Nový Avensis, prosím o radu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jtm1809
Navigátor

Nový Avensis, prosím o radu

Příspěvek od jtm1809 »

V létě budu kupovat nové auto, s největší pravděpodobností to bude Avensis a pravděpodobně sedan. Můj problém je v tom, že když jsem si propočítával roční nájezd (auto chci vlastnit min. 4 max. 6 let a pak prodat), zjistil jsem, že mezi dieselem a benzínem je to 50:50. Tak nevím pro co se rozhodnout. Nejsem žádnej závodník, ale zase na druhou stranu mě sem tam čeká i dlouhá dálniční jízda, takže nepotřebuju ani 2.2 diesel, ani 1.6Valvematic. Vychází mi z toho v podstatě remíza mezi 1.8 Valvematic a 2.0 D-4D (možná ještě 2.0 Valvematic). Chci mít co možná nejpohodlnější život, auto nejsem línej adekvátně ošetřovat, ale rád bych se vyvaroval trávení času po servisech. V minulosti jsem jezdil i s diesely i s benzíny, nedělá mi to problém a nemám osobní preferenci. Mohli byste mi na základě svých zkušeností doporučit pro co se rozhodnout z hlediska nenáročnosti, bezproblémovosti apod., případně upozornit, čím zmíněné varianty obvykle trpí?

Předem děkuji.
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Vše záleží na tom kolik je u tebe roční nájezd kilometrů a z toho bych vycházel
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

pises ze chces co nejpohodnejsi zivot, kup si benzin 8)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

wrc50 píše:Vše záleží na tom kolik je u tebe roční nájezd kilometrů a z toho bych vycházel
Nebydlím v ČR, takže případný kalkul z českých reálií nebude sedět. Ale vychází mi při místních cenách PHM, že kolem 25tkm/rok to bude šulnul mezi benzínem a dieselem a 25tkm +/- bude můj roční nájezd. Takže v mém případě skutečně budou rozhodovat sekundární záležitosti: náklady na servis, poruchovost, výdrž, bezproblémovost atd.
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

KarlosCZ píše:pises ze chces co nejpohodnejsi zivot, kup si benzin 8)
Díky za radu. Je nějaký rozdíl mezi 1.8 Valvematic a 2.0 Valvematic z hlediska spolehlivosti, případně na co je třeba dávat pozor. Díky
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

pak jedině s CVTéčkem :wink:. Zeptej se m5t, mám pocit, že by neměnil :).
Měl jsem stejné dilema, forum je plné podobných diskuzí. Obvykle to končí těžkou flame war mezi dehťáka a benzíňákama :).
Zahrň ještě do kilometráže i typ cest, pokud převažuje město nebo pojíždění okolo dubu, tak benzín.
Svez se pořádně v obou verzích, a vem co ti líp sedne. Zbytek je stejně loterie, pokazit se může cokoli kdykoli. Benzíny jsou obecně spolehlivější.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

jtm1809 píše:
Díky za radu. Je nějaký rozdíl mezi 1.8 Valvematic a 2.0 Valvematic z hlediska spolehlivosti, případně na co je třeba dávat pozor. Díky
Na nic,leda pak na motáky na cestě kolem. Je na tobě co zvolíš, 1,8 naprosto stačí pro beztarostnou jízdu, naprosto vyladěná konstrukce bez balastu co používá koncern, tudíž i minimum možných míst co se mohou potento. Ve spojení s automatem jsou jízdní vlastnosti povýšené o třídu výše :lol: prostě šlape jak vyladěný strojek i v tomto posraném počasí. Kdybych byl teď před volbou co koupit,tak opět Avika nebo možná bych pokukoval po Subaru................ kecám zas by to byl Avik v automatu :D
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

Díky za cenné poznatky. Ať už to bude benzín, nebo diesel, bude to jednoznačně manuál. :)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

jtm1809 píše:......., bude to jednoznačně manuál. :)
I já byl takto jednoznačný, nyní už bych se k manuálu nevracel :wink: co se týče sázometů zajisté jsi už pročet článek úskalí moderních naftových motorů. Chceš-li beztarostnost není jiná volba než benál.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

já osobně bych koupil benál, dal těch 50 000 do přestavby na CNG a jezdil za korunu na kilák...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

extremehany píše:já osobně bych koupil benál, dal těch 50 000 do přestavby na CNG a jezdil za korunu na kilák...
no taky zajímavá myšlenka, která stojí za úvahu. Zrovna v dnešní době, plná nádrž = 2000 CZK.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

m5t píše:
jtm1809 píše:......., bude to jednoznačně manuál. :)
I já byl takto jednoznačný, nyní už bych se k manuálu nevracel :wink: co se týče sázometů zajisté jsi už pročet článek úskalí moderních naftových motorů. Chceš-li beztarostnost není jiná volba než benál.
Já chápu, že jsi s automatem spokojenej a respektuju to. Já jsem jim ale nikdy nepřišel na chuť. O to ale vůbec nejde. Žiju v Dánsku a pokud jsi někdy slyšel o tom, co za silniční loupež je tady daň z koupě vozu, tak jistě pochopíš, že dalších 33.000,-DKK, tedy cca 110.000,-CZK (nedělám si srandu, jde o stejnou motorizaci a stupeň výbavy) za blbej automat se mi rozhodně připlácet nechce, když už i tak zaplatím za auto tolik, kolik bych zaplatil na okraji Prahy za garsonku :(

O těch nafťácích jsem samozřejmě četl. Chce to holt zvláštní zacházení, no... :?
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Z tvojho pragmatickeho popisu (cena, spolahlivost atd) mi vychadza to co mam ja :tongue:
2.0 liter sa v DE uz vobec neponuka, asi tych 5 PS navyse nechcel nikto platit (+ vyssia spotreba).
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

CommonUser píše:Z tvojho pragmatickeho popisu (cena, spolahlivost atd) mi vychadza to co mam ja :tongue:
2.0 liter sa v DE uz vobec neponuka, asi tych 5 PS navyse nechcel nikto platit (+ vyssia spotreba).
JJ vypadá to tak. Bude záležet na tom, co mi nabídne dealer. V předběžném pohovoru mi srazil opravdu hodně z ceny a snažil se mě manévrovat do kombíka (že prej sedany se tady hůře odprodávají). Uvidí se v létě. Budeme se s přítelkyní stěhovat a až budeme přestěhovaný, propočítám si znovu roční nájezd (cesty do práce atd.), zajdu za dealerem, obě verze si vyzkouším (1.8 i 2.0) a nechám si na ně udělat nabídku. Když bude rozdíl okolo 10k DKK, není moc co řešit. Když bude řekněmě 15k a výš, tak taky ne :) Vždyť ono už se to nějak vyvrbí
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

CommonUser píše:Z tvojho pragmatickeho popisu (cena, spolahlivost atd) mi vychadza to co mam ja :tongue:
Ono to není jen 5 PS navíc. Je to i 16 N.m navíc a taky záleží jak je to rozložený (průběh charakteristiky výkon/otáčky). Dvoulitr má výkonovou špičku o 400 ot. níž, má i o něco menší kompresní poměr. Tohle všechno může hrát roli v konečným účtování.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“