Přikláněl bych to určitě k tomu mrazu, jak bodou teploty vyšší, problém si myslím odpadne....Takže no stressToyDrive píše:Startuju bez plynu. Mozna pri techto krutomrazech pomuze trosku prislapnout. Nicmene mi to prijde spis jako slaby starter.
štartovanie
-
- Věčnej rejpal
-
- Řidič
Chlapci ako treba postupovať teraz pri mínusových teplotách, čo najšetrnejšie pri štartovaní a jazdení, kým sa motor zohreje.
Má aj D-CAT 2,2 130kw žhavenie? prebieha to automaticky ak ho má, alebo to treba nejak špeciálne zapnúť?
čo to žhavenie vlastne laicky je?
Ďakujem kamaráti!
Má aj D-CAT 2,2 130kw žhavenie? prebieha to automaticky ak ho má, alebo to treba nejak špeciálne zapnúť?
Ďakujem kamaráti!
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Zhaveni ma kazdej Diesel.viliammmmm píše:Chlapci ako treba postupovať teraz pri mínusových teplotách, čo najšetrnejšie pri štartovaní a jazdení, kým sa motor zohreje.
Ďakujem kamaráti!
Laicky je to kus dratu co predehreje vnitrek valce aby nafta mohla blafnout. V mrazu bez toho diesel startuje jen pokud je nafta i motor v optimalnim stavu.
Mas na to i kontrolku na palubovce. Viz manual.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
...a pokud se jedna o stary motor. Novejsi motory (CR, PD) to bez zhaveni nedaji (mensi kompresni pomer).ToyDrive píše:Laicky je to kus dratu co predehreje vnitrek valce aby nafta mohla blafnout. V mrazu bez toho diesel startuje jen pokud je nafta i motor v optimalnim stavu.
Mas na to i kontrolku na palubovce. Viz manual.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

taky se přidám, dneska jsem měl jet dát nové žhaviče - musel jsem zkousnout 630kč za kus .. na mé staré auto to bzlo tak 300kč... ale problém byl, že jsem to už ani nenatočil. Vždycky to na sekundu chytlo a hned zase chcíplo a tak pořád dokola cca 15 minut zkoušení. nakonec mně do servisu museli odtáhnout a tam vztáhli staré žhaviče - přehvapilo mně jak jsou tady ty žhaviče dlouhé a taky to, že byli od oleje - ne špička ale ta dlouhá část před ní ... měli jste to taky tak ?
jinak dali nové žhaviče, jěště se pročistil EGRm kterej bzl totálně zasranej a ty kanálky pod ním byli neprůchozí a startovalo to v pohodě - takže uvidíme ráno jak to půjde v -18ti...
jinak dali nové žhaviče, jěště se pročistil EGRm kterej bzl totálně zasranej a ty kanálky pod ním byli neprůchozí a startovalo to v pohodě - takže uvidíme ráno jak to půjde v -18ti...
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
Jo, zhavice jsou dlouhy, vyrazne delsi nez jsem mel na Oktavce (ty jsem menil v mrazu uprostred zimy, -13 a myslel jsem, ze mi upadnou ruce). Jinak na spatny startovani zpusobeny ucpanym EGR uz si tu nekdo stezoval...dexter píše:jinak dali nové žhaviče, jěště se pročistil EGRm kterej bzl totálně zasranej a ty kanálky pod ním byli neprůchozí a startovalo to v pohodě - takže uvidíme ráno jak to půjde v -18ti...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

- extremehany
- Věčnej rejpal
tak co jak to startovalo v -18°C ?dexter píše:taky se přidám, dneska jsem měl jet dát nové žhaviče - musel jsem zkousnout 630kč za kus .. na mé staré auto to bzlo tak 300kč... ale problém byl, že jsem to už ani nenatočil. Vždycky to na sekundu chytlo a hned zase chcíplo a tak pořád dokola cca 15 minut zkoušení. nakonec mně do servisu museli odtáhnout a tam vztáhli staré žhaviče - přehvapilo mně jak jsou tady ty žhaviče dlouhé a taky to, že byli od oleje - ne špička ale ta dlouhá část před ní ... měli jste to taky tak ?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
tak jsem to zkoušel po výměně a v - 12 to chytlo, akorát až na třetí pokus - mechanik mi říkal že to může být tím, že si řídící jednotka pamatuje ře to asi nežhavilo ale to se mi moc nezdá, no tak asi nechám ještě udělat diagnostiku , nevíte kde to dělají levně v okolí prahy ?
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
-
- Navigátor
Ja jsem s D4D 85kW jel naposledy minulou nedeli, od te doby stoji pred barakem, severni strana takze cely den ve stinu, dnes jsem zkusil nastartovat a nepodarilo se. Ani s dvojitym zhavenim, jenom to skyta a nic. Po 4 pokusech jsem to vzdal, hadam ze asi zamrzla nafta
pockam az rozmrzne pak se uvidi. Mam tam cca 1/3 nadrze TopQ se zimnim VIFem.

Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004