Všetko čo som si všimol po pol roku užívania a na tomto fore

vše ohledně modelové řady Yaris
matis
Člen Týmu

Všetko čo som si všimol po pol roku užívania a na tomto fore

Příspěvek od matis »

Zdravim Vas vsetkých chcel som len zhrnut co som ako uzivatel jariska vsetko pozistoval na fore a so svojich vlastnych skusenosti:
1. nenastartovane na prvy krat
2. zle stieranie
3. neotvorenie kufra do plnej vysky
4. zatvaranie kufra na viac krat
5. vrzganie predneho okna
6. pri stuednom motore zaradovanie z jednotky na dvojku
7. zle zasunutie paky pri spiatocke
8. podradenie na jednotku
9. kabínový filter - poslaný z prahy
10. žiadne podbehy - podľa vyhlásky netreba
11. držiaky alebo uchytenie sa rukami pre pasažierov vzadu

Tak suma sumarum chybycky mojho jariska ale aj tak ho mam cim dalej tym viac rad neviem preco ale myslim ze na japonca je to dost vela nedostatkov pri pol rocnom pouzivani.

Mam 1,3 terra cool vyrobeny 2008 v Belgicku

Co na to hovorite aj vy po pol roku mate presne zistene taketo nedostatky ci len ja som takyto haklivy a myslite si ze by som to mal sicko dat do placu pri servisnej kontrole?

Dakujem Stastny Novy Rock a vela stastnych yarda kilometrov ;)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Re: Všetko čo som si všimol po pol roku užívania a na tomto

Příspěvek od Pavo.B. »

neco bych k tomu napsal i kdyz ho nemam

1. nenastartovane na prvy krat - to je spatny, ale nectl jsem , nevim
2. zle stieranie - to ma vic novejch aut - zalezi taky na gumickach a ramenech

3. neotvorenie kufra do plnej vysky - taky nevim, necetl jsem
4. zatvaranie kufra na viac krat - taky nevim - neni to chyba ridice, ze se boji trochu bouchnout ?

5. vrzganie predneho okna - to je na nic
6. pri stuednom motore zaradovanie z jednotky na dvojku - taky bych rek chyba ridice , a je to studeny olej v prevodovce - byt trochu setrny pored zahratim obzlast v zime
7. zle zasunutie paky pri spiatocke - u vsech starsich toyot to dela taky - zvlast kdyz clovek necha zatazenou rucku , auto se musi hejbnout aby zuby zapadly

8. podradenie na jednotku - taky chyba ridice, jednotka nema synchrony
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

No ja mám už yarisa skoro rok,tiež mám 1.3 terra cool.V papieroch je síce písane,že Belgicko,ale tam je myslím len hlavné sídlo spoločnosti,Yarisy sa robia vo Francúzku.A k tým Tvojím skúsenostiam,podobné mám aj ja(skoro): :D

1.Naštartoval som vždy na prvý krát-vymačkavaš spojku až úplne dole?
2.Stierače,ako píšeš,nič moc,ale pomohol som si jedným pripravkom,čo vytvorí na skle taký film-už stierajú fajn :D
3.kufor sa ani mne sám neotvorí nadoraz,treba mu pomôcť(pozor na hlavu)
4.tiež zatváram kufor na viac krát,treba silnejšie buchnuť
5.neviem,či to vrzga predné okno,ale keď je zima,stále aj mne čosi vpredu vyklepkáva,hlavne pri horších cestách
6.dvojka mi ide zaradiť v pohode,aj pri studenom motore
7.spiatočka tiež :D
8.jednotku tam dám,až keď stojím(riešilo sa to tu)
9.kabínový filter-ja som si ho dokupoval...
10.podbehy som si dal namontovať ešte pred preberaním(veľa aút ich štandardne nemáva.pre porovnanie Kia Rio tiež nie)
11.tie úchytky vzadu no,zaťiaľ sa nikto nešťažoval :D
-ja som ešte pozoroval,dosť ťažké vymačknutie spojky(pedál ide ťažko),hlavne v lete,musím to spomenúť na priehliadke,nech sa na to pozrú...

