Varování - Modrý avensis v AAA
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Varování - Modrý avensis v AAA
Chtel bych varovat před modrým avem co byl dnes vykoupen v AAA v praze..
Pokud nekde narazíte na 1,6 vvti, v modré barve ( sedan ), s nalepkou střeleckého klubu na zadním okne a popelníkem ve středové konzoli, pod rádiem, který má jinou barvu než zbytek intru tak se mu prosím vyhněte.
Vuz byl koupen asi před třemi roky od známého místního člena živícího se dovozem aut, ketrý mi jako kamarád nabídl auto pro mojí mamču když sháněla, čerstvý dovoz z SK, prý málo kilometru ( neslo určit, místo čísel tam byl rozsypanej čaj - poskozený displej ), byl udajne lehce klepnutej na dveře řidiče "při parkování u supermarketu do nej nekdo couvnul" a proto se musí s dveřma řidiče více bouchnout. Displej nechal opravit na svoje náklady, udaj v ECu o stavu tacha mi slíbil nemenit, jen vymení displej - podle toho co ukáže displej sem me mel rozhodovat zda auto vemu nebo ne, jelikož máme záleželo na malém nájezdu ( tak jsem mu to i řekl, že auto nevemu dokud nebude opravený displej.. )...
Tenkrát jsem byl naivní a vše sem mu sežral i s navijákem - tak nejak jsem mu veřil.
Na aute jsem udelal nový podvozek, brzdy a předal ho máme, která s ním najezdila za 3 roky 60tis km, víceméně spokojená ( nenáročný řidič ).
Mama si koupila před pár dny nové auto ( i3OCW )a sedana dostala žena, jenže kvuli dvema detem a kočárku je sedan extremne nevhodný, takže jsem pořídili náhradu - menší MPV a avíka odvezli do AAA at vidíme co nabídnou a kdyžtak ho nabídneme zde. Mel jsem nejaké tušení že nebude extra košer - po tech pár letech provozu se objevili další a další mouchy ( auto které nikdy nebylo vážne bourané a nebyl tedy duvod aby bylo komplet odstrojené melo přehozené LaP zadní pásy mezi sebou, vrstva laku na jednich dveřích byla při náhodné zkoušce meřákem podezřele vysoká ( řádove desetinásobek vuci tlousce laku na střeše atd.. - přičemž ani jediné takovéhle veci, ketré si všiml v té dobe v podstate laik, si udajně nevsiml zkušený dovozce, živící se tímto v té dobe už nekolik let.. )
Co mne čekalo v AAA byl docela šok. Výkupčí přišel a ptal se zda jsem si ho z SK dovezli sami nebo přes nekoho a když sem řekl že přes kamaráda tak mi řekl že zápisy ze slovenských zkousek originality, kterou muselo auto při exportu projít jsou volne dostupne na netu a ukázal mi vytisknutý protokol.
Nejen že displej na fotkách fungoval, ale dokonce ukazoval i hodnotu, auto za dobu mezi zkouškou originality a datumem naseho přihlášení omládlo o 11Otis km, jejich test originality odhalil že přestříkané bylo celé auto místy dokonce mnoha vrstvami laku ( vrstvy laku na jednotlivých dílech se pohybovaly od 23-49mikronu až po 294-366mikronu ).
Současné problémy vozu jsem ochoten sdelit po SZ pokud by mel nekdo zájem ho koupit tak at ví co mu v AAA zatají.
Motoro olej nežere a slape dobře, drží stopu a že by to byl vrak se říci nedá ale nejaké drobné opravy pro další provoz potřebuje, pokud by to nebyl sedan ale lift, byvali bychom si ho nechali.
Na závěr chci říci jedno -at se kdokoliv staví jako sebelepší kamarád, neveřte mu a vše si oveřujte, i když si o nem myslíte jen to nejlepší.
