Varování - Modrý avensis v AAA

vše ohledně modelové řady Avensis
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

v příštím týdnu budu mít možnost zakoupit ix35 ( 4x2 verze ) a I40 sedan od hyundaie v mimořádné akci trosku levneji než je bežné :) takže pokud nekdo má v kasičce 350-400tis tak se klidne ozvete .)

My jsem také pro rodinu halvní auta nakoupili ted radeji už po zkušenostech nová ( i30CW a H-1 Travel ) a třetí auto, které by používala žena když náhodou nejsem doma na tahání psu k rybníku a vetovi ojetinku u které je jedno zda ji za dva roky hodím ze skály.. ( Mitsu Space Wagon 2002 - 2,4GDi 4x4 ).

Když jsem to propočítávyli z dlouhodobého hlediska tak je to sice vetší investice ted ale už je to základ pro to abychom jednou za 4-5 let auto prodali a koupili nové za které doplatím stejné peníze jako jsme každé tři roky kupovali jinou "lepší" ojetinu..
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

CommonUser píše:MadB:

Mas pravdu, aj ked neviem na co konkretne teraz narazas ?! Preto som zobral potencionalne najmenej prieserovy motor z ponuky.
Nenarazim na nic, jenom chci rict ze v tech kalkulacich je pro me osobne spousta nepredvidatelnych faktoru kvuli kterym se mi ani trochu nechce premyslet 5 let dopredu a kupovat funglovky. Je to osobni, spousta lidi to muze mit jinak, treba nekdo kdo ma zivnost ma tu budoucnost jasnou, ale ja jako zamestnanec ktery obcas meni pozice i zamestnavatele s tim mam dost problem

Dam dalsi priklad - drive nam doma stacilo jedno auto, tak jsme koupili ojetou A4 kombi od dobreho znameho takze jsem 100% vedel v jakem je stavu, zadny ojeb. Pul roku na to mi firma vnutila firemni fabii, s tim ze mi ji budou pridanovat (takze prachy dolu z platu) a ze si v podstate veskere palivo budu platit sam. Nemohl jsem si dovolit zivit dve auta, takze A4 musela z domu (nastesti jsem aspon uhadal ze ta fabie bude kombi), nastesti za tu samou cenu za kterou jsem ji koupil. Byt to funglovka Avensis, asi bych zuril podstatne vic, prodelal dost penez a to bych teda tu fabii nejspis s chuti poslal do prvniho stromu ktery bych potkal :-)

Ted aktualne potrebujeme dve auta protoze uz nebydlime v Praze ale 30km od ni, ale stale se zenou v Praze oba pracujeme. Museli bychom nasetrit na dve funglovky - bohuzel to je ale zhola nemozne, takze mame dve ojetiny - ty jsme si dovolit mohli.

A s tvoji volbou motoru souhlasim. Taky jsem pred casem byl nadseny ze vsech tech dieselu ktere jezdi na tu bezva levnou naftu a zerou ji tak malo ve srovnani s benzinovym dvoulitrem. Ted uz jsem vyleceny, i kdyz jedno dieselove auto mam a celkem si na nej nemuzu stezovat - pokud bych kupoval nove, tak s 1.8 anebo 2.0 benzinem, a urcite bez turba.

Koukam ze jsme uz dost OT, takze konec a jestli chcete pokracovat v diskusi na tema Novy X Ojety Avensis, zalozte na to nekdo topic
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

Idaho píše:Když jsem to propočítávyli z dlouhodobého hlediska tak je to sice vetší investice ted ale už je to základ pro to abychom jednou za 4-5 let auto prodali a koupili nové za které doplatím stejné peníze jako jsme každé tři roky kupovali jinou "lepší" ojetinu..
Tohle je přesně moje logika se kterou do toho jdu. Vyhozený velký prachy budou jen ta první funglovka, pak už pro mě bude rozdíl mezi odprodejem 5-letýho auta a novým autem stejný, jako když si někdo po 5-ti letech kupuje další pětiletou ojetinu. Na konci řidičské kariéry to bude vesměs šulnul, budu jezdit v relativně nových autech a budu mít záruku atd. Prostě stojí mi to za to.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jtm1809 píše:
Idaho píše:Když jsem to propočítávyli z dlouhodobého hlediska tak je to sice vetší investice ted ale už je to základ pro to abychom jednou za 4-5 let auto prodali a koupili nové za které doplatím stejné peníze jako jsme každé tři roky kupovali jinou "lepší" ojetinu..
Tohle je přesně moje logika se kterou do toho jdu. Vyhozený velký prachy budou jen ta první funglovka, pak už pro mě bude rozdíl mezi odprodejem 5-letýho auta a novým autem stejný, jako když si někdo po 5-ti letech kupuje další pětiletou ojetinu. Na konci řidičské kariéry to bude vesměs šulnul, budu jezdit v relativně nových autech a budu mít záruku atd. Prostě stojí mi to za to.
/Plne te chápu, bohužel problém bývá práve ta první koupe, clovek jezdit musí a když udržuje starej střep tak moc nenaspoří..
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