Inak som spokojný,auto jazdí super,malá spotreba,fajn výkon a žiadna vážnejšia závada.tých nedostatkov je dosť,ale myslím,že niesú niako obzvlásť závažné.u mňa ich prevažujú pozitíva :D
Toyota Yaris NG 1.3 Terra Cool 1F8
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

1. nenastartovane na prvy krat ?? (jednou se mi stalo - zřejmě špatný benzín)
2. zle stieranie - jiné sterače (od 150kč..)
3. neotvorenie kufra do plnej vysky?? (reklamovat, repasovat vzpěry??)
4. zatvaranie kufra na viac krat - seřídit (gum. dorazy, příp. zámek)
5. vrzganie predneho okna (rozebrat - vyčistit, promazat, usadit plasty)
6. pri stuednom motore zaradovanie z jednotky na dvojku - normální i u jiných aut

9. kabínový filter - poslaný z prahy (nahradit třeba vysavačovým :P)

11. držiaky alebo uchytenie sa rukami pre pasažierov vzadu - není to aspon v nějakých výbavách?? - mám pocit že je tam ještě mám..)

suma sumárum: nevýhody aut v záruce = problém v komunikaci zákazník - serv. technik - mechanik
spoustu věcí lze řešit svépomocí s lepšími výsledky!! (kritiky kvality práce servisů je na foru dost - taky ode mě např. nevhodné svíčky, špatně usazené dveře...)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ukecali ste ma- dám aj ja niečo sem.
-zatial som stále nastartoval...dúfam,že to bude ďalej poslúchať.
Inak všetko,o čom sa tu píše,je na na 99% tak isto aj u mňa. Vôbec ich neriešim,lebo som mal pred yariskom 2 nové autá.Na všetkých su najaké muchy ( a boli vážnejšie...). Napr. preradovanie z 1-2,je fakt problémom skoro u všetkých áut.Zistil som však jeden fakt,(len pri studenom motore),že z jednotky do dvojky to ide sice tuhšie(čo nie je závada),ale ak sa "naučíš" kde presne má svoju cestičku tá dvojka,tak máš na 50% problém preč.Skús napr. preradovať plynulo presne oproti jednotky-proste len potiahni rýchlostku dozadu do dvojky-nič nerobiť silou ak je to len najmenej možné.Nesnaž sa páku veĺmi pritiahnuť k sebe.Ak to nezabere,urob pravý opak. Treba si uvedomiť,že je v zime všetko stuhnuté a to množstvo prevodov sa musí popasovať s mnohími "lenivými kolieskami" vrátane startovania:wink: :wink:
Stierače?- to isté...škoda len,že u spolujazdca stiera super,ale u mňa keď sa vracia stierač,všetko pekne zotreté rozmaže...(gumičky...) :roll: :roll: :roll:
Piate dvere sa neotvárajú uplne? Aj tie teleskopy su vystavené krutím mrazom.V lete je to OK.To pukanie plastov je aj v iných a drahších vozoch-prečítaj napr. Ford forum,Auris forum,Chevrolet forum....DETTO !
-filter na klimu?-známa "kauza",ale bez najmenších protirečení Praha poslala.Tak to beriem ako "ospravedlnenie"
-Držiaky na ruky?-mne to ako vodičovy nevadí :lol: :lol: :lol: -ale hodí sa to niekedy pasažierom-chýba to tam...
Kufor- treba buchnúť (je to o zvyku,ako silno).
Na záver len tolko :...bodaj by boli len takéto probhlémy :wink: :wink:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Otvaranie kufra tu uz niekto riesil. Inak mam ten isty problem. Po vymene plynovych vzpier to bolo udajne OK.

