štartovanie

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

ToyDrive píše:Startuju bez plynu. Mozna pri techto krutomrazech pomuze trosku prislapnout. Nicmene mi to prijde spis jako slaby starter.
:!:
Přikláněl bych to určitě k tomu mrazu, jak bodou teploty vyšší, problém si myslím odpadne....Takže no stress
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

-18°C , dlouhe zhaveni a nastartovani v pohode - asi 2 vteriny zvuky z motoru, jako kdyz do nej nekdo mlati kladivem :) , ale co bych chtel od naftaka. Co jsem dal na podzim novou baterku 90A, tak je startovani parada.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
viliammmmm
Řidič

Příspěvek od viliammmmm »

Chlapci ako treba postupovať teraz pri mínusových teplotách, čo najšetrnejšie pri štartovaní a jazdení, kým sa motor zohreje.

Má aj D-CAT 2,2 130kw žhavenie? prebieha to automaticky ak ho má, alebo to treba nejak špeciálne zapnúť?

čo to žhavenie vlastne laicky je?

Ďakujem kamaráti!
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7

Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Roberto79
Člen Týmu

Příspěvek od Roberto79 »

Hmmm tak predcasna radost :(...

Dnes -17 a musel som auto nechat stat, skoro som vystavil baterku... Takze s5 do servisu a
skontrolovat svc ventil a ja neviem co este... Chjooo.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

viliammmmm píše:Chlapci ako treba postupovať teraz pri mínusových teplotách, čo najšetrnejšie pri štartovaní a jazdení, kým sa motor zohreje.

Má aj D-CAT 2,2 130kw žhavenie? prebieha to automaticky ak ho má, alebo to treba nejak špeciálne zapnúť?

čo to žhavenie vlastne laicky je?

Ďakujem kamaráti!
Zhaveni ma kazdej Diesel.
Laicky je to kus dratu co predehreje vnitrek valce aby nafta mohla blafnout. V mrazu bez toho diesel startuje jen pokud je nafta i motor v optimalnim stavu.
Mas na to i kontrolku na palubovce. Viz manual.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

ToyDrive píše:Laicky je to kus dratu co predehreje vnitrek valce aby nafta mohla blafnout. V mrazu bez toho diesel startuje jen pokud je nafta i motor v optimalnim stavu.
Mas na to i kontrolku na palubovce. Viz manual.
...a pokud se jedna o stary motor. Novejsi motory (CR, PD) to bez zhaveni nedaji (mensi kompresni pomer).
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

taky se přidám, dneska jsem měl jet dát nové žhaviče - musel jsem zkousnout 630kč za kus .. na mé staré auto to bzlo tak 300kč... ale problém byl, že jsem to už ani nenatočil. Vždycky to na sekundu chytlo a hned zase chcíplo a tak pořád dokola cca 15 minut zkoušení. nakonec mně do servisu museli odtáhnout a tam vztáhli staré žhaviče - přehvapilo mně jak jsou tady ty žhaviče dlouhé a taky to, že byli od oleje - ne špička ale ta dlouhá část před ní ... měli jste to taky tak ?

jinak dali nové žhaviče, jěště se pročistil EGRm kterej bzl totálně zasranej a ty kanálky pod ním byli neprůchozí a startovalo to v pohodě - takže uvidíme ráno jak to půjde v -18ti...
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

dexter píše:jinak dali nové žhaviče, jěště se pročistil EGRm kterej bzl totálně zasranej a ty kanálky pod ním byli neprůchozí a startovalo to v pohodě - takže uvidíme ráno jak to půjde v -18ti...
Jo, zhavice jsou dlouhy, vyrazne delsi nez jsem mel na Oktavce (ty jsem menil v mrazu uprostred zimy, -13 a myslel jsem, ze mi upadnou ruce). Jinak na spatny startovani zpusobeny ucpanym EGR uz si tu nekdo stezoval...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

dexter píše:taky se přidám, dneska jsem měl jet dát nové žhaviče - musel jsem zkousnout 630kč za kus .. na mé staré auto to bzlo tak 300kč... ale problém byl, že jsem to už ani nenatočil. Vždycky to na sekundu chytlo a hned zase chcíplo a tak pořád dokola cca 15 minut zkoušení. nakonec mně do servisu museli odtáhnout a tam vztáhli staré žhaviče - přehvapilo mně jak jsou tady ty žhaviče dlouhé a taky to, že byli od oleje - ne špička ale ta dlouhá část před ní ... měli jste to taky tak ?

jinak dali nové žhaviče, jěště se pročistil EGRm kterej bzl totálně zasranej a ty kanálky pod ním byli neprůchozí a startovalo to v pohodě - takže uvidíme ráno jak to půjde v -18ti...
tak co jak to startovalo v -18°C ?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

pohoda, i ked je to ine ako v lete ale zatial KLOP, KLOP
Obrázek
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

tak jsem to zkoušel po výměně a v - 12 to chytlo, akorát až na třetí pokus - mechanik mi říkal že to může být tím, že si řídící jednotka pamatuje ře to asi nežhavilo ale to se mi moc nezdá, no tak asi nechám ještě udělat diagnostiku , nevíte kde to dělají levně v okolí prahy ?
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

Ja jsem s D4D 85kW jel naposledy minulou nedeli, od te doby stoji pred barakem, severni strana takze cely den ve stinu, dnes jsem zkusil nastartovat a nepodarilo se. Ani s dvojitym zhavenim, jenom to skyta a nic. Po 4 pokusech jsem to vzdal, hadam ze asi zamrzla nafta :roll: pockam az rozmrzne pak se uvidi. Mam tam cca 1/3 nadrze TopQ se zimnim VIFem.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Podle mě to je trochu hloupost.Ale jestli chceš tak odpoj na chvíli baterii a řj.bude v základním nastavení.Jak jsi diagnostikoval že jsou žavičky v kelu???Já si to taky loni myslel a byly všechny v cajku.Nakonec byla závada uplně někde jinde.A to ani diagnostika nepomohla.
Jirka
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

ahoj disgnostikoval jsem je tak, že jsme k nim připojili baterku - 2 neměli vůbec okruh a druhé dně ho měli ale nerozžhavili se ...
jinakl baterka byla odpojená, otázka je jestli to vymaže zápis v paměti závad....
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Odpojená baterka vymaže závady.
Tak to jste ty žhavičky diagnostikovali dobře.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Avensis“