Chcípání D4D v chladném počasí

vše ohledně modelové řady Avensis
Jouza
Člen Týmu

Příspěvek od Jouza »

Třeba se to dneska dozvím.
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

joo to by mě taky zajímalo...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
shrekun
Člen Týmu

Příspěvek od shrekun »

Zdravim. Vcelku dramaticke citanie. Drzim palec aby to bolo uz tip top. Ale som tiez zvedavy ako to dopadlo...
Jouza
Člen Týmu

Příspěvek od Jouza »

Takže elektrikář mi nebyl schopen vysvětlit proč se to takhle rozteklo. Všechny poškozené věci vyměnil a já mám zatím ujeto 50 km od opravy a v pohodě. No uvidíme, až se zase ochladí. Zima ještě neřekla poslední slovo.

Abych nezapomněl na cenu ... snímač polohy vačkového hřídele + dráty + práce = 5779 Kč s DPH.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Tak to je super.......za ty prachy......V Toyotě by se pěkně napapali, jak jsi psal:
"1. Originální kopletní elektrický rozvod = 28 000 Kč bez DPH. To se zdá jako zbytečně drahé řešení i jim.
2. Vyndat koplet elektriku celou projít, proměřit a poškozené dráty nahradit novými. Pak teprv vrátit zpátky. Odhad ceny za práci (asi tak 3 dny) a nějaké ty dráty cca 15 000 Kč s DPH. "
Tak ať to slouží :wink:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
shrekun
Člen Týmu

Příspěvek od shrekun »

Tak nech sluzi ako ma :wink: Ale ze by to sposobovali tie draty? A len v zime? Tak to by som netipovaaaaal ani za svet :bomb:
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Jouza píše:Takže elektrikář mi nebyl schopen vysvětlit proč se to takhle rozteklo.
No tak to je jasny - tekl tam moc velkej proud, to by elektrikar mel vedet;)))
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

awe_cz píše:No tak to je jasny - tekl tam moc velkej proud, to by elektrikar mel vedet;)))
To elektrikář učo ví, ale otázka zní "jak se tam dostal" aby do týdne nekoukal na stejně seškvařené dráty a zrovna v nejméně vhodnou chvíli, taky může dopadnout hůře viz http://zpravy.idnes.cz/koupil-si-skodov ... zpravy_jog
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

m5t píše:
awe_cz píše:No tak to je jasny - tekl tam moc velkej proud, to by elektrikar mel vedet;)))
To elektrikář učo ví, ale otázka zní "jak se tam dostal" aby do týdne nekoukal na stejně seškvařené dráty a zrovna v nejméně vhodnou chvíli, taky může dopadnout hůře viz http://zpravy.idnes.cz/koupil-si-skodov ... zpravy_jog
Proto tam byl smajlik;)) Jinak ta skodovka je smutna, doted jsem myslel, ze hori jenom baworaky...;)
Jouza
Člen Týmu

Příspěvek od Jouza »

Tak od opravy ujeto 150 km. Včera ráno -4°C a vše v pohodě. Mě i manželce se zdá, že auto začíná i podstatně dříve topit, než jsme byli zvyklí. Tak snad už to bude v cajku.

Ještě jednou Vám všem děkuji za rady a podněty.
Jouza
Člen Týmu

Příspěvek od Jouza »

Bavil jsem se na téma těch rozteklých kabelů s jedním pánem, co se denně vrtá v elektroinstalaci aut různých značek, zejména pak Škodovek.
Jak mu toho rukama prošlo spousty, tak si vypozoroval, že nejhorší průsery v elektroinstalacích aut jsou v letech 2000 a 2001. Několikrát prý našel podobně speklý svazek jako jsem měl já, ale přitom nikdy nenašel přímou příčinu destrukce izolace drátu. Všiml si toho, že nejhůře dopadla vždy místa vystavená působení vody, byť jen vysrážené ze vzduchu. Udělal si tedy takový pokus. Vystřihl kus poničené instalace z Fabie a zakopal ho manželce na 3/4 roku do záhonu mezi kytky. Když se pak šel podívat, jak to dopadlo, nestačil se divit. Zbyly téměř holé dráty omatlané tu a tam řídkou barevnou kaší. Ptal se tedy dodavatelů náhradních dílů, co že to jako má znamenat a ti i když prý velice neradi přiznali, že ve výše uvedených letech se v Evropě zkoušely v automobilovém průmyslu používat tzv. ekokabely. Jejich použití zrovna dobře nedopadlo a tak se zase všichni tiše vrátili ke klasickým kabelům.
Rozhodně nehodlám dělat na svojí Toyotě sebevražedné pokusy, ale když vezmu v potaz rok výroby 2001 a místo kompletace vozu Belgie, nemám zrovna pocit jistoty, sucha a bezpečí ...
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Jouza píše:Zbyly téměř holé dráty omatlané tu a tam řídkou barevnou kaší. Ptal se tedy dodavatelů náhradních dílů, co že to jako má znamenat a ti i když prý velice neradi přiznali, že ve výše uvedených letech se v Evropě zkoušely v automobilovém průmyslu používat tzv. ekokabely. Jejich použití zrovna dobře nedopadlo a tak se zase všichni tiše vrátili ke klasickým kabelům.
Lidi od Mercedesu by mohli vypravet... ja bych ty ekology vesel na kandelabry...
TondoS
Řidič

Příspěvek od TondoS »

+/- v tých rokoch sa začali automobily prešpikovávať elektronikou, ktorá nebola na tiečasy zmáknutá ako by sa to vyžadovalo... zlaté Š-120L - kladivo, kombinačky a šrobovák a bylo vystaráno... :onfire:

akurát ten komfort, no co říct - nic moc teda... :shock:
Toyota Avensis Combi 2.0 D-4D 93kW 2007
Obrázek
Jouza
Člen Týmu

Re: Chcípání D4D v chladném počasí

Příspěvek od Jouza »

Tak Avíka stále máme jako hlavní auto, teď má nahopkáno 225 000 km. Trable s elektrikou jsou dávnou minulostí. Poslední 3 roky absolutně bez problémů. Spotřeba max. do 6,5L , olej nebere prakticky vůbec. :banana:

Proto tady ještě jednou musím poděkovat panu Ivanu Královi, který nás těch problému zbavil.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“