Tazke zatvaranie kufra - rovnaky problem aj u mna. Je to neprijemne, lebo zatial mi ziadny pasazier nezavrel kufor dostatocne a vzdy ho musim zatvarat sam.
josuk píše: 4. zatvaranie kufra na viac krat - seřídit (gum. dorazy, příp. zámek)
5. vrzganie predneho okna (rozebrat - vyčistit, promazat, usadit plasty)
Toto si snad myslel zo srandy. Bavime sa o novych autach.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

V dubnu ho budu mít 3 roky cca 28 tis km - Japonec, k těm bodům - asi se budu opakovat:
1. nenastartovane na prvy krat - potřeba přečíst manuál - spojku až na podlahu
2. zle stieranie - ještě mám origo stěrače - bez problému
3. neotvorenie kufra do plnej vysky - v zimě si myslím, že je to logické
4. zatvaranie kufra na viac krat - nemám problém
5. vrzganie predneho okna - nemám problém - akorát k dyž mrzne, tak mi chrastí přístrojovka, po cca 10km a ohřátí interiéru to je v pohodě.
6. pri stuednom motore zaradovanie z jednotky na dvojku - už komentováno, je to logické - všechno stuhlé - po zahřátí OK
7. zle zasunutie paky pri spiatocke - nemám problém
8. podradenie na jednotku - nemám problém
9. kabínový filter - poslaný z prahy - vyřešeno ke spokojenosti
10. žiadne podbehy - podľa vyhlásky netreba - to myslíte lapače nečistot? Pokud ano, dodatečně montovány po měsíci používání
11. držiaky alebo uchytenie sa rukami pre pasažierov vzadu - nikomu to nechybí.

Suma sumárum tohle jsou prkotiny, ale orezlý kotouče to je jiná :twisted: (http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=9017
Naposledy upravil(a) T.Y.N.G. dne stř 07.01.2009, 09:18, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

borland píše: Toto si snad myslel zo srandy. Bavime sa o novych autach.
že se bavíte o vrzání čelního skla mě přiznám se hned ani nenapadlo :shock: , ale vzpomenu na škodu favorit a chápu.

Rozebraný dveře a oprava vrzajícího bočního okénka je s dobrým nářadím za chvíli, určitě dřív než to vysvětlím nějakému učňovi v autorizovaném servisu. Kufr a zavírání seřídím zrovna tak, i kdybych si měl nechat převařit panty :P )

takže ze srandy jo a ne! 8)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Pokud myslíte opravdu vrzání čelního skla, tak mě to dělalo taky, ale až po tom co mi ho měnili. Vrzání bylo nahoře mezi vnitřním zrcátkem a sloupkem. Po 45 minutách hraní mi to opravili i když mi to servisák zapřel a tvrdil, že se sklem nic nedělal (bylo to v Liberci)
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No, kde to dám..- žeby sem???

Toto som našiel náhodou. Vraj po najazdení 130tis.km a motor v yarisoch 1.0 končí :sneaky: :sneaky: :roll: :roll:

Je ještě někdo téhož názoru ??!! pretože ja nie !!!:evil: :evil:
http://forum.autobazar.eu/pravda-o-moto ... t9008.html
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Jedna lastovicka leto nerobi. Ak by takto dopadlo 20 Yarisov, da sa uz o niecom polemizovat. Netreba zabudat na jednu vec - vzdy je tu iste percento chyb. Za to, ze jedna Toyota nevydrzala, nie je v kybli cela generacia jednolitrakov. Ak to vobec bola chyba motora samozrejme!

Ako spravne napisal uzivatel itstar na danom fore, je 1000 dovodov, preco ten motor nevydrzal.
Jednu vec ale musim nechat - rozdiel made in Japan / made in "inde". Tento vplyv tu bohuzial je, moze byt dost silny a jeho ucinky mam overene.

