Som cerstvym majitelom jazdeneho Yarisa 35 000 km.
Odpovede na tvoje otazky:
1. Stalo sa mi asi 2x, treba poriadne spojku stlacit (da sa to v riadiacej jednotke vypnut?)
2. Stiera dobre
3.kufor sa mi tiez teraz neotvara az hore, je zima -5st.C, su to plynove vzpery, ked bude teplejsie sa to spravi, inak vymenit
4.s kufrom nemam problem
5.okno nevrze
6.preradovanie z jednotky na dvojku pri studenom motore je uplny des, nepomaha ani spojka neutral plyn spojka dvojka viac krat, proste ju tam dam pomaly nasilu ak nejde, ale ked sa zohreje, ide lepsie
7.spiatocka mi ide cez zuby (az ma zamrazi), a to stojim a pomaly ju tam davam, niekedy nezapadne, potom cez medziplyn ide
8.na jednotku sa pri pohybujucom sa aute nepodraduje nikdy, to musis mat stastie, radsej daj dvojku ak to ide, alebo cez medziplyn
9.filter som este neriesil, ale na starom aute som kupoval cez jeden e-obchod a vsetko mali a su solidni
10.podbehy som neriesil, ani neviem ci tam nejake mam
11.nerozumien otazke, mam 3D verziu, vzadu som snad ani este nesedel
Momentalne mam problem s ABS, mi svieti kontrolka niekedy (od kedy mrzne) , chcem ist do autoservisu (asi pojdem do "Duba"v prahe), potom na volnobeh mi rezonuje motor a idem vymenit sviecky za iridiove, mal som na starom aute a fakt sa to oplati (zohnal som v Chebe za cenu ako ma eBay v anglicku, no uvidim co mi pride postou, asi voskove, si zapalim vecer). Potom olej budem menit pri 40000km, lebo jazdim kratke jazdy a na intervaloch nesetrim, uprednostnujem priemerny olej (samozrejme spravna viskozita a trieda) a menit castejsie (ten pocit po vymene, auto ide ako nove).
Inak som zatial spokojny s Yarisom (kazde auto ma svoje muchy), vela skriniek na odkladanie, pekny design, mam denne ledky na mieste hmloviek, no tesim sa moc, este musim kupim alu disky a letne gumy.
Všetko čo som si všimol po pol roku užívania a na tomto fore
Nie ..- ide tu o "mechanickú "záležitosť.Ak sa totiž pozrieš pod pedál spojky(ked sa ti chce liezť pod volant), uvidíš v mieste kde končí doraz spojkového pedálu taký spínač,ktorý sa zopne ked vytlačíš spojku na doraz.To je celá záhada pri tomto zázračnom systéme startovania.mifo píše:Som cerstvym majitelom jazdeneho Yarisa 35 000 km.
1. Stalo sa mi asi 2x, treba poriadne spojku stlacit (da sa to v riadiacej jednotke vypnut?...........)
.
Apropoo - majú tento systém aj iné značky? Lebo ak niekomu poviem,že bez stlačenej spojky nenastartujem ,čumí ako puk
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
podla mna je to len dobre ze sa neda bez spojky nastartovat. kiez by to mali vsetky auta aspon by sa nestavali take tie trapne nehody kedy niekto startuje a rozdrbe auto stojace pred nimmuco píše:Nie ..- ide tu o "mechanickú "záležitosť.Ak sa totiž pozrieš pod pedál spojky(ked sa ti chce liezť pod volant), uvidíš v mieste kde končí doraz spojkového pedálu taký spínač,ktorý sa zopne ked vytlačíš spojku na doraz.To je celá záhada pri tomto zázračnom systéme startovania.mifo píše:Som cerstvym majitelom jazdeneho Yarisa 35 000 km.
1. Stalo sa mi asi 2x, treba poriadne spojku stlacit (da sa to v riadiacej jednotke vypnut?...........)
.
Apropoo - majú tento systém aj iné značky? Lebo ak niekomu poviem,že bez stlačenej spojky nenastartujem ,čumí ako puk![]()
![]()
(priznám sa, ja som sa tiež spočiatku čudoval čo je to za zázračný vynález...)
Ja to tiež vítam ! Má to min. 2 ,pozitíva. Na jednej strane je to "prevencia" aby si do niekoho neskočil a na druhej strane tomu motoru tým len pomáhaš Nie každý chápe prečo vlastne musí (alebo "mala by byť"...) zošliapnutá spojka pri startovaní-myslia si niektorí že dajú neutrál a spojku môžu nechať tak... 
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
pozn. ke kouli: IMHO i když to tak nevypadá, kouli je lepší sundavat ... při nárazu se totiž ty síly nerozloží a nepohltí v nárazníku, ale přenesou se rovnou natvrdo někam na dno kufru a to je pak na výměnu karoserie... i když na místě se zdá, že se nic nestalo a akorát je koule trochu blíž a zadní dveře jdou špatně zavírat...kubad píše:tím tuknutím zase žádná škoda nehrozíteda pokud kolega vepředu nemá tažné
to poznam na starom Fiate Tipo mi jeden magor nadrbal do gule a najskor to vyzeralo ze nic sa nestalo ale potom som nemohol kufor otvorit a dno bolo cele pokrcene takze josuk ma pravdu. len na tom mojom fiatiku to neslo dat tak lahko dolujosuk píše:pozn. ke kouli: IMHO i když to tak nevypadá, kouli je lepší sundavat ... při nárazu se totiž ty síly nerozloží a nepohltí v nárazníku, ale přenesou se rovnou natvrdo někam na dno kufru a to je pak na výměnu karoserie... i když na místě se zdá, že se nic nestalo a akorát je koule trochu blíž a zadní dveře jdou špatně zavírat...kubad píše:tím tuknutím zase žádná škoda nehrozíteda pokud kolega vepředu nemá tažné
Malý náraz koule snese, ale běda jak je to trochu větší rychlost.