lesteni kanalu na hlave 3S-GE a slicovani sani

vše ohledně modelové řady Celica
Petr 01
Manager Týmu

Příspěvek od Petr 01 »

Ahoj kluci nevite nekdo o nejaky firme nebo nemate nakoho kdo by mi na Toyote celice 2.0 16V GTI vylestil saci a vyfukovy kanaly, slicoval saci a vyfukovy potrubi a odlechcil a vyvazil setrvacnik?Diky moc
Petr 01
Manager Týmu

lesteni kanalu na 3S-GE a odlechceni setrvacniku

Příspěvek od Petr 01 »

Kluci to mi nikdo neporadite
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Ja si to delal sam na Fieste,u Celdy na to zatim nebyl cas a ani nevim jak moc je to parozi a svody komplikovany.Setrvacnik je fpoho,ale pocitej s tim ze kdyz vyslapnes a pustis plyn,budes muset pred zarazenim udelat meziplyn....ale je fakt ze ty otacky litaj krasne :)
Petr 01
Manager Týmu

Příspěvek od Petr 01 »

Ja bych spis potreboval aby mi to nekdo udelal.Nemam na to prostredky abych si to delal sam.Jinak diky
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

ono o nic moc nejde,to bys zmaknul sam....na kanaly staci vrtacka a vhodnej nastavec......
Petr 01
Manager Týmu

Příspěvek od Petr 01 »

No vis prece jenom bych to nekomu dal kdo by mi to udelal.Nevis o nekom?
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

nevim,to si vetsinou fakt lidi delas samy,pac inac je to i asi dost drahy,pri stejnym vysledku,zkus nekaou firmu co se zabejva zavodenim...treba CarDo to je kamosky taty.....mely by byt na netu....
Martin Walter
Člen Týmu

opracování kanálů

Příspěvek od Martin Walter »

tak co?už si našel někoho, kdo ti to udělá?V jakém stavu to máš?Motor je venku, nebo ve voze?takových věcí jsem se před deseti lety nadělal, že jsem si musel udělat voraz.Dej vědět, snad bych ti pomohl
Martin
Martin Walter
Člen Týmu

kanály

zvláštní, svůj dotaz jsi nahodil zrovna v den mých narozenin, máš štěstí.Mám stejný motor
Martin
Petr 01
Manager Týmu

Příspěvek od Petr 01 »

Ahoj Martine tak vsechno nejlepsi k narozkam.Diky za pomoc ale uz jsem nekoho sehnal.Stejne bych potreboval poradit.Nechavam vylestit saci a vyfukovy kanaly,vylestit kompletni saci potrubi,slicovat saci a vyfukovy potrubi,odlechcit a vyvazit setrvak.Nevis o nejakejch nenarocnejch upravach nechci nic velkyho chci tomu motoru proste pomoct.Diky
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Mam motor venku, tak az zjistite jak na to tak reknete, udelal bych to samy! :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Martin Walter
Člen Týmu

No, vidíš a pak že nerostou......, já, když dělal drastický úpravy na motorech na zlomu 90 let, (zlatá léta na která rád vzpomínám), nechal jsem si nejdřív zvážit a označit polohu stávajícího nevývažku setrváku, pak jsem ho odlehčil a nevývažek vytvořil na stejném místě o stejné hodnotě.
Co můžeš udělat, jsou úpravy sacích a začištění výfukových ventilů, když už je to shozené. Vypnout EGR.(ted přesně neřeknu postup, jen nadhazuji principy), rozhodně snížit odpory v sání, kromě kanálů, výměnou filtru.
Já jsem proměřil čidlo v sání a pokusím se oblbovat řídící jednotku, změnou parametrů, simulováním teploty v sání.Jedině těmito úpravami by snad měl růst výkon k hranici 125kW.Potom ještě snížit odpory ve výfuku, změnou konfigurací tlumičů, záměnou za rovný úseky atd...to už je na tobě, vždy se tím zvyšuje hlučnost, ladíš na rezonance pro lepší vypláchnutí spal.prostoru.No, motor už sám o sobě je dobře naladěn, takže toho více nebude, z těch účinnost zlepšujících postupů.
Pak už jen "silové" plnění válců, to už víš co tím myslím, přijed si ke mě pro turbo a můžeš se do náročného úkolu pustit.Já už tím prošel dvakrát, dalo to hodně práce, pokaždé na jiných motorech.Pak ještě zkus elegantní ale drahej rajskej plyn, to nemusíš šahat na "železo".
Martin
Martin Walter
Člen Týmu

tak pardon, měl jsem ještě při tom telefon a nechal jsem se unest, nevšiml jsem si tvé poslední věty -nenáročné úpravy-nic velkýho, no zkusíme ten filtr a čidlo, né?
Martin
Petr 01
Manager Týmu

Příspěvek od Petr 01 »

Tak jo.Se sportovnim filtrem jsem pocital,akorat nevim jestli je lepsi dat tam jenom ten filtr nebo nebo celej kit?S tim cidlem mas na mysly co presne?
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

ehm...sportovni filtr se tu resil uz tisickrat...je to na prvni strance FORUM-CELICA-SPORTOVNI SANI
Odpovědět

Zpět na „Celica“