Nový Avensis, prosím o radu
Nový Avensis, prosím o radu
V létě budu kupovat nové auto, s největší pravděpodobností to bude Avensis a pravděpodobně sedan. Můj problém je v tom, že když jsem si propočítával roční nájezd (auto chci vlastnit min. 4 max. 6 let a pak prodat), zjistil jsem, že mezi dieselem a benzínem je to 50:50. Tak nevím pro co se rozhodnout. Nejsem žádnej závodník, ale zase na druhou stranu mě sem tam čeká i dlouhá dálniční jízda, takže nepotřebuju ani 2.2 diesel, ani 1.6Valvematic. Vychází mi z toho v podstatě remíza mezi 1.8 Valvematic a 2.0 D-4D (možná ještě 2.0 Valvematic). Chci mít co možná nejpohodlnější život, auto nejsem línej adekvátně ošetřovat, ale rád bych se vyvaroval trávení času po servisech. V minulosti jsem jezdil i s diesely i s benzíny, nedělá mi to problém a nemám osobní preferenci. Mohli byste mi na základě svých zkušeností doporučit pro co se rozhodnout z hlediska nenáročnosti, bezproblémovosti apod., případně upozornit, čím zmíněné varianty obvykle trpí?
Předem děkuji.
Předem děkuji.
Nebydlím v ČR, takže případný kalkul z českých reálií nebude sedět. Ale vychází mi při místních cenách PHM, že kolem 25tkm/rok to bude šulnul mezi benzínem a dieselem a 25tkm +/- bude můj roční nájezd. Takže v mém případě skutečně budou rozhodovat sekundární záležitosti: náklady na servis, poruchovost, výdrž, bezproblémovost atd.wrc50 píše:Vše záleží na tom kolik je u tebe roční nájezd kilometrů a z toho bych vycházel
pak jedině s CVTéčkemKarlosCZ píše:pises ze chces co nejpohodnejsi zivot, kup si benzin

Měl jsem stejné dilema, forum je plné podobných diskuzí. Obvykle to končí těžkou flame war mezi dehťáka a benzíňákama

Zahrň ještě do kilometráže i typ cest, pokud převažuje město nebo pojíždění okolo dubu, tak benzín.
Svez se pořádně v obou verzích, a vem co ti líp sedne. Zbytek je stejně loterie, pokazit se může cokoli kdykoli. Benzíny jsou obecně spolehlivější.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Na nic,leda pak na motáky na cestě kolem. Je na tobě co zvolíš, 1,8 naprosto stačí pro beztarostnou jízdu, naprosto vyladěná konstrukce bez balastu co používá koncern, tudíž i minimum možných míst co se mohou potento. Ve spojení s automatem jsou jízdní vlastnosti povýšené o třídu výšejtm1809 píše:Díky za radu. Je nějaký rozdíl mezi 1.8 Valvematic a 2.0 Valvematic z hlediska spolehlivosti, případně na co je třeba dávat pozor. DíkyKarlosCZ píše:pises ze chces co nejpohodnejsi zivot, kup si benzin

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

I já byl takto jednoznačný, nyní už bych se k manuálu nevraceljtm1809 píše:......., bude to jednoznačně manuál.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

- extremehany
- Věčnej rejpal
Já chápu, že jsi s automatem spokojenej a respektuju to. Já jsem jim ale nikdy nepřišel na chuť. O to ale vůbec nejde. Žiju v Dánsku a pokud jsi někdy slyšel o tom, co za silniční loupež je tady daň z koupě vozu, tak jistě pochopíš, že dalších 33.000,-DKK, tedy cca 110.000,-CZK (nedělám si srandu, jde o stejnou motorizaci a stupeň výbavy) za blbej automat se mi rozhodně připlácet nechce, když už i tak zaplatím za auto tolik, kolik bych zaplatil na okraji Prahy za garsonkum5t píše:I já byl takto jednoznačný, nyní už bych se k manuálu nevraceljtm1809 píše:......., bude to jednoznačně manuál.co se týče sázometů zajisté jsi už pročet článek úskalí moderních naftových motorů. Chceš-li beztarostnost není jiná volba než benál.

O těch nafťácích jsem samozřejmě četl. Chce to holt zvláštní zacházení, no...

- CommonUser
- Věčnej rejpal
JJ vypadá to tak. Bude záležet na tom, co mi nabídne dealer. V předběžném pohovoru mi srazil opravdu hodně z ceny a snažil se mě manévrovat do kombíka (že prej sedany se tady hůře odprodávají). Uvidí se v létě. Budeme se s přítelkyní stěhovat a až budeme přestěhovaný, propočítám si znovu roční nájezd (cesty do práce atd.), zajdu za dealerem, obě verze si vyzkouším (1.8 i 2.0) a nechám si na ně udělat nabídku. Když bude rozdíl okolo 10k DKK, není moc co řešit. Když bude řekněmě 15k a výš, tak taky neCommonUser píše:Z tvojho pragmatickeho popisu (cena, spolahlivost atd) mi vychadza to co mam ja![]()
2.0 liter sa v DE uz vobec neponuka, asi tych 5 PS navyse nechcel nikto platit (+ vyssia spotreba).

Ono to není jen 5 PS navíc. Je to i 16 N.m navíc a taky záleží jak je to rozložený (průběh charakteristiky výkon/otáčky). Dvoulitr má výkonovou špičku o 400 ot. níž, má i o něco menší kompresní poměr. Tohle všechno může hrát roli v konečným účtování.CommonUser píše:Z tvojho pragmatickeho popisu (cena, spolahlivost atd) mi vychadza to co mam ja![]()
2.0 liter sa v DE uz vobec neponuka, asi tych 5 PS navyse nechcel nikto platit (+ vyssia spotreba).