Ač budu ted částečne mluvit i proti sobe ( jelikož se tím také zabývám ) nenechávejte si od nikoho ( ač mu duvěřujete sebevíce ) vozit auto, tak jako tak se vás bude snažit ochcat. pokud chcete vedet jaké auto si kupujete jedte s clovekem co ho doveze, domluvte se na provizi , ale budte u výberu auta, sami si rozhodnete co chcete dovézt. ve finále ušetříte nejen na dílech které do toho auta tak jako tak nasypete ale i na dovozu samém.
Pokud nekde narazíte na 1,6 vvti, v modré barve ( sedan ), s nalepkou střeleckého klubu na zadním okne a popelníkem ve středové konzoli, pod rádiem, který má jinou barvu než zbytek intru tak se mu prosím vyhněte.
Vuz byl koupen asi před třemi roky od známého místního člena živícího se dovozem aut, ketrý mi jako kamarád nabídl auto pro mojí mamču když sháněla, čerstvý dovoz z SK, prý málo kilometru ( neslo určit, místo čísel tam byl rozsypanej čaj - poskozený displej ), byl udajne lehce klepnutej na dveře řidiče "při parkování u supermarketu do nej nekdo couvnul" a proto se musí s dveřma řidiče více bouchnout. Displej nechal opravit na svoje náklady, udaj v ECu o stavu tacha mi slíbil nemenit, jen vymení displej - podle toho co ukáže displej sem me mel rozhodovat zda auto vemu nebo ne, jelikož máme záleželo na malém nájezdu ( tak jsem mu to i řekl, že auto nevemu dokud nebude opravený displej.. )...
Tenkrát jsem byl naivní a vše sem mu sežral i s navijákem - tak nejak jsem mu veřil.
Na aute jsem udelal nový podvozek, brzdy a předal ho máme, která s ním najezdila za 3 roky 60tis km, víceméně spokojená ( nenáročný řidič ).
Mama si koupila před pár dny nové auto ( i3OCW )a sedana dostala žena, jenže kvuli dvema detem a kočárku je sedan extremne nevhodný, takže jsem pořídili náhradu - menší MPV a avíka odvezli do AAA at vidíme co nabídnou a kdyžtak ho nabídneme zde. Mel jsem nejaké tušení že nebude extra košer - po tech pár letech provozu se objevili další a další mouchy ( auto které nikdy nebylo vážne bourané a nebyl tedy duvod aby bylo komplet odstrojené melo přehozené LaP zadní pásy mezi sebou, vrstva laku na jednich dveřích byla při náhodné zkoušce meřákem podezřele vysoká ( řádove desetinásobek vuci tlousce laku na střeše atd.. - přičemž ani jediné takovéhle veci, ketré si všiml v té dobe v podstate laik, si udajně nevsiml zkušený dovozce, živící se tímto v té dobe už nekolik let.. )
Co mne čekalo v AAA byl docela šok. Výkupčí přišel a ptal se zda jsem si ho z SK dovezli sami nebo přes nekoho a když sem řekl že přes kamaráda tak mi řekl že zápisy ze slovenských zkousek originality, kterou muselo auto při exportu projít jsou volne dostupne na netu a ukázal mi vytisknutý protokol.
Nejen že displej na fotkách fungoval, ale dokonce ukazoval i hodnotu, auto za dobu mezi zkouškou originality a datumem naseho přihlášení omládlo o 11Otis km, jejich test originality odhalil že přestříkané bylo celé auto místy dokonce mnoha vrstvami laku ( vrstvy laku na jednotlivých dílech se pohybovaly od 23-49mikronu až po 294-366mikronu ).
Současné problémy vozu jsem ochoten sdelit po SZ pokud by mel nekdo zájem ho koupit tak at ví co mu v AAA zatají.
Motoro olej nežere a slape dobře, drží stopu a že by to byl vrak se říci nedá ale nejaké drobné opravy pro další provoz potřebuje, pokud by to nebyl sedan ale lift, byvali bychom si ho nechali.
Na závěr chci říci jedno -at se kdokoliv staví jako sebelepší kamarád, neveřte mu a vše si oveřujte, i když si o nem myslíte jen to nejlepší.
