lesteni kanalu na hlave 3S-GE a slicovani sani
Ahoj kluci nevite nekdo o nejaky firme nebo nemate nakoho kdo by mi na Toyote celice 2.0 16V GTI vylestil saci a vyfukovy kanaly, slicoval saci a vyfukovy potrubi a odlechcil a vyvazil setrvacnik?Diky moc
lesteni kanalu na 3S-GE a odlechceni setrvacniku
Kluci to mi nikdo neporadite
Ja bych spis potreboval aby mi to nekdo udelal.Nemam na to prostredky abych si to delal sam.Jinak diky
No vis prece jenom bych to nekomu dal kdo by mi to udelal.Nevis o nekom?
- Martin Walter
- Člen Týmu
opracování kanálů
tak co?už si našel někoho, kdo ti to udělá?V jakém stavu to máš?Motor je venku, nebo ve voze?takových věcí jsem se před deseti lety nadělal, že jsem si musel udělat voraz.Dej vědět, snad bych ti pomohl
Martin
- Martin Walter
- Člen Týmu
kanály
zvláštní, svůj dotaz jsi nahodil zrovna v den mých narozenin, máš štěstí.Mám stejný motor
Martin
Ahoj Martine tak vsechno nejlepsi k narozkam.Diky za pomoc ale uz jsem nekoho sehnal.Stejne bych potreboval poradit.Nechavam vylestit saci a vyfukovy kanaly,vylestit kompletni saci potrubi,slicovat saci a vyfukovy potrubi,odlechcit a vyvazit setrvak.Nevis o nejakejch nenarocnejch upravach nechci nic velkyho chci tomu motoru proste pomoct.Diky
- Martin Walter
- Člen Týmu
No, vidíš a pak že nerostou......, já, když dělal drastický úpravy na motorech na zlomu 90 let, (zlatá léta na která rád vzpomínám), nechal jsem si nejdřív zvážit a označit polohu stávajícího nevývažku setrváku, pak jsem ho odlehčil a nevývažek vytvořil na stejném místě o stejné hodnotě.
Co můžeš udělat, jsou úpravy sacích a začištění výfukových ventilů, když už je to shozené. Vypnout EGR.(ted přesně neřeknu postup, jen nadhazuji principy), rozhodně snížit odpory v sání, kromě kanálů, výměnou filtru.
Já jsem proměřil čidlo v sání a pokusím se oblbovat řídící jednotku, změnou parametrů, simulováním teploty v sání.Jedině těmito úpravami by snad měl růst výkon k hranici 125kW.Potom ještě snížit odpory ve výfuku, změnou konfigurací tlumičů, záměnou za rovný úseky atd...to už je na tobě, vždy se tím zvyšuje hlučnost, ladíš na rezonance pro lepší vypláchnutí spal.prostoru.No, motor už sám o sobě je dobře naladěn, takže toho více nebude, z těch účinnost zlepšujících postupů.
Pak už jen "silové" plnění válců, to už víš co tím myslím, přijed si ke mě pro turbo a můžeš se do náročného úkolu pustit.Já už tím prošel dvakrát, dalo to hodně práce, pokaždé na jiných motorech.Pak ještě zkus elegantní ale drahej rajskej plyn, to nemusíš šahat na "železo".
Co můžeš udělat, jsou úpravy sacích a začištění výfukových ventilů, když už je to shozené. Vypnout EGR.(ted přesně neřeknu postup, jen nadhazuji principy), rozhodně snížit odpory v sání, kromě kanálů, výměnou filtru.
Já jsem proměřil čidlo v sání a pokusím se oblbovat řídící jednotku, změnou parametrů, simulováním teploty v sání.Jedině těmito úpravami by snad měl růst výkon k hranici 125kW.Potom ještě snížit odpory ve výfuku, změnou konfigurací tlumičů, záměnou za rovný úseky atd...to už je na tobě, vždy se tím zvyšuje hlučnost, ladíš na rezonance pro lepší vypláchnutí spal.prostoru.No, motor už sám o sobě je dobře naladěn, takže toho více nebude, z těch účinnost zlepšujících postupů.
Pak už jen "silové" plnění válců, to už víš co tím myslím, přijed si ke mě pro turbo a můžeš se do náročného úkolu pustit.Já už tím prošel dvakrát, dalo to hodně práce, pokaždé na jiných motorech.Pak ještě zkus elegantní ale drahej rajskej plyn, to nemusíš šahat na "železo".
Martin
- Martin Walter
- Člen Týmu
Tak jo.Se sportovnim filtrem jsem pocital,akorat nevim jestli je lepsi dat tam jenom ten filtr nebo nebo celej kit?S tim cidlem mas na mysly co presne?