Obcasny bielo - modry dym pri pridani na 2,3,4
Obcasny bielo - modry dym pri pridani na 2,3,4
Zdravim,
D-CAT mi pravidelne a evidentne castejsie v tychto zimach robi to, ze po zahriati motora a pomalej jazde s pravidelnym stanim v zapche pri rozbehu a vytoceni otacok na 2000+ pri 2ke, 3ke, 4ke zadymi aj na 10-15 sekund a to tak, ze ostava konstatne dym sa mnou asi 10-20 metrov.
Potom sa to cele vyprazdni (neviem co - filter pevnych castic?) a jazdim dlhu trat aj 100-200km bez problemov. Potom sa niekde spomalit, zastavit na chvilu, chodit opat po meste a po case, niekedy kratkom niekedy dalsi den zasa kompletne vyprazdni dym. Ide o dvojku na 2000 otacka, to iste aj trojka, stvortka a cim viac do toho dupnem tym viac je to viditelne.
Fero
D-CAT mi pravidelne a evidentne castejsie v tychto zimach robi to, ze po zahriati motora a pomalej jazde s pravidelnym stanim v zapche pri rozbehu a vytoceni otacok na 2000+ pri 2ke, 3ke, 4ke zadymi aj na 10-15 sekund a to tak, ze ostava konstatne dym sa mnou asi 10-20 metrov.
Potom sa to cele vyprazdni (neviem co - filter pevnych castic?) a jazdim dlhu trat aj 100-200km bez problemov. Potom sa niekde spomalit, zastavit na chvilu, chodit opat po meste a po case, niekedy kratkom niekedy dalsi den zasa kompletne vyprazdni dym. Ide o dvojku na 2000 otacka, to iste aj trojka, stvortka a cim viac do toho dupnem tym viac je to viditelne.
Fero
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Pozri si co som pisal:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=56
V pondelok som bol v servise, prepisali mi software, nejaka verzia 600 cosi na 900 cosi. Podla tvrdeni to vraj ma poriesit aj to dymenie nejak. Blizsie info ti dam az cez vikend, ked ten motor prezeniem po dialnici.
V pondelok som bol v servise, prepisali mi software, nejaka verzia 600 cosi na 900 cosi. Podla tvrdeni to vraj ma poriesit aj to dymenie nejak. Blizsie info ti dam az cez vikend, ked ten motor prezeniem po dialnici.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Problem je ze umna to regeneruje alebo dymi alebo co to robi kludne uz pri dvojke na 30-40km, prehodim trojku tam to pokracuje ale az nad 2000 otacok a to iste pri 4ka ale nad 2000 otacok. Na tej dvojke/trojke to je najviac vidiet lebo vtedy to nejde este uplne rychlo prec kvoli rychlostiMaghreb píše:Pozri si co som pisal:
No kedze mne ten firmware menili spolu s olejom a filtrami, tak je mozne, ze to tato kombinacia vyriesi a teda nebudeme vediet, co konkretne to bolo. Ako urcite by som menil firmware, lebo ak tam mas velmi stary, tak viem ze v jednom z novsich prave menili tieto veci. Otazka je, v ktorom z novsich a ci ho uz nemas.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
mne tam v oktobri 2009 davali softver vo verzii 800. Skusim zavolat do Toyoty ci uz maju novsi - ten co spominas ty (900), lebo na nemeckych a anglickych forach som cital ze maju aj nejaku verziu softu, ktoru nedavaju kazdemu, iba tomu komu to viac dymi. Rozdiel je v tom ze interval cistenia filtra je kratsi aby sa neupchal totalne - kratkymi trasami resp prerusenymi regeneraciami.Maghreb píše:No kedze mne ten firmware menili spolu s olejom a filtrami, tak je mozne, ze to tato kombinacia vyriesi a teda nebudeme vediet, co konkretne to bolo. Ako urcite by som menil firmware, lebo ak tam mas velmi stary, tak viem ze v jednom z novsich prave menili tieto veci. Otazka je, v ktorom z novsich a ci ho uz nemas.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Ja menim filtre kazdy 15kk, teraz som v podstate 5kk a dymi to.redik007 píše:do vcerajsieho dna som dymil aj ja, dnes uz nie. dovod? vymena oleja, olej.filtra, palivoveho filtra a vzduchoveho filtra.
niekto tu daval link na servisny manual pre mechanikov z lexusu, a pri polozke biely dym bola ako druha vec uvedeny palivovy filter.
uz zacalo naspat aj mne, ale ovela menej ako predtym. pripisujem to mrazom a dufam v oteplenieferonovak píše:Ja menim filtre kazdy 15kk, teraz som v podstate 5kk a dymi to.redik007 píše:do vcerajsieho dna som dymil aj ja, dnes uz nie. dovod? vymena oleja, olej.filtra, palivoveho filtra a vzduchoveho filtra.
niekto tu daval link na servisny manual pre mechanikov z lexusu, a pri polozke biely dym bola ako druha vec uvedeny palivovy filter.

Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
-
- Věčnej rejpal
-
- Řidič
Registrujem to takisto, a to som čerstvo po výmene oleja pri pred 4dňami 75000km, hlavne ak na to poriadne dupnem.
Pozorujem to asi 3-4 krát od decembra, ked som si to 1.krát všimol, a to mám auto presne 2 roky. od 2010.
Pozorujem to asi 3-4 krát od decembra, ked som si to 1.krát všimol, a to mám auto presne 2 roky. od 2010.
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive