ale nakonec to v servise vyloučili. Opravili podtlakovou hadičku u váhy a na tři týdny byl klid. Jenže to dělá zase. Chtěl sem se objednat do toyoty, ale chlápek na telefonu mi to v podstatě rozmluvil s tím že než na to přijdou, utratím 6 - 10 tisíc za různý diagnostiky... Takže rada z toyoty je začít postupně a to: nový palivový filtr (má se měnit každých 60tis), profouknout/vyčistit palivovou soustavu, zkontrolovat vzduchový filtr, vyčistit sací koš v nádrži. Takže dneska sem to nechal všechno udělat v "obyč" servisu a uvidíme. Jinak technik z toyoty tvrdil, že tahle závada je na 60% tim zasranym filtrem nekvalitní naftou. Další možnost je prý vadný čerpadlo paliva (cca 45tis. repas) a nebo jeden ze dvou nějakých ventilů (tady už sem nedával moc pozor - byl jsem v mdlobách..) Dám vědět jak to dopadlo.
...Vyřešeno: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 961#225961
díky