Idaho píše:Plne te chápu, bohužel problém bývá práve ta první koupe, clovek jezdit musí a když udržuje starej střep tak moc nenaspoří..
Jj, mě se našetřit podařilo a letos v létě si koupím funglovku. Dva roky celkem tuhýho odříkání, ale už jsem skoro tam. Teď už v podstatě spořím jen na přebytek (tj. abych nebyl na suchu po nákupu a měl nějakou pohodlnou rezervu).

Chce to právě mít štěstí na kus: když se auto podaří a je dobře udržovaný, některý exempláře vydržej neskutečný věci bez větších problémů a člověk má možnost za tu dobu našetřit na něco lepšího.
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Díky za upozornění, ale nějaké mouchy má každé staré auto. Tudíž z toho vyplývá, že jsi prostě ze začátku nalétl hlavně Ty. Což samozřejmě nasere, když dotyčnému překupníkovi věříš, bez debat.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

Jak to, že tam píšou první majitel, když podle původního příspěvku byl Idaho minimálně druhý majitel??? Lhaní a kradení?
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

jtm1809 píše:
Jak to, že tam píšou první majitel, když podle původního příspěvku byl Idaho minimálně druhý majitel??? Lhaní a kradení?
Taky jsem na to koukal...i na 191tkm najeto,když ví,že to má minimálně 300tkm :roll:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

No.... hlavně že to má servisku, no né.....? :D
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Jimmi píše:No.... hlavně že to má servisku, no né.....? :D
Táááák.... :woot: Zajímalo by mě,jak to mají s tachometrem...jestli tam zůstala ta hodnota po Honzovi...možná jo,když ví,že jednou už to stočený je :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

meryz.07 píše:
Jimmi píše:No.... hlavně že to má servisku, no né.....? :D
Táááák.... :woot: Zajímalo by mě,jak to mají s tachometrem...jestli tam zůstala ta hodnota po Honzovi...možná jo,když ví,že jednou už to stočený je :D
Mají v rukou doklady, takže ví že to ma najeto tolik a dokonce i do dotazníku o stavu vozu jsem napsal 280tis +

Mouchy má, jen sem chtel aby si lide odsud dali pozor a nekupovali ho, jelikož těch much je trosku více ( všechny jsem je do dotazníku vypsal ), pokud by chtel nekdso info tak poslu více po sz.

Každopádne bych chtel videt jak se budou tvářit pokud by to auto nekdo koupil a začal se po nich vozit kvuli stavu tachu, o kterém mohu dosvedčit že oni ví :D
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

V zivote bych si o triacka neoprel ani kolo - natoz abych tam neco kupoval, o techto pripadech jsem slysel mnohokrat za poslednich 15 let, ale vzdy to bylo aspon pres jednu ruku... Tady to mame damy a panove cernem na bilem, jak se da krast a podvadet opravdu ve velkem...

Jen ne mrzi, ze tento trestny cin podvodu nikdo z tech, co na to maji dukazy nedotahnou do konce...:-( Pak se nedivme, ze trh s ojetinami u nas je v takovem bordelu...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

dotáhnout do konce to musí poškozený.. ja to klidne odsvedcím i dodám dokumenty :)
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

meryz.07 píše:Taky jsem na to koukal...i na 191tkm najeto,když ví,že to má minimálně 300tkm :roll:
Oni ale nepíšou že to má najeto 191 000 km ;-) Oni uvádějí stav tachometru.
Žádný bazar ti nenapíše "najeto xxxxxx km", ale napíšou "stav tachometru xxxxxx km". Když to napíšou jako stav tachometru, nikdo je nemůže za nic žalovat a podobně.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Odpovědět

Zpět na „Avensis“