Ač budu ted částečne mluvit i proti sobe ( jelikož se tím také zabývám ) nenechávejte si od nikoho ( ač mu duvěřujete sebevíce ) vozit auto, tak jako tak se vás bude snažit ochcat. pokud chcete vedet jaké auto si kupujete jedte s clovekem co ho doveze, domluvte se na provizi , ale budte u výberu auta, sami si rozhodnete co chcete dovézt. ve finále ušetříte nejen na dílech které do toho auta tak jako tak nasypete ale i na dovozu samém.
-
- Navigátor
Smutna story, bohuzel ale asi dost obvykla a lepsi uz to s lidmi nejspis nebude - sorry ze v tomhle jsem skeptik.
Hadam ze k tomu "při parkování u supermarketu do nej nekdo couvnul" chtel "kamarad" jeste dodat ze ten couvajici byla hasicska cisterna na podvozku Tatry 813 a navic zrovna jak na potvoru s plnou nadrzi vody, jenom se k tomu chlapec nejak proste nedostal - ale urcite chtel!
Hadam ze k tomu "při parkování u supermarketu do nej nekdo couvnul" chtel "kamarad" jeste dodat ze ten couvajici byla hasicska cisterna na podvozku Tatry 813 a navic zrovna jak na potvoru s plnou nadrzi vody, jenom se k tomu chlapec nejak proste nedostal - ale urcite chtel!

Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
.. smutna story... .
V kazdom pripade, uz len pre buducnost, na SK funguje kontrola originality ako pri dovoze, tak aj pri vyvoze auta.
na tejto stranke:
http://www.ko.sk/Kontrola.aspx?Menu=id:Kontrola&lng=SK
sa daju overit ako hrubka laku, tak kilometre (ale len opisane z tachometra), ako aj dalsie informacie o aute.
Snad sa tato linka bude niekomu hodit, ja to beriem ako samozrejmost a nenapadlo by ma, ze v CZ o tom nebudete vediet.
V kazdom pripade, uz len pre buducnost, na SK funguje kontrola originality ako pri dovoze, tak aj pri vyvoze auta.
na tejto stranke:
http://www.ko.sk/Kontrola.aspx?Menu=id:Kontrola&lng=SK
sa daju overit ako hrubka laku, tak kilometre (ale len opisane z tachometra), ako aj dalsie informacie o aute.
Snad sa tato linka bude niekomu hodit, ja to beriem ako samozrejmost a nenapadlo by ma, ze v CZ o tom nebudete vediet.

-
- Navigátor
To se hezky rekne, ale ve fabii ani nicem jinem podobne malem jezdit neminim, a nic tak pohodlneho jako Avensis si jako nove dovolit nemuzu - co mam delat jineho nez koupit ojetinu? Ja se snazim riziko eliminovat alespon koupi pres dealery Toyoty, ale mozna ze je to jenom moje zbozne prani ze by to melo byt bezpecnejsi nez koupit auto kdekoliv jinde?jtm1809 píše:Aneb důvod č. 937 proč nekupovat ojeté auto.
Pekne napisaneMadButcher píše:To se hezky rekne, ale ve fabii ani nicem jinem podobne malem jezdit neminim, a nic tak pohodlneho jako Avensis si jako nove dovolit nemuzu - co mam delat jineho nez koupit ojetinu? Ja se snazim riziko eliminovat alespon koupi pres dealery Toyoty, ale mozna ze je to jenom moje zbozne prani ze by to melo byt bezpecnejsi nez koupit auto kdekoliv jinde?jtm1809 píše:Aneb důvod č. 937 proč nekupovat ojeté auto.
zlatá slovaMadButcher píše:To se hezky rekne, ale ve fabii ani nicem jinem podobne malem jezdit neminim, a nic tak pohodlneho jako Avensis si jako nove dovolit nemuzu - co mam delat jineho nez koupit ojetinu? Ja se snazim riziko eliminovat alespon koupi pres dealery Toyoty, ale mozna ze je to jenom moje zbozne prani ze by to melo byt bezpecnejsi nez koupit auto kdekoliv jinde?jtm1809 píše:Aneb důvod č. 937 proč nekupovat ojeté auto.
