lesteni kanalu na hlave 3S-GE a slicovani sani
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To jsis nemohl dát ještě větší ten obrázek?.....všechny fóra zas.....ALIEN píše:ehm...sportovni filtr se tu resil uz tisickrat...je to na prvni strance FORUM-CELICA-SPORTOVNI SANI

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
lesteni kanalu na hlave 3S-GE a slicovani sani
MARTINE JAK JSI TO MYSLEL STIM CIDLEM?
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: lesteni kanalu na hlave 3S-GE a slicovani sani
to by mě taky zajímalo:) pokud vim tak to čidlo reaguje na teplotu, takže když ho očůráš jako že de do motoru hodně studenej vzduch, tak by měla ECU dávat nejbohatší směs, a na opak ne?Petr 01 píše:MARTINE JAK JSI TO MYSLEL STIM CIDLEM?

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Martin Walter
- Člen Týmu
ano, potřebuješ při maximálním výkonu dosáhnout bohatosti směsi při které je nejvyšší tepelná účinnost a ještě dost paliva pro chlazení proti detonacím, to je u bohatosti směsi rovnající se lambda=0,9.Při běžném nastavení elektroniky se používá továrních 1,1 při které je nejlepší spotřeba a dobrý kompromis co se týká složení spalin, tzv.třícestný řízení kvality spalin.Takže při simulaci studenějšího vzduchu by ECU měla dodávat více potřebného paliva.Je to ale potřeba odzkoušet.Nemám s tímto konkrétním typem vstřikování (v Celice) zkušenosti, jak by reagovala se zpětnou vazbou -Lambda sondou.Takže potenciometr od 0 do 10k a odzkoušet, nacejchovat a pak natvrdo s přepínačem a trimrem.Je to jen nápad k zamyšlení.Sám se do toho nějak nehrnu, jsem celkem spokojený, raději bych si jen snížil odpory v sání.Jsem už pohodlný.
Na obrázku je Celica jen na půl s otevřenými světly, taky jsem to už viděl na netu, jak se to dá dosáhnout.
Mám xenonové výbojky s parabolou a čočkou, včetně řídících jednotek napětí, nevíte jak to využít?už jste to někdo zkoušel?Do hlavních vyklápěček se mi to nechce cpát, je to o papíry a docela náročné, možná i neřešitelné.
Na obrázku je Celica jen na půl s otevřenými světly, taky jsem to už viděl na netu, jak se to dá dosáhnout.
Mám xenonové výbojky s parabolou a čočkou, včetně řídících jednotek napětí, nevíte jak to využít?už jste to někdo zkoušel?Do hlavních vyklápěček se mi to nechce cpát, je to o papíry a docela náročné, možná i neřešitelné.
Martin
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
těch světel dosáhneš dvouma způsobama: buď je klasicky vyklopíš a pak dáš spínač do pozice aby se zaklopily, a v tu chvíli kdy se budou schovávat otočíš zase spínač o pozici zpět(servosní mód), můžeš je tak zastavit v jaký koliv pozici, ale...
Pokud ti nejdou obě naráz(jako mě), tak dostaneš výraz podroušený celdy s jednim okem na půl a druhym dovřenym, takže já to řešim tak, že je vyklopim ručne, když šáhneš dolů pod nárauník tak je tam servo od světel a na něm dole kolečko na ruční štelování, dá to docela práci vyklopit, ale určitě to časem použieš(přeju t iaby ne) až ti celda odmítne na jendo oko mrkat(ranní nevolnost atd...)
Pokud ti nejdou obě naráz(jako mě), tak dostaneš výraz podroušený celdy s jednim okem na půl a druhym dovřenym, takže já to řešim tak, že je vyklopim ručne, když šáhneš dolů pod nárauník tak je tam servo od světel a na něm dole kolečko na ruční štelování, dá to docela práci vyklopit, ale určitě to časem použieš(přeju t iaby ne) až ti celda odmítne na jendo oko mrkat(ranní nevolnost atd...)