Ucinok mam overeny aj z vlastnej profesie, ale aj u predajcu Toyota - a to je zaujimavejsie :
Story:
-----------------------------------------------------------------
Bol som u nemenovaneho predajcu servisovat auto, a pocas procedury som obzeral novu Corollu sedan. Velmi sa mi to auto paci. Dal som sa do reci s predajcom, uz ma pozna, pozna moju profesiu, asi aj preto bol otvoreny. Je to velmi seriozny pan, uvidite preco. Postazoval sa mi, ze maju problemy s Corollami, lebo sa vyrabaju niekde v Turecku alebo Juznej Afrike a chodia im s chybami. On sam mi ukazal hrubych 8 chyb na danom aute (co je vynimocny jav na predajcu). Pamatam si, ked tam mali Corollu z Japonska. Potvrdzujem vam, ze islo o nieco uplne ine a predajca so smutkom v ociach zaspominal, ked im chodili Corolly este z Japonska.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tak to je smutné... :cry:

Ano,napr.Aurisy su z turecka,takže môžu byť aj Corolly.
A ako je to vlastne s tým "made in" -napr.France?
Oni len dávajú dokopy auto,čiže dovezú z Japonska súčiastky,alebo ich rovno vyrábajú??- lebo napr.svetlomety mám made in Polland :evil: :evil: :evil: tak teraz je to potom čo za hybrid?! :twisted:
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Opat mozem pridat info od nas z PSA Peugeot. Hoci sa Peugeoty 207 vyrabaju v Trnave, Poissy (FRA) a Madride, dodavatelov na niektore diely mame spolocnych, na niektore zase rozdielnych (podla polohy).

Takze podla toho usudzujem, ze pre Toyota Turecko budu urcite ini dodavatelia dielov, ako pre Japonsko (ta dialka je predsa len velka). Netreba mat iluzie, ze kazdy jeden komponent je made in Japan, dokonca ani pre Japoncov. Je to normalne. Proces vyberu dodavatela je zlozity a je tam mnozstvo faktorov.

Jedna vec su vsak dodavatelia a druha vec su standardy kvality. Bohuzial, nie kazda fabrika ma rovnaku latku kvality, hoci sa jedna o rovnaky model -> a prave tu vznika problem.
Pre info, nemecky trh je zasobovany vyhradne Peugeotmi 207 vyrobenymi v Trnave. Ine nechcu.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,premýšlam kde to hodiť...
ale sem to bude navhodnejšie-asi

Začali sa aj mne otvarať "neuplne" 5 dvere. asi posledných 5-7cm som musel vytlačiť rukou.Mrazy nie su ešte (okrem dneška) a povedal som si,čo to bude robiť,ak bude -10 ..
Tak som išiel do servisu-skusiť sa na to spýtať.Vysvetlil som mu o čo ide a hneď zobral nejaký výtlačok,napísal si meno,kolko mám naj. a tel.č. To je všetko..-potom mi len povedal,že objednaju a ak prídu,zavolaju mi.
Je toto možné??? Odišiel som s otvorenou hubou.(ani sa nepozrel,či "nekecám").Stalo sa tu niekomu niečo takého???-Pri tom tam nechodím"každý"deň...Potom mi napadlo,že som sa nespýtal,či je to v rámci záruky..Ale zasa na druhej strane-prečo by sa pýtal na počet km,ak by som to mal zaplatiť.Alebo ak písal , že mám 10 tis.,tak to asi bral automaticky..Neviem-budem mudrejší pri výmene.Ak je to tak,že mi to vymenia ako v rámci záruky,klobuk dole 8) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

borland píše:Netreba mat iluzie, ze kazdy jeden komponent je made in Japan, dokonca ani pre Japoncov. Je to normalne...
No nie je to sice o yarise,ale princip je podobný asi aj v Japonsku..
Predstavte si,kolega mi hovoril,že bol s nejakým orchestrom v Japonsku a jeho štimák od pultu si išiel kupiť foťák-povedal si,že to bude aspoň Made in Japan a aspoň niečo bude mať japonské...No pri studovaní návodu na použitie zistil,že je to made in Malaysia :lol: :lol: :lol: .No to snaď Japoncom sa asi ani neche už pracovať ani v Japonsku...
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“