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Rozumím a naprosto chápu, ale když našetříte na novou Fábii (kolik to v ČR stojí, tak 280-350 tisíc? odhad) za dejme tomu čtyři roky pět let, pak proč si nepodržet nějakého držáka (starší Avensis, který věrně slouží) o čtyři roky déle a pak si rovnou koupit nového? Podle mě, ten rozdíl po 5-ti letech při odprodeji (tj. co musíme došetřit, abychom měli znovu na nové auto) je +/- ta cena tý Fábie. Jestli to teda správně chápu, nechci nikomu vnutit svojí kalkulaci, sám samozřejmě vycházím z vlastních čísel. Jen mi přijde, že by to stálo za to se jednou "hecnout"... Nevím ...MadButcher píše: To se hezky rekne, ale ve fabii ani nicem jinem podobne malem jezdit neminim, a nic tak pohodlneho jako Avensis si jako nove dovolit nemuzu - co mam delat jineho nez koupit ojetinu? Ja se snazim riziko eliminovat alespon koupi pres dealery Toyoty, ale mozna ze je to jenom moje zbozne prani ze by to melo byt bezpecnejsi nez koupit auto kdekoliv jinde?
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ja to tiez chapem.
Moja prva jazdenka tiez nebola Fobia "vo vybornom stave:. Radsej som zobral jemne burane (ale bez opravy ! - chcel som vidiet povodny stav), ale to co som chcel.
Na stav v bazaroch (DE) som uz upozornoval, ked som kupoval. Same sracky, co popustali ludia z nejakeho "dobreho" dovodu.
Takisto som zazil ciste servisne knizky u 3 rocnych aut u originalneho nemeckeho handlera. Takze bacha.
Moja prva jazdenka tiez nebola Fobia "vo vybornom stave:. Radsej som zobral jemne burane (ale bez opravy ! - chcel som vidiet povodny stav), ale to co som chcel.
Na stav v bazaroch (DE) som uz upozornoval, ked som kupoval. Same sracky, co popustali ludia z nejakeho "dobreho" dovodu.
Takisto som zazil ciste servisne knizky u 3 rocnych aut u originalneho nemeckeho handlera. Takze bacha.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Jo jo, dost se shodujeme. Já sice nejsem co se aut týče laik, v podstatě vím jak všechno v autě funguje, ale nejsem ani odborník, abych měl vychytaný všechny detaily, na tom by musel člověk strávit šílený množství času, kterej prostě nemám.CommonUser píše:Ja to tiez chapem.
Je moc hezký kupovat 4-5 letou ojetinu a libovat si, jak jsem ušetřil. Ale tady v Dánsku stojí 4-5 letej Avensis 150-200tis. DKK. A to bych musel spadnout na hlavu abych za ojetý auto vyrazil tak šílený peníze s tím rizikem, že auto už je po záruce a když se něco velkýho podělá, tak jsem prostě vyhodil šílenou částku oknem a budu muset vyhazovat další a další. To mě na té celé myšlence koupě ojetého auta děsí úplně nejvíc. Představa, že vyhodím šílený peníze a pak nebudu mít nic, nebudu mít ani žádnou právní oporu, abych se mohl s někým soudit a natahovat a zbydou mi jen oči pro pláč. Toho se strašně bojím. Navíc jsem principielně proti vyhazování statisíců za použitou a opotřebenou věc. Jediné místo, kde jsem to ochotnej tolerovat, je bydlení.
-
- Navigátor
Ono podle toho co se nejen tady na foru objevuje za pripady si myslim ze koupe noveho auta jeste take nemusi byt nutne resenim vsech potencialnich technickych probemu a pruseru. Nekdy ani zaruka nepomuze anebo je neskutecne tezke se ji domoci. Mluvim za nas v CR - predpokladam ze v DE anebo DK to bude asi jinak, ale to me tady doma nepomuze leda bych chtel koupit nove auto za hranicemi.
