E. schema Corolla Verso - problém s vnitřním osvětlením

vše ohledně modelové řady Corolla
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Takže dveřní kontakt. To je to nejmenší 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

Pro mě jakožto odkojeného Opláka je to uplnáí neznámá. Poradíš, kde hledat?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

84234

Obrázek

Stačí odšroubovat křížovej šroub, co to drží, vyčistit to - pokud to bude orezlé, tak trochu přejet šmirglem (musí to mí kontakt s karoserií) a prošplíchat olejem (silikonový) + kontakt sprejem.
Holomek!
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

A musím sundat tapecy? Bavíme se tedy o samotném zámku dveří?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Vůbec, je to v rámu dveří, když to tak napíšu, prostě otevřeš dveře a budeš na to koukat.

Tady je to ta černá věc, vpravo:
Obrázek
Zdroj: auto.cz
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tohle je snad u všech aut stejný. Někdy stačí tím trochu protočit (mě to u zadních dveří dělalo taky, ale bylo to zjevně tím, že je dlouho nikdo nepoužil) a chytne se to. Ten spínač je jenom tyčka na pružince, která se dotkne toho rámečku a tím ukostří šťávu od světla.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

Tak jsem teď byl v garáži a hle, to čidlo tam vůbec nebylo. Přendal jsem ho z levých dveří a vše funguje.
tak teď je otázka proč tam nebylo. Doufám, že nebylo to auto dělaný. Ale majitelka (němka) se mi dušovala, že to nebylo nikdy bouraný. A co mě teda zaráží je, že na tapecírunku sloupku za zadníma dveřma je u stropu tapec s nálepkou SRS Airbag a na levé straně ta samolepka není. Tak teď nevím, zda mám 8 bagů nebo jenom 6.

Nicméně, nemá někdo možnost zaslat ten spínač? Nový pokud možno. popř. kolik to stojí v toyotě.

Díky moc, kluci
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Pokud vyfotíš fotku konektoru, tak se ti podívám, zda by pasovalo i starší. Ohledně ceny nového není nic jednoduššího, než zavolat přímo do toyoty.
Holomek!
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

Super, už je to spravené. Zajel jsem v Praze do PP Car a pánové mi vyšli vstříc a našli čidlo z jiné Toyoty, které perfektně pasovalo a funguje. Za 200 Kč i s výměnou :) plus 10% sleva na práci v případě závady a 30% sleva na cenu dílů. Pecička.

Nicméně díky za odpovědi a rady, moc pomohlo, díky
GibonArt
Člen Týmu

Příspěvek od GibonArt »

Ahoj,
tak cidlo ove dverich na osvetleni uz mam delsi dobu namontovane. Vse funguje jak ma.

Ted jsem vsak objevil jednu vec, a to, kdyz vezmu prudceji levotocivou zatacku, rozsviti se osvetleni. Musi byt nekde zkrat ci spatny kontakt. Jsou li dvere zavrene, zjistil jsem, ze jakmile malinko zatlacim prstem na tapecirunk na pravych zadnich dverich, rozsviti se to. Kdyz tlacim smerem ven na horni cast tapecu, tak nic, ale kdyz zatlacim na takovou ozdobnou listu uprostred dveri, rozsviti se to. Nenapada me, kde by mohl byt problem. Mozna bych zkusil poposadit zamek ve dverich a dvere tak trochu pritahnout, protoze kdyz na ne zatlacim zvenci, malinka vule tam je, tak treba nejsou poradne dovrene a pak staci mala vule a cidlo se pohne. Nic jineho me nenapada.

Neni nekdo elektrikar? Nebo nema nekdo napad?

Diky moc
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tohle není o elektrice. Prostě ten čudlík má jiný rozměr nebo dveře nesedí přesně. Nalep tam kolečko gumy a je to :idea:
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Podle všech indicií - chybějící čidlo, nálepka airbagu a teď i nesedící dveře, to vidím na to, že po bouračce to někdo nedal dohromady pořádně, ale když tam chybělo čidlo, tak se není co divit. Stači posunout ten zámek, ale ne ve dveřích, ale to "oko", co je u toho čidla. Stačí povolit ty 2 šrouby a i na první pohled nepatrné posunutí v řádu mm se projeví. Jen to pak pevně dotáhni, aby ti to necestovalo a snaž se pohnout jenom v požadovaném směru :wink:
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“