Toyota Avensis 1.8 VVT-i 95kw,rv 2005-2006

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Rinek
Člen Týmu

Příspěvek od Rinek »

Přepočítal jsem si podle záznamů v Toyotě Km na roky a způměroval. Kdyby s tím původní majitel jezdil stejně jako v prvních letech, mělo by mít auto cca 130 tis. Nevím jestli by mělo smysl přetáčet 20 000 Km...
Nevíte jestli by se z Tsusho dalo vymlátit co skutečně s tím autem v servisu dělali?
jirkal píše:
Rinek píše:111.000 Km. Jsem zvědavý jak bude vypadat serviska...
takový docela pěkný kilometry,no uvidíš dle stavu,ale tipnul bych dle toho posledního servisu před 4 rokama,že se mohlo najet docela dost km, a pak se tam dorazítkovaly nějaký razítka,jak to většinou bejvá,ale možná to bude OK.

zkontroloval bych na autě hlavně jestli všechno funguje,stahovaní oken,sklápění zrcátek,klima-jestli moc nehučí kompresor,pokud jsou xenony - kontrola svítivosti(častej problém viz.forum zde).
Avensis Combi 1.8 VVT-i 2006
Daihatsu Charade 1.3 Limited Edition 1997
Carina E 1.8 Combi 1997 (ex)
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

on si puvodni majitel moh k jednomu autu poridit druhy a to hned rocni najezd klesa, vim z vlastni zkusenosti .-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
jirkal
Navigátor

ave

Příspěvek od jirkal »

to Rinek:v servise ti možná něco k tomu řeknou,ale asi budou chtít techničák,no zkus to

p.s.
ty sháníš,sedana,liftbacka či kombi?v sekci prodej někdo zrovna dal odkaz na inzerát taky jedný 1.8 vvt-i,vypadá to na soukromej prodej,já bych třeba z bazaru auto moc nekupoval,většinou se ho lidi tak chtějí z nějakýho důvodu zbavit.
Rinek
Člen Týmu

Příspěvek od Rinek »

Chci kombíka. Na ten inzerát zde jsem koukal - sedan a má najeto podstatně víc za stejné prachy...
Příští týden bych snad měl mít kontakt na někoho do Tsusho, snad mi něco o autě zjistí. Pokud budou v sobotu jezditelné silnice pojedu se na něj podívat. Spoléhám na mechanika, že okem ostřížím odhalí všechny nedostatky. Já poznám leda jestli má 4 kola a na které straně je volant...
jirkal
Navigátor

Příspěvek od jirkal »

Rinek píše:Chci kombíka. Na ten inzerát zde jsem koukal - sedan a má najeto podstatně víc za stejné prachy...
Příští týden bych snad měl mít kontakt na někoho do Tsusho, snad mi něco o autě zjistí. Pokud budou v sobotu jezditelné silnice pojedu se na něj podívat. Spoléhám na mechanika, že okem ostřížím odhalí všechny nedostatky. Já poznám leda jestli má 4 kola a na které straně je volant...
jojo kombíka jsem chtěl taky ale nebyl žádnej v dobrym stavu ,tady v tom inzerátu je hatchback což je velikostí a variabilitou kufru cca stejný ale vzhledově už to neni ono.
Rinek
Člen Týmu

Příspěvek od Rinek »

důkladně jsem prostudoval diskuzi o výrobní vadě motorů 1.8vvt-i. Mnou vybrané auto šlo do provozu v červnu 2006, ale podle VIN bylo vyrobeno v prosinci 2005. Je to tedy ještě před faceliftem. Doufám, že platí, že od půlky 2005 jsou tyhle motory O.K.
Rinek
Člen Týmu

Příspěvek od Rinek »

Třeba u Cariny byl hatchbak oproti combi mnohem hezčí. Já auto používám nejen jako rodinný vůz, ale i jako firemní náklaďák -kombi je prostě nutnost. Jinak o designu je těžké diskutovat. Ten bude vždycky věcí osobního vkusu. Já si chci paradoxně koupit Avensis, který se mi ze všech verzí líbí nejmíň...
Hlavně aby jezdilo. Design vymyslel někdo jiný, barvu a výbavu mi vybral 1. majitel. Já můžu buď koupit nebo nekoupit.
jirkal píše:
Rinek píše:Chci kombíka. Na ten inzerát zde jsem koukal - sedan a má najeto podstatně víc za stejné prachy...
jojo kombíka jsem chtěl taky ale nebyl žádnej v dobrym stavu ,tady v tom inzerátu je hatchback což je velikostí a variabilitou kufru cca stejný ale vzhledově už to neni ono.
Rinek
Člen Týmu

Příspěvek od Rinek »

Tak Avensis už je doma. :D Už jen přehlásit, kontrola v servisu, zaplatit pojistku a koupit nové pneu. Co mi hrozí když odstraním přestavbu na N1 (papíry nechám jak jsou)?
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Rinek píše:Tak Avensis už je doma. :D Už jen přehlásit, kontrola v servisu, zaplatit pojistku a koupit nové pneu. Co mi hrozí když odstraním přestavbu na N1 (papíry nechám jak jsou)?
co je přestavba N1 ? já ji mám taky a na autě to není nijak znát...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Rinek
Člen Týmu

Příspěvek od Rinek »

Zkrátka - je tam mříž. Měla by být posuvná aby se sklopily sedačky a zvětšil nákl. prostor. Ještě jsem to nezkoušel... Větší nákl. prostor budu určitě využívat, ale budu potřebovat občas sklopit jen část zadního opěradla. V mém okolí už má spousta lidí mříž z auta s N1 pryč, ale ještě si chci ověřit co všecno bych demontáží porušil a kolik let mi za to hrozí... :shock:
extremehany
Věčnej rejpal

Rinek píše:Zkrátka - je tam mříž. Měla by být posuvná aby se sklopily sedačky a zvětšil nákl. prostor. Ještě jsem to nezkoušel... Větší nákl. prostor budu určitě využívat, ale budu potřebovat občas sklopit jen část zadního opěradla. V mém okolí už má spousta lidí mříž z auta s N1 pryč, ale ještě si chci ověřit co všecno bych demontáží porušil a kolik let mi za to hrozí... :shock:
tuším že od roku 2007 nebo tak nějak to bylo zrušeno, a i auta bez této přepážky byla unávána jako N1. já bych se toho nebál dát ji ven, taky už tam nic nemám, pouze tu sítovou teleskopickou
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

od zari 2006 je vozidlo stale N1 i kdyz prepazku vyndas... ja ji treba v aute mam vyndanou, vyndal ji puvodni majitel... na evidencce bez problemu, nikdo neresil
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Rinek píše:Tak Avensis už je doma. :D Už jen přehlásit, kontrola v servisu, zaplatit pojistku a koupit nové pneu. Co mi hrozí když odstraním přestavbu na N1 (papíry nechám jak jsou)?
Vyndat lze bez problému, ale pozor si dej, aby Vás v autě nejelo 5, protože přestavby na N1 znamenají snížení počtu míst na 4 a pokud by Vás jelo v autě 5, tak hrozí pokuta od dopraváků.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

ne vzdy, ja mam N1 a mist 2+3
extremehany
Věčnej rejpal

já mám taky N1 a mám 2+3, nevím proč by manažersky auto, jako bylo moje mělo bejt 4 místny, když to bylo jen kvůli odečtu DPH
Odpovědět

Zpět na „Avensis“