Z tohoto pohledu se mi libi 5 let zaruka bez omezeni poctu km u hyundai, takze mozna zacnu setrit na i40 kombi a budu doufat ze ji za 5 let az nasetrim jeste budou stale prodavat
Vazne, ten system dosetrit si a pak zase koupit nove auto se mi libi a asi bych to takhle i delal, ale bohuzel nemam dost trpelivosti na to abych 5 let jezdil s jednim autem a zaroven k tomu celou tu dobu setril na dalsi. Kdo vi co bude za pet let?
A taky vim jak rychle se da odepsat auto - manzelku trefil magor zezadu kdyz nedobrzdil, auto slo do srotu. Byla to ojetina, takze skoda celkem nizka, ale byt to treba rok stare auto tak na tom prodelame docela dost a cela ta kalkulace je pak okamzite v pytli. A to si pis ze na takove bouracce prodelas i kdyz jsi ji nezavinil, pojistovny si svoje penize hlidaji posledni dva roky velice poctive 
Z tohoto pohledu se mi libi 5 let zaruka bez omezeni poctu km u hyundai, takze mozna zacnu setrit na i40 kombi a budu doufat ze ji za 5 let az nasetrim jeste budou stale prodavat

Vazne, ten system dosetrit si a pak zase koupit nove auto se mi libi a asi bych to takhle i delal, ale bohuzel nemam dost trpelivosti na to abych 5 let jezdil s jednim autem a zaroven k tomu celou tu dobu setril na dalsi. Kdo vi co bude za pet let?

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Někdy jsou se zárukou (plněním) problémy, ale pořád je lepší ji mít, než nemít. Já jsem o Hyundai uvažoval taky, pročítání Hyundai webu o reznutí i30 mě z toho dokonale vyléčilo. Navíc nevím jak v ČR, ale tady v Dásnku nasadili cenu i40 hodně vysoko, je dokonce dražší, než srovnatelný Avensis a to je úplně mimo. Avensis je prověřená kvalita, auto třetí generace, které vévodí žebříčkům spolehlivosti. i40 je experiment, sice napěchovanej výbavou, ale pořád jen experiment.MadButcher píše:Ono podle toho co se nejen tady na foru objevuje za pripady si myslim ze koupe noveho auta jeste take nemusi byt nutne resenim vsech potencialnich technickych probemu a pruseru. Nekdy ani zaruka nepomuze anebo je neskutecne tezke se ji domoci. Mluvim za nas v CR - predpokladam ze v DE anebo DK to bude asi jinak, ale to me tady doma nepomuze leda bych chtel koupit nove auto za hranicemi.
Z tohoto pohledu se mi libi 5 let zaruka bez omezeni poctu km u hyundai, takze mozna zacnu setrit na i40 kombi a budu doufat ze ji za 5 let az nasetrim jeste budou stale prodavat![]()
Vazne, ten system dosetrit si a pak zase koupit nove auto se mi libi a asi bych to takhle i delal, ale bohuzel nemam dost trpelivosti na to abych 5 let jezdil s jednim autem a zaroven k tomu celou tu dobu setril na dalsi. Kdo vi co bude za pet let?A taky vim jak rychle se da odepsat auto - manzelku trefil magor zezadu kdyz nedobrzdil, auto slo do srotu. Byla to ojetina, takze skoda celkem nizka, ale byt to treba rok stare auto tak na tom prodelame docela dost a cela ta kalkulace je pak okamzite v pytli. A to si pis ze na takove bouracce prodelas i kdyz jsi ji nezavinil, pojistovny si svoje penize hlidaji posledni dva roky velice poctive
Jinak totálka pošle do kytek jakoukoliv kalkulaci, nejen novýho auta, ale i ojetýho. I na ojetým autě. Málokdo ale pojišťuje pětiletý auto, takže tam neuvidíš zpátky ani floka. Z totálky pojištěnýho auta alespoň část peněz uvidíš zpátky. Máš pětiletou ojetinu , za kterou jsi dal dejme tomu 250-280 tis. Po totálce nemáš nic. Totálka není argument proti nákupu nového vozu, totálka je argument proti nákupu JAKÉHOKOLIV vozu a to u nás, kteří chceme jezdit, není varianta.
- CommonUser
- Věčnej rejpal