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Martin Walter
- Člen Týmu
díky moc za radu, je to zajímavý trik-servisní mód, sice nevím zda je to použitelné, nebot paraboly jsou zřejmě namířené na nárazník a nevím, zda by se to policajtům líbilo.Ale vypadá to zajímavě.Jen nevím zda to odchytím ve správné pozici.Zaklápí se rychle a současně!Víš, že jsem vůbec nezaznamenal nějaké , byť jen malé zpoždění jednoho z páru?Tak buď jsem byl slepý, nebo to funguje dobře.A snad bude!když jsem to poprvé a zatím naposledy rozebíral kvůli výměně žárovek(dával jsem si tam šmoulí-takové "namodralé" H4 asi 70W, přitom jsem tam našel v pravé 120W žárovku!)vše jsem důkladně očistil a nastříkal molykovým sprayem.Doufám,že to dlouho vydrží, kvůli frekventovanému užívání nahoru-dolů.Jinak mám políčeno na denní světla-takové asi 8W nudle od Helly.Máš něco ty takového?Něco to stojí, tak ještě váhám.Ale rád bych je zakoupil.Pořád ještě uvažuji nad těma Xenonama co mám doma, ale jsem líný.Možná je střelím.Na denní svícení je stejně použít nemohu, pokud nechci mít oplejtačky s poldama.
Martin
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
je to nepoužitelný už z toho důvodu že v tu chvíli nejde světla rozsvítit 
Ale loni sem v Hradci na tuning srazu, sem potkal borce co měl místo parabol čočky, měl i upravený táhla, takže měl vlastně "sleepy eye" i při normálnim svícení a vypadalo to fakt super, jinak světla na denní svícení si na 100% pořídim, ale Hella za ty kousky plastu chce fakt hodně:(

Ale loni sem v Hradci na tuning srazu, sem potkal borce co měl místo parabol čočky, měl i upravený táhla, takže měl vlastně "sleepy eye" i při normálnim svícení a vypadalo to fakt super, jinak světla na denní svícení si na 100% pořídim, ale Hella za ty kousky plastu chce fakt hodně:(

- Martin Walter
- Člen Týmu
jo, zkusil jem to, funguje to, obě jdou stejně, tak to musíš mít nějak rozsynchronizované i když nevím, kde to zpoždění to jedno světlo nabere.Taky přemýšlím, kam ty denní světla dám, chtěl bych je nacpat do štěrbiny pod kapotu.Proto mě zajímají ty ouzké světla od Helly.Jenže stojí 1746 bez DPH.Potřebuji k nim zástavbové rozměry.Jejich obj.č. je 2PT 008 362 -801
Martin
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
myslíš tohle, je to supergarfielld píše:je to nepoužitelný už z toho důvodu že v tu chvíli nejde světla rozsvítit

Je to lepší

Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne úte 22.08.2006, 15:46, celkem upraveno 5 x.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- TheEagle
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Problem je ten, ze v adrese na ty obrazky je napsana vnitrni IP adresa, takze tobe to zobrazuje, ale nam "venku" ne... Bud tam napis adresu pro pristup zvenku a nebo to soupni nekam jinam... treba sem do galerie, nebo takPavo.B. píše:k sakru, musim to zprovoznit, me se to zobrazi protoze to mam na FTP a nejak to teda nejede

Moje holky:
Celica - na odvod peněz
Rav4 - na práci
Corolla - na zábavu
Celica - na odvod peněz
Rav4 - na práci
Corolla - na zábavu
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
http://beaver.rulez.cz/tmp/2PT%20008%20362-801.pdfMartin Walter píše:jo, zkusil jem to, funguje to, obě jdou stejně, tak to musíš mít nějak rozsynchronizované i když nevím, kde to zpoždění to jedno světlo nabere.Taky přemýšlím, kam ty denní světla dám, chtěl bych je nacpat do štěrbiny pod kapotu.Proto mě zajímají ty ouzké světla od Helly.Jenže stojí 1746 bez DPH.Potřebuji k nim zástavbové rozměry.Jejich obj.č. je 2PT 008 362 -801
Ty 2.078,- Kc (+ pripadne postovny) myslim neni tak hrozna cena, navic ty svetla rozhodne vypadaji lip nez treba Polsky Wesemy, ktery bych na Celicu urcite nedoporucil

Tady napr. na Mazde 323F:

A jak vypada obsah